Bugun...


kostasalto

CHP'Lİ VEKİLLERDEN İMAR ÇIKARMASI
Bozcaada'yı rant merkezine dönüştüreceği iddia edilen 1/100 bin ölçekli imar planı için adaya gelen CHP'li milletvekileri, "Bozcaada'yı ranta kurban etmeyeceğiz" mesajı verdi. İmar planının bir katliam tezkeresi olduğunu savunan CHP heyetine göre halkın çözüm için el ele vererek ortak karar alması gerekiyor.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN İMAR ÇIKARMASI
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

CHP Heyeti: Bu plan Bozcaada'nın katliam tezkeresidir

Bozcaada'yı rant merkezine dönüştüreceği iddia edilen 1/100 bin ölçekli imar planı için adaya gelen CHP'li milletvekileri, "Bozcaada'yı ranta kurban etmeyeceğiz" mesajı verdi. İmar planının bir katliam tezkeresi olduğunu savunan CHP heyetine göre halkın çözüm için el ele vererek ortak karar alması gerekiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi heyeti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan, Çanakkale ili ve ilçelerini kapsayan ve tatil merkezi Bozcaada'yı da içine alan 1/100 bin ölçekli imar planı hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere bugün adayı ziyaret etti. Heyette Çanakkale milletvekilleri Ali Sarıbaş (Çevre Komisyonu Üyesi) ve M. Serdar Soydan (İçişleri Komisyonu Üyesi), İstanbul milletvekili Melda Onur (Çevre Komisyonu Üyesi) ile Bursa milletvekili Sena Kaleli (Çevre Komisyonu Üyesi) yer aldı. Milletvekili heyeti, adaya gelir gelmez Bozcaada'nın CHP'li belediye başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz ile bir araya geldi. Adanın son durumu ve imar planı konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan milletvekillleri, daha sonra Kaymakam Abdulgani Mağ'ı da makamında ziyaret etti. CHP milletvekili Serdar Soydan, Kaymakam Mağ'a hazırlanan imar planın Bozcaada için büyük kayıpları da beraberinde getireceğini söyledi. Soydan, "Sizden de devletin bir temsilcisi olarak Bozcaada'yı korumak ve bakir kalmasını sağlamak amacıyla halkla birlikte ortak kararlar alarak hareket etmenizi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

KAYMAKAM MAĞ: ADANIN BOZULMASINI İSTEMİYORUZ

Bozcaada'nın korunması konusunda hassasiyeti bilinen Kaymakam Abdulgani Mağ ise, konuyu Vali ile görüştüklerini ve kendisinin de Bozcaada'nın bozulmasını istemeyeceğini belirterek şunları söyledi:

"Bu planlarda birtakım eleştirel noktaları onlar da belirlemişler. Onlar da gerekli yerlere iletmişler; kaldı ki Bakanlıktan bir uzman heyet önümüzdeki günlerde adaya gelecek. Bu arada dört vekilin gelmesi Bakanlığın bu sese kulak vererek uzman heyet göndermesi bizim açımızdan elimizi güçlendiriyor. Biz de elimizden geldiğince adanın bozulmaması için çalışıyoruz. Ama benim şahsi görüşüm ayrıca bir an önce adaya uygun imarların bitmesi lazım. Çünkü adada ihtiyaç olan kamu yatırımı olsun, spor salonu, okul gibi yatırımlar olsun bunların gelmesi için ilk önce adanın korunarak imara açılması gerekiyor. İmar bitmeden bunları bu yatırımları getiremiyoruz."

HEYET TARTIŞMALI ARITMA TESİSİNİ İNCELEDİ

CHP'li milletvekillerinin bir sonraki durağı ise bir önceki belediye başkanı Mustafa Mutay tarafından Poyraz Limanı mevkine yaptırılan ve denize yakınlığı sebebiyle tartışmalara konu olan Arıtma Tesisi oldu. Tesisi yerinde gören vekillere Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz tarafından bilgilendirme yapıldı. Yılmaz burada yaptığı bilgilendirmede, arıtma tesisinin yerinin yanlış olmasının ve doğaya verecek zararlarının nedenlerini tek tek anlattı. CHP heyeti de arıtma tesisinin yerinin çok kötü ve sağlıksız olduğu görüşünde birleşti. Tesisin bir doğa katliamı olduğunu vurgulayan vekiller, Başkan Yılmaz'n saydığı gerekçeleri de haklı bulduklarını ifade ettiler. Konu ile ilgili olarak CHP Bursa Milletvekili ve Çevre Komisyonu üyesi Sena Kaleli, "Gördük ki arıtma tesisi buranın ikinci koyuna, körfezine yapılmaya çalışıyor ki sulak alanda zemin araştırılması belki iyi yapılmadan ve gerekli önlemler alınmadan yapılan bu binada diagonal çatlaklar var. Bu bina çökmeye mahkum ve harcanan paraya da yazık olmuş" şeklinde konuştu. Kaleli imar konusu hakkında ise ada halkına, "Bozcaada'yı ranta açmalarına izin verirseniz bir daha burada yaşayacak o havayı, o karakteri, o özgünlüğü bulamazsınız. Bu yüzden direnç çok önemli" mesajını verdi.

CHP'Lİ VEKİLLER HALKLA BİR ARAYA GELDİ

Ziyaretlerin ve incelemelerin akabinde ise vekiller saat 17:00'de Zübeyde Hanım Parkı'nda halka bir araya geldi.

Toplantıda Bozcaada'ya sahip çıkacaklarını dile getiren CHP heyeti adalıların da bu ranta karşı adayı sahiplenmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca gündemde daha önemli gelişmeler olsa da Bozcaada'nın da gündemden düşmeyerek imar planının takip edilmesi gereğinin önemine vurgu yapıldı. İmar planı ile ilgili olarak konuşan İstanbul Milletvekili Melda Onur, "Ada halkı bu imara karşı adayı sahiplenirse geri adım atılacağını düşünüyorum" diyerek buna birkaç örnek verdi. Aynı zamanda yerel halkın karşı durduğu durumlarda geri adım atılmadığını görmediğini söyledi. Çanakkale milletvekili Ali Sarıbaş ise hükumetin IŞİD için çıkardığı tezkereyi eleştirerek, ada için de bu imar planının bir tezkere olduğunu, doğayı katletme tezkeresi olduğunu ifade etti. Sarıbaş, "Ve demişler ki isterlerse referandum yapabiliriz. Referandum imar planları bittikten ve kesinleştikten sonra ve askı süreci başladıktan sonra yapılmaz" dedi ve hükumetin ada için rant kapısı aradığını öne sürdü.

CHP'Lİ SERDAR SOYDAN: BOZCAADA'YI TALAN ETTİRMEYİN

CHP Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan da Gökçeada'da yıkım kararı olan bir otelin 1/100 binlik planla kurtarıldığını belirterek, "Bu plan iyi niyetli olabilir mi? Bunun altında rant var. Eğer iyi niyetli bir plan hazırlanmak isteniyorsa mutlaka o bölgenin halkının ve temsilcilerinin görüşlerini almak zorundasınız" diye konuştu. Referandum konusunda da görüşlerini açıklayan Soydan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyorlar ki 'referandum yapılsın', zaten referandum yapılmış. Burada dikkat edilmesi gereken zaten bütün meclis üyeleri AKP'lisi, Demokrat Partilisi bu plana karşı imza atmışlar. Ben bu plana karşı imza atan CHP'li, AKP'li, Demokrat Partili meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Adaya sahip çıktıkları için onlar adanın gerçek sahipleridir. Şimdi Adalet Kalkınma Partisi ve bu planı hazırlayanlardan şunu istiyorum; gelin Bozcaada'da bu karara imza atan partililerinize sahip çıkın. Kararınıza sahip çıkın, çünkü o imza senin partililerinin de namusudur. O namusunuza gelin sahip çıkın. Bozcaada yı talan ettirmeyin, Bozcaada'yı ranta kurban ettirmeyin. Biz imza atan arkadaşlarımıza, namusumuza sahip çıkıyoruz. 

CHP'Lİ SOYDAN'IN KONUŞMASININ TAMAMI TIKLAYIN

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN



HABER VİDEOSU




İlgili Galeri

Bu haber 4443 defa okunmuştur.

YORUMLAR

teneke kutu
09-10-2014 20:46:00

sayın vekiller geldiniz ama şimdi ne olacak, sadece muhalefet yetmez çözüm lütfen

MUSTAFA BİTGÜL
09-10-2014 15:19:00

BOZCAADA HABERİ HER ZAMAN HER GÜN TAKİP EDİYORUM ,BÜTÜN DOSTLARI YAPTIĞI HABERLERDEN VE DE ADAMIZIN YENİ FACİASI İMAR HABERLERİNDEN VE BÜYÜK KATKILARINDAN DOLAYI YÜREKTEN KUTLUYORUM.İSTANBULDAN BOZCAADALI DOSTLARA SELAMLAR. DİREN BOZCAADA DİRENNNN BİZDE VARIZ UNUTMA BOZCAADAM... SAYGILARIMLA,MUSTAFA BİTGÜL

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI