Bugun...


kostasalto

Bakan Güllüce’den Başkan Yılmaz’a açık çek
Bozcaada’nın 1/100 bin ölçekli yeni imar planıyla ilgili referandum talebini tekrarlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Hayır denirse uyarız, açık çek veriyorum” dedi.

Bakan Güllüce’den Başkan Yılmaz’a açık çek
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bakan Güllüce’den Başkan Yılmaz’a açık çek

 

Bozcaada’nın 1/100 bin ölçekli yeni imar planıyla ilgili referandum talebini tekrarlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Hayır denirse uyarız, açık çek veriyorum” dedi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, NTV’nin Bozcaada ile ilgili sorularını yanıtladı. Bozcaada’nın imara açılması konusunun halka sorulmasını isteyen Bakan Güllüce, “1/100 binlik planda verilen değerlerin hepsi maksimum değerlerdir. Çok detay da yoktur bu planda. Belediye bunun 1/5 binini ve 1/ binini yapacak. Orada ne yapacağına karar verecek, ne kadar genişleteceğine karar verecek, yüksekliğine karar verecek. Biz sadece makro kararları verdik ve maksimum olandır, yani en altını bile yapabilir. Belediye başkanımız orada yapılaşma hiç olmasın istiyormuş, öyle bir şey yapabilir. Bizce bir mahsuru yok. Mevcut binalar kalsın, hiçbir bina yapılmasın istiyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerimiz de gittiler onlarda herhalde yanlış bilgilendirilmişler. Biz illa yapılsın demiyoruz. ‘2040’ta olursa bunun sınırını aşmayınız, maksimum sınır budur’ deniyor. Ama belediye başkanımız ve halkımız diyorsa ‘Hayır mevcut yapıların dışında hiç yapı yapılmasın’; olabilir, böyle plan yapar, hatta bizim de revize etmemiz gerekiyorsa revize de ederiz. Biz de ‘vatandaşa sorulsun’ diye bunun için dedik” ifadelerini kullandı.

 

VATANDAŞ ‘BİZ YAPILAŞMA İSTEMİYORUZ’ DERSE…

 

Bakan Güllüce referandum neticesinde alınacak her karara uyacaklarını da belirterek,”Belediye 5 binlik planı yapar, bizim ona uymayan bir şeyimiz varsa, biz ona uyarız, açık çek veriyorum. Belediye başkanımız vatandaşa sorsun ‘ben burada yapılaşma bundan sonra yaptırtmayacağım’ desin, mevcut planım bu desin öyle yapsın, biz onaylarız. Orada yapılaşma olmasın veya çok yapılaşma olsun diye bizim bir taraflılığımız yok. Ancak şimdi hiç yapılaşma istemiyorlar ama ileride olası gelişmeler olursa 2040’a doğru o zaman onun altyapısı içme suyu, kanalizasyonu şimdiden düşünülüp planlaması bakımından biz maksimumları koyarız” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

 

BAKAN GÜLLÜCE, TOPU BELEDİYE BAŞKANINA ATTI

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yeni yapılaşma konusunun mutlaka halka sorulması gerektiğinin altını çizerken, “Israrla ‘Ben burada yeni bina yaptırtmayacağım’ diyor kendileri, biz ‘hayır’ demeyiz buna. Vatandaşa sunsun, onaylatsın onlar da ‘hayır’ diyorsa biz uyarız. Tartışmaya gerek yok yani” diyerek topu yeniden Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz’a attı.

 




Bu haber 3692 defa okunmuştur.

YORUMLAR

akvaryum
20-10-2014 09:49:00

TOPLANDIK,KONUŞTUK,YÜRÜDÜK.ŞİMDİ NE OLDU HANİ O TOPLANTIDA EN ÖNDE OTURAN AKİLLİ ADAMLAR VARDI YÜRÜYÜN SAVAŞA DİYORLARDI ŞİMDİ NE OLDUDA SUSTULAR.HANİ MİLLETİN VEKİLLERİ GELDİLER NAMUSTAN BAHSETTİLER,GÖSTERİLERİNİ SUNDULAR YÜRÜYÜN SAVAŞA DEDİLER NE OLDU.DEDİLER Kİ YA BU ADALILAR DA ÇOK VURDUMDUYMAZ,SUSUYORLAR.YAHU KARDEŞİM BİZLER KOMEDİ FİLMİ GİBİ BÜTÜN OLUP BİTENİ SEYRETTİK SİZLERE VE TİYATRONUZA GÜLDÜK .ZATEN BU İŞİN BÖYLE OLUCAĞINI BİLİYORDUK.LAFLA PEYNİR GEMİSİN YÜRÜMEYECEĞİNİ,ARKADAŞLAR ŞİMDİ O ORTALIĞI VELVELEYE VERENLERİN KIZILCA KIYAMET KOPARANLARIN BÜTÜN ADALILARA ÖZÜR BORÇLARI VAR .HİÇ BİR ADALININ BAĞEVİ YOK HATTA İKİ BAĞ EVİ ARASINDA TÜNELİMİZ BİLE YOK AMA BİZİM KIŞIN CİDDİ BAŞKA SORUNLARIMIZ VAR RİCA EDİYORUZ SAYIN MİLLETVEKİLLERİ BİR DAHAKİ GELİŞİNİZ DE DİĞER SORUNLARLA DA İLGİLENİN,SAYIN BAŞKANDAN DA ARTIK AYNI ŞEYLERİ BEKLİYORUZ BOZCAADA SULUBAHÇEDEN,AMERİKAN ÇEŞMESİNDEN,ÇAYIRDAN İBARET DEĞİL...

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI