Bugun...


kostasalto

Seçimler mahkemelik mi olacak?
Seçmen listesine resmi itiraz   Yerel seçimler öncesi yarış kızışırken AKP Bozcaada’da ikamet eden 275 seçmene itiraz etti. CHP’den de 79 hanede ikamet eden kişiler için itiraz ...

Mobil Reklam

Seçimler mahkemelik mi olacak?
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Seçmen listesine resmi itiraz

 

Yerel seçimler öncesi yarış kızışırken AKP Bozcaada’da ikamet eden 275 seçmene itiraz etti. CHP’den de 79 hanede ikamet eden kişiler için itiraz geldi. Sebep ise itiraz edilen seçmenlerin oyları etkilemeye yönelik adaya ikametgâhlarının alınması…

 

Geçtiğimiz yerel seçimlerde seçmen sayısı 1900 civarındayken bu seçimlerde askıya asılan listedeki seçmen sayısı 2148’e ulaşması partilerin harekete geçmesine neden oldu. Bozcaada’da seçmen kayıtlarına yapılan itirazların ardından emniyet tarafından oluşturulan bir ekip, seçmenlerin tespiti için kapı kapı gezdi. Ezine’deki İlçe Seçim Kurulu’na dilekçe veren siyasi partiler adanın geleceğini belirleyecek seçimlerde gerçekten adada yaşayan insanların oy vermesi gerektiğini ifade etti.

 

NEDEN İTİRAZ EDİLİYOR?

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Hakan Can Yılmaz, “Perşembe günü itibariyle, askıya çıkan listede yer alan 79 hanedeki kişiler için itiraz dilekçemizi sunduk. Adada tapulu ikametgahları olanların oy kullanması en demokratik haklarıdır. Biz buna karşı değiliz ancak görüyoruz ki bir-iki ay burada çalışıp ikametgâhlarını taşıyan geçici işçiler de var. Bununla birlikte daha önce adada memur olarak çalışıp tayini çıkan ve adadan ayrılan vatandaşlarımız da bu listede yer alıyor. Ayrıca bir hanede 11 kişinin ikamet etmesi ne kadar mantıklı olabilir. Bizim itirazımız bunlara oldu” diye konuştu.

 

Hakan Can Yılmaz, CHP olarak ilk defa itiraz dilekçesi sunduklarının altını çizerken, daha önceki itiraz dilekçeleriyle bir ilgilerinin olmadığını da sözlerine ekledi.

 




Bu haber 2852 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ