Bugun...


kostasalto

Yeni müftü göreve başladı
Bozcaada’nın yeni müftüsü Haşim Keskin, “İnsan hakları, özgürlük ve demokrasi olan yerlerde farklı din ve kültürlere sahip insanlar huzur içerisinde yaşarlar. Bozcaada da bu özelliğe sahip” dedi.

Yeni müftü göreve başladı
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Diyanet teşkilatına 1987’de katılan, o tarihten bu yana yurtiçi ve yurtdışında müftülük, cezaevlerinde din eğitmenliği ve kutsal topraklara düzenlenen hac -umre organizasyonları görevlerinde bulunan Müftü Haşim Keskin, yaklaşık bir ay önce Bozcaada İlçe Müftülüğü’ne atandı. Bir önceki görev yeri Hakkâri Yüksekova’dan ayrılarak Bozcaada’ya gelen Müftü Haşim Keskin’i makamında ziyaret ettik ve Bozcaada Haber okuyucuları için özel bir söyleşi yaptık.

-          Bozcaada’nın yeni müftüsü Haşim Keskin’i biraz tanıyabilir miyiz?

1960 Manisa doğumluyum. 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldum. 1987 yılında Diyanet İşleri teşkilatına katıldım. Ayrıca Din ve Felsefe Bilimleri Dinler Tarihi üzerine ‘mastır’ yaptım.

-          Daha önce nerelerde görev yaptınız?

Bozcaada’ya gelmeden önce 3 yıl boyunca Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde müftü olarak görev yaptım. Bugüne kadar Karadeniz hariç Türkiye’nin her bölgesinde çalıştım. Ayrıca yurtdışı görevlerinden de bulundum. Almanya, Azerbaycan, Kırım ve Kıbrıs’ta bulundum. Şimdi de Türkiye’nin en doğusundan en batısına geldim.

-          Bozcaada’ya gelmeden önce ada ile ilgili araştırma yaptınız mı? Bozcaada ile ilgili düşünceleriniz neler?

Buraya gelmeden önce bir araştırma yapmadım. Egeli olmama rağmen Bozcaada’ya ilk defa geldim. Sakin ve huzurlu bir yerde görev yapmak istiyordum. Burası da istediğim gibi bir yer. Bozcaada ve halkını seviyorum. İnşallah burada hep birlikte başarılı olacağız.

-          Adada dini mekânlar konusunda sizin gözlemlediğiniz bir eksiklik var mı?   

İki adet camimiz, Kuran kursumuz ve bir tane de kilise var. Kadınlara dini bilgiler vermeye yönelik Aile ve Dini Rehberlik Bürosu açtık. Dini mekânlarımızın yeterli olduğunu düşünüyorum. Camilerimizi daha etkin kullanmamız gerekiyor. Dini günlerde Diyanet’in hazırladığı programlar çerçevesinde aktif olmak ve farkındalık oluşturmak istiyoruz.

-          Bozcaada’da uzun yıllardır Türkler ve Rumlar bir arada yaşıyor. Yani farklı din ve kültürlerin bir arada yaşayabildiği bir yer Bozcaada. Bununla ilgili ne söylemek istersiniz?

Herkesin yaşam hakkına ve kültürüne saygılı olmak dinimizin gereğidir. İnsan hakları, özgürlük ve demokrasi olan yerlerde farklı din ve kültürlere sahip insanlar huzur içerisinde yaşarlar. Bu üçü çok önemli. Bozcaada da bu özelliğe sahip.

-          Müftülük olarak Bozcaada’daki sivil toplum kuruluşlarıyla diyaloglarınız nasıl olacak? Önümüzdeki günlerde herhangi bir etkinlik yapmayı planlıyor musunuz?

Gelecek hafta Bozcaadaspor yönetimi ve futbolcu kardeşlerimizle kahvaltıda buluşacağız. Her türlü sivil toplum kuruluşuyla kahvaltı yaparız, gezi programları düzenleriz, sportif faaliyetlerde bulunuruz. Her kuruluşumuza gönülden destek veririz.




Bu haber 4448 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI