Bugun...


kostasalto

İMAR PLANINA KARŞI BÜYÜK TEPKİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı ve Bozcaada’yı da içine alan 1/100 bin ölçekli plan, ada halkı ve ada severler tarafından yürüyüşle protesto edildi.

İMAR PLANINA KARŞI BÜYÜK TEPKİ
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada imara karşı yürüdü

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı ve Bozcaada’yı da içine alan 1/100 bin ölçekli plan, ada halkı ve ada severler tarafından yürüyüşle protesto edildi.

 

Bozcaada Forum üyelerinin çağrısı ile bugün saat 14.00’da düzenlenen protesto yürüyüşüne 600 civarında katılım oldu. 1/100 bin ölçekli planın iptalini isteyen grup, Cumhuriyet Meydanı’nda toplandıktan sonra sloganlar eşliğinde ada merkezinde yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz da katıldı. Aynı zamanda Çanakkale Çevre Platformu ve uzun yıllardır Bozcaada'da yaşayan ünlü gazeteci Haluk Şahin de yürüyüşe iştirak edenler arasındaydı.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan grup, “Bozcaada’yı Ranta Kurban Etmeyeceğiz”, “Adanın Geleceğine Biz Karar Veririz”, “Başka Bozcaada Yok”, “İmar Planına İtirazımız Var”, “Diren Üzüm Bağları”, “İmara Değil Betonlaşmaya Karşıyız”, “Bağa Girdim Bağ Budanmış Bağa Beton Dadanmış” şeklinde hazırladıkları pankartlar ile 1/100 bin ölçekli planı protesto ettiler.

 

İTİRAZ DİLEKÇELERİ İMZALATILDI

 

Bozcaada Forum, protesto yürüyüşü öncesinde düzenlenen itiraz dilekçelerini yürüyüşe katılan vatandaşlara imzalattı. Yürüyüşe gençlerin yanı sıra çocuklar ve yaşlıların da katılması dikkat çekti. Bayram tatili vesilesiyle adaya gelen konukların da yürüyüşe destek verdiği gözlerden kaçmadı. Turistler yürüyüşe alkış tutarak destek verdi.

 

EMNİYET’İN ANLAYIŞI TAKDİR TOPLADI

 

Bozcaada Emniyeti’nin adada yapılan protesto yürüyüşüne hiçbir şekilde müdahale etmemesi ve güvenlik önlemlerini uzaktan sağlaması ada halkını ve protestocuları memnun etti. Yürüyüşü sadece bir sivil komiser ve bir sivil polis memuru uzaktan takip etti

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ



HABER VİDEOSU





Bu haber 4352 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI