Bugun...


kostasalto

BIFED ile Bozcaada kazandı
Bozcaada Ekolojik Belgesel Festivali düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. İlk olma özelliği de taşıyan festival oldukça başarılı geçerken, Başkan Dr. Hakan Can Yılmaz konuşmasına festivale sahip çıkan Bozcaada halkına teşekkür etti.

BIFED ile Bozcaada kazandı
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz başkanlığında ve Petra Holzer’in yönetmenliğinde gerçekleştirilen Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) dün gece yapılan ödül töreni ile sona erdi. Halk Eğitim Salonu’nda düzenlenen ödül törenine katılım oldukça yoğun oldu. Hatta bazı konuklar töreni ayakta izlemek zorunda kaldı. Törene Kaymakam Abdulgani Mağ, Garnizon Komutanı Abdurrahman Nantı, Emniyet Müdürü Mustafa Yaşar ve Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz da katıldı. Ödül törenin ardından birinciliği kazanan Bir Avuç Cesur İnsan filmi izlendi.

 

FESTİVAL ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

 

Festival’de Fethi Kayaalp büyük ödülünü Rüya Arzu Köksal’ın yönetmenliğini yaptığı “Bir Avuç Cesur İnsan” aldı. Ödülünü almak için sahneye çocuklarıyla beraber çıkan yönetmen Rüya Arzu Köksal, “En büyük sorumluluğumuz çocuklarımıza bırakacağımız “temiz” bir dünya” diye konuştu. Festivalin ikincilik ödülünü ise Mano Khalil’in yönetmenliğini yaptığı “Arı Yetiştiricisi” filmi aldı. BIFED’in üçüncülük ödülü de, yönetmenliğini Farida Pacha’nın yaptığı “Benim Adım Tuz” filminin oldu.

 

BAŞKAN YILMAZ’DAN HALKA TEŞEKKÜR

 

Belediye Başkanı ve aynı zamanda festivale de başkanlık yapan Dr. Hakan Can Yılmaz, ilk kez düzenlenen festivale katkıda bulunan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Yılmaz, “Bu festivalin 5, 10 ve 20 senesini görmek beni gerçekten heyecanlandırıyor. Ayrıca 3 gün boyunca mesai harcadıkları için jüri üyelerine de teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Yılmaz, Bozcaada halkının kendisini hiçbir zaman hayal kırıklığına uğratmadığına da vurgu yaparak, “Bu festivale sahip çıkarak bunu bir kez daha kanıtladılar. Teşekkürün en büyüğüne Bozcaada halkı layık” ifadelerini kullandı.

 

Kaymakam Abdulgani Mağ ise Başkan Dr. Hakan Can Yılmaz’a adaya bir ilki kazandırdığı için teşekkür etti ve konuklardan başkan için alkış istedi. Mağ, “İnşallah bu festivalin 5, 10 ve 20’nci senesine misafir olarak katılmayı arzu ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Törende birinci gelen filmin ödülünü Kaymakam Abdulgani Mağ, ikinciye Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, üçüncüye ise BOZTİD Başkanı Yahya Göztepe verdi.

 

BOZTİD'İN KATKISI ÇOK

Festival süresi boyunca BOZTİD gelen davetlileri konaklama,yeme-içme ve bir çok konuda  ücretsiz ağırlayarak büyük katkıda bulundu.Festivalin Başkan yardımcılığını yapan  ve bu süreçte BOZTİD adına çalışan Yahya Göztepe festival açılışında yaptığı konuşmada, bütün BOZTİD üyelerine bu festivale maddi manevi destekte bulunan tüm işletmelere tek tek teşekkür etti.Aynı zamanda Belediye Başkanı Dr Hakan Can Yılmaz'da yaptığı teşekkür konuşmasına BOZTİD Başkanı Yahya Göztepe ve  derneğin üyelerine destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Törenin ardından Belediye Başkanı Dr Hakan Can Yılmaz festivalin gerçekleşmesinde büyük emeği geçen festival ekibi BOZTİD Başkanı Yahya Göztepe ,Ethem Özgüven,Petra Özgüven ve Berna Yurdasev'i sahneye davet ederek hepsine emeklerinden dolayı teşekkür etti.

ŞAFAK PAVEY FESTİVAL İÇİN ADADAYDI

 

Festival kapsamında yapılan “Zeytini Kurtarmak” toplantısına ise CHP’nin Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Murat Narin, Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Ümit Erdem ve zeytin üreticisi Abidin Ertuğrul katıldı. Toplantıda Türkiye’de zeytinlik alanların imara açılması ve zeytinin geleceği, üreticiden, bilim insanlarına kadar herkesin üzerine düşen sorumluluklar ve yapılacaklar tartışıldı. Aynı zamanda festivalde iki önemli fotoğraf sergisi de gerçekleştirildi.

 
ÖDÜL TÖRENİ VİDEO VE FOTOĞRAFLAR 


HABER VİDEOSU




İlgili Galeri

Bu haber 5581 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI