Bugun...
Mendirek’in bu sayısına koronavirüs engeli


Mustafa Dermanlı
mdermanli@gmail.com
 
 

Herkese merhaba,

Bozcaada’nın dergisi Mendirek'in 36'ıncı sayısı için hazırlıklara başladığımız dönemde Koronavirüs bu denli yaygın değildi. Ama gerek Avrupa'dan gelen olumsuz rakamlar, gerekse uzmanların açıklamaları günden güne virüsün yaygınlaşacağının izlerini gösteriyordu. Yine de umutla ülkemizde kontrol altında tutulabilir düşüncesi ile bugüne kadar bekledim. Ama görünen ve dile getirilen o ki önümüzdeki süreç daha da çetin geçecek.

Birçoğunuzun bildiği üzere adanın tek basılı yayını Mendirek dergisi. Yılda altı sayı çıkan, tamamı renkli sayfalardan oluşan, kültür-sanat, araştırma, tarih, tarım, edebiyata meyilli olup özel dosya konularıyla neredeyse 6 senedir çıkıyor. Arada bir ekonomik olarak sallandığı dönemler olsa da bu sefer ki sallantımızın sebebi cümle sonuna koyduğumuz noktadan küçük bir virüs. Virüsten dolayı dergi mi çıkmazmış demeyin... 

Yapacağımız derginin İstanbul'dan kargoyla gelmesi, yüzlerce derginin paketlenmesi, zaten sayısı az olan açık işletme sayısının Koronavirüs sebebiyle alınan kararlar çerçevesinde kapatılmasından ötürü bu işletmelere teslim edemeyecek olmamız, onlarca derginin kargoyla adadan birçok noktaya gitmesi, yine aynı şekilde adadaki ve Çanakkale'deki onlarca aboneye derginin teslimi hem şu süreçte zor bir operasyon, hem de olası virüsün yaygınlaşmasına da sebebiyet verebilir.

Ayrıca mental olarak da iki haftadır bir dergiyi kotaracak enerjiyi kendimde göremiyorum. Eminim bu pesimist, karamsar ve olumsuz havam bu sayıya da yansıyacaktı... Belki de böylesi daha iyi oldu.

Bu sebepler bütünü sonucunda bu ay (Nisan-Mayıs / 36. sayı) pas geçip, bu sayıyı Haziran ayında sizlerle buluşturmak kararını almak zorunda kaldım. Her şey yolunda gider ve hızla süreç normale dönerse daha da erken çıkabilmek umuduyla.

Bu karar ekonomik olarak bizim için hiç iyi olmasa da, zor günleri birlikte atlatabilmek umudunu da taşıyoruz. İşletme abonelerimiz ve bireysel abonelerimiz bir kayıp yaşamayacaklar, bu pas geçtiğimiz sayı aboneliklerinin sonuna eklenecek.

Şu zor günleri sağlıkla atlatalım, nice okuyacağımız dergilerimizin olması dileğiyle.

Herkese sağlıklı günler, selamlar.

 



Bu yazı 40710 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
Bozcaada Bağcılığı
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Adada zincir market açılması konusunda ne düşünüyorsunuz?


 YUKARI