Bugun...


kostasalto

AK PARTİLİLER SUSKUNLUĞUNU BOZDU
AK Parti Bozcaada İlçe teşkilatı yetkilileri, adanın güney sahillerinin 90'lı yıllarda hazırlanan planlar ile imara açıldığını belirterek, "Biz Bozcaada halkının kararlarına saygı duyuyoruz. Bu yüzden de referandumdan daha uygun bir seçenek olacağını düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİLER SUSKUNLUĞUNU BOZDU
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

AK Parti Bozcaada: Referandum en uygun seçenek

AK Parti Bozcaada İlçe teşkilatı yetkilileri, adanın güney sahillerinin 90'lı yıllarda hazırlanan planlar ile imara açıldığını belirterek, "Biz Bozcaada halkının kararlarına saygı duyuyoruz. Bu yüzden de referandumdan daha uygun bir seçenek olacağını düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

İmar planı tartışmalarında sessizliğini ilk kez bozan AK Parti ilçe yönetimi yetkilileri Bozcaada Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar adanın betonlaşması ya da bozulmasına en başından beridir karşı olduklarını dile getiren teşkilat yetkilileri, "Hatırlayacağınız üzere imar tartışmalarının ilk zamanlarında biz imar planları için gerekirse referandum yapabileceğimizi dile getirmiştik. Biz bunu ilk dile getirdiğimizde diğer partiler buna hiçbir şekilde karşılık vermemişti.Gelinen bu noktada biz yine Bozcaada halkının yanında durarak halkın bu konuda kararı için referandum önerisini bakanlığımıza taşıdık.Çanakkale milletvekilimiz İsmail Kaşdemir ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de sesimize kulak vererek Bozcaada halkının yanında oldu ve referandum önerisinde bulundu. Şimdi bu noktada bundan daha demokratik bir seçenek yok" diye konuştu.

"HALK HANGİSİNİ İSTERSE ONU YAPALIM"

Bozcaada halkının önüne konulan projelerden birini seçeceğini dile getiren AK Partililer, "Halk zaten istemediği bir projeye 'evet' demeyecektir. Belediye birkaç tane proje sunsun, hazırlasın; halka hangisini istediğini sunsun, halk hangisini isterse onu yapalım. Bakanımız da bunu aynı şekilde teklif etti zaten. Biz Bozcaada halkının kararlarına saygı duyoruz bu yüzden referandumdan daha uygun bir seçenek olacağını düşünmüyoruz" açıklamalarını yaptı.

"O PROJE AK PARTİ'YE AİT DEĞİLDİR"

Bozcaada Belediyesi'nin ve CHP'nin referandum fikrine sıcak bakmadığını da hatırlatan AK Partililer, yeni imar planında güney sahillerinde planlanan yerler için birtakım kesimlerin bilinçli olarak AK Parti'yi suçladığını dile getirdi. Yeni imar planında gözüken yerlerin 90'lı yıllarda imara açıldığına dikkat çeken teşkilat mensupları, Bu gerçeği belediye yönetimi bildiği halde bilinçli olarak söylemiyorlar" ifadelerini kullandı. İmar planı tartışmaları nedeniyle adaya gelen CHP'li vekilleri de eleştiren AK Partililer, "Anlaşılan o ki vekillerin derdi Bozcaada değil bir dahaki genel seçimlerde koltuklarını korumanın yollarını aramak. Eğer amaç Bozcaada olsaydı bir öneri getirirlerdi. Fakat bunların derdi başka" şeklinde konuştu.

"HAKARETLERİ KENDİLERİNE İADE EDİYORUZ"

CHP Çanakkale milletvekili M. Serdar Soydan'ın "AKP denildiği zaman akla yolsuzluk ve rant gelir" açıklamalarını da hakaret olarak nitelendiren AK Parti Bozcaada teşkilatı yetkilileri, "Bu planın 90'lı yıllarda hazırlandığını neden söyleyemiyorlar? Ettikleri hakaretlerine kendilerine iade ediyoruz" diyerek tepkilerini ortaya koydular. 




Bu haber 3939 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI