Bugun...


kostasalto

Hayvan katliamları tepki çekiyor
Hayvan katliamları tepki çekiyor   Hayvanseverleri ayağa kaldıran ölüm manzaraları Bozcaada’nın çeşitli noktalarında sıkça görülmeye başlandı. Kedi ve köpeklerin kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlenerek katledilmesine tepkiler çığ ...

Mobil Reklam

Hayvan katliamları tepki çekiyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Hayvan katliamları tepki çekiyor

 

Hayvanseverleri ayağa kaldıran ölüm manzaraları Bozcaada’nın çeşitli noktalarında sıkça görülmeye başlandı. Kedi ve köpeklerin kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlenerek katledilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

 

Son günlerde kedi ve köpek katliamlarının artarak devam etmesine isyan eden hayvanseverler, sorumluların bir an önce bulunması için harekete geçti. Bozcaada Doğayı Koruma Derneği Başkanı Sönmez Uğur bozcaadahaber.net’e yaptığı açıklamada, “Son iki hafta içinde birçok kedi ve köpek zehirlenerek katledildi. Birçoğunu da anında müdahale ile kurtarmayı başardık. Adada kimseye bir zararı olmayan bu hayvanlara yapılan zulüm sabrımızı taşırmıştır” diye konuştu.

 

SORUMLUSU ARANIYOR!

 

Sönmez Uğur, hayvan katliamlarının önüne geçmek için başta Kaymakamlık olmak üzere Belediye Başkanlığı ve Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri ile gereken görüşmeleri yaptıklarını ancak sorumluların henüz bulunamadığını vurguladı. Uğur, “Gerekli mercilere şikayet dilekçelerimizi sunduk. İlgililerin hayvan katliamlarını engellemek konusunda gereken adımları attığına inanıyoruz” derken sözlerine şu şekilde devam etti:

 

HAYVANSEVERLERE ÇAĞRI

 

“Hayvanseverlere bir çağrı yapmak istiyorum. Yaz sezonunda evcil hayvanlarınızı adaya getirip kaderine terk etmeyin. Onların da insanlar gibi sevgiye ve bakıma ihtiyacı var. Bizler elimizden geldiğince bu ihtiyaçları karşılamaya gayret ediyoruz. Ancak herkesin bu sorumluluğa ortak olmasını bekliyoruz.”

 

Uğur, zehirlenen hayvanlar için ilk müdahale konusunda da bilgiler verirken, zehirlenen hayvana tuzlu su içirmenin ve yoğurt yedirmenin hayat kurtarmak için en önemli hamle olduğunu sözlerine ekledi.

 




Bu haber 3645 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ