Bugun...


kostasalto

Gestaş tarifeyi değiştirdi, tüm ada gece seferlerini geri istiyor
Gestaş, yarından itibaren yeni sefer tarifesine geçiyor. Ancak Gestaş ada halkının ısrarlı talebine rağmen her kış tarifesi geçişinde olduğu gibi yine hafta sonu gece seferlerini tarifeye koymadı. Konuyu belediye başkanına, siyasi partilere ve BOZTİD’e sorduk.

Mobil Reklam

Gestaş tarifeyi değiştirdi, tüm ada gece seferlerini geri istiyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Gestaş Deniz Ulaşım, yarından (27 Eylül) itibaren yeni sefer tarifesine geçiyor. Konuyla ilgili olarak Bozcaada Haber, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz'ın, siyasi partilerin temsilcilerinin ve BOZTİD Başkanı Ülke Dilerin'in görüşlerini aldı. Yapılan ortak açıklamada gece seferlerinin konulması gerektiğine vurgu yapılırken Başkan Yılmaz, yine Gestaş'ın sefer tarifesini Bozcaada'ya danışmadan hazırlamasına sitem ederek yarın konuyu Kaymakam Yenigün'e aktardıktan sonra Gestaş yetkilileri ile de görüşeceğini ifade etti.

Gestaş, yarından itibaren yeni sefer tarifesine geçiyor. Tarifeye göre seferler karşılıklı olarak 5 kez düzenlenecek. Ancak Gestaş, ada halkının ısrarlı taleplerine rağmen her kış tarifesinde yaşandığı gibi hafta sonu gece seferlerini tarifeye koymadı.

Gerek ada halkı için gerekse kış sezonunda adaya gelecek misafirler için çok önem arz eden hafta sonu gece seferleri 2016 kışında da yine tarifeye konmamıştı gelen tepkilere ilk olarak Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Bozcaada İlçe Başkanlığı kulak verdikten sonra yapılan görüşmeler neticesinde hafta sonu seferleri yine tarifeye eklenmişti.

Gestaş hemen hemen her kış tarifeye bir koyduğu bir koymadığı gece seferlerini henüz eylül ayı bitmemişken tarifeden çıkartması ada halkının tepkisine neden oluyor. Konuyla ilgili Bozcaada Haber, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, BOZTİD Başkanı Ülke Diler ve adadaki siyasi partilerin temsilcileri ile görüştü. Görüşmelerden çıkan ortak sonuç, ‘Gestaş'ın ada halkının gece seferleri konusundaki talebinin yerine getirilmesi’ oldu.

YİNE YEREL YÖNETİME DANIŞILMADI

Konu ile ilgili akşam üzeri görüştüğümüz Başkan Hakan Can Yılmaz, sefer tarifesine geçildiğini kendisinin de gelen mesajla öğrendiğini, yerel yönetim olarak yine kendilerine hiçbir şekilde danışılmadını aktararak, “Ben bu konuda yarın Kaymakam bey ile görüşeceğim, ardından da Gestaş yönetimi ile iletişime geçeçeğim. Biz birkaç yıl öne rapor halinde taleplerimizi iletmiştik, ilk olarak da rapora bunu koymuştuk. Şimdi bundan da vazgeçildiğinde taleplerimizin hiçbiri yerine getirilmemiş olacak. Ayrıca bizim için en rahatsız verici durum, hep bu tarife değişikliklerini gelen mesajlarla öğreniyoruz. Ben kaymakamlığın da bundan haberi olmadığını düşünüyorum. Sonuçta Bozcaada Kaymakamlığı devletin, Bozcaada Belediyesi ise yerel halkın temsilcisi. Nezaketen de olsa bu konuda hassasiyet gösterilse biz de zaten bu konudaki görüşlerimizi baştan iletmiş oluruz” diyerek sitemkâr konuştu.

 

BOZTİD BAŞKANI DİLER: BOZCAADA'DA KIŞIN DA HAYAT DEVAM EDİYOR

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkanı Ülke Diler ise yaptığı açıklamada ulaşımın bir zorunluluk olduğunun altını çizerek Bozcaada'da sadece yazın değil kışın da hayat olduğuna vurgu yaptı.

Diler, “Bozcaada'da sadece yazın değil kışın da hayat var sonuçta. Gece seferleri hem adada yaşayan insanlar için bir zorunluluk hem de hafta sonu adaya gelmek isteyen misafirlerimiz için çok önemlidir. Gestaş'ın da bunu görmezden geleceğini düşünmüyorum. Kışın ada halkının da bir sosyal hayatı var sonuçta. Ama Gestaş'a biz geçen sene söyledik, seferleri koyarak hemen 15 günde bir karşılık bekleniyorsa bu doğru değildir. Sonuçta bu bir alışkanlıktır. Hani sabah 07.30 feribotu gibi zamanla alışkanlık haline gelinir. Ama bundan 3-4 sene aralıksız devam ettiği takdirde tam istenilen sonuç alınabilir. Biz gece seferlerinin olması için Gestaş ile görüşeceğiz, elimizden gelen tüm gayreti sonuna kadar göstereceğiz” dedi.

 

AKP İLÇE BAŞKANI AKTAN: GECE SEFERLERİ BOZCAADA HALKI İÇİN ÖNEMLİ

Gece seferleri hakkında görüşünü aldığımız AKP Bozcaada İlçe Başkanı Burak Aktan, gece seferlerinin yeniden konulması gerektiğini belirterek ilçe başkanlığının bu konuda Gestaş ile görüşeceğini ifade etti.

Aktan, “Bozcaada halkının bu konuda taleplerini Gestaş'a ileteceğiz. Bence de gece ada halkının isteği doğrultusunda gece seferleri konulması gerekiyor. Sonuçta hava muhalefeti olduğunda da iptal olabiliyor, tıpkı gündüz seferlerinde olduğu gibi. Biz de önce Kaymakam beye aktarıp sonrasında elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bence Gestaş da bu talebe kulak verecektir” diyerek gece seferlerinin olması gerektiğine dair görüşlerini dile getirdi.

 

CHP İLÇE BAŞKANI DURMUŞ: ARTIK DÜZENE GİRMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bozcaada İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş ise yaptığı açıklamada gece seferlerinin artık bir düzene girmesi gerektiğini, her sene bir koyulup bir kaldırılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Durmuş, “Biz zaten birkaç yıldır bununla uğraşıyoruz. En sonunda Gestaş bu talebimizi yerine getirmişti ancak sonraki kış yine kaldırmıştı. Bu sürekli bir koyulup bir kaldırılarak değiştirilmesi olmuyor. Bunun düzene girmesi lazım. Artık ada halkının taleplerini dikkate alsınlar” dedi.

 

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI ÇEBİ: BÜTÜN CEREMEYİ BOZCAADA HALKI ÇEKİYOR

İyi Parti Bozcaada İlçe Başkanı Cevdet Çebi ise Bozcaada halkının taleplerine kulak verilmesi gerektiğine vurgu yaparak yaz-kış tüm ceremeyi Bozcaada halkının çektiğini, bu nedenle öncelik ada halkında olması gerektiğini ifade etti.

Çebi, “Bozcaada halkı ne istiyorsa buna kulak verilmesi gerekiyor. Yaz bitince adada hayat bitmiyor. Kışın da burada yaşayan ada halkı var. Ama en çok ceremeyi kışın Bozcaada'da yaşayan halk çekiyordur. Bu nedenle Bozcaada halkının bu haklı talebinin yerine getirilmesi gerekliliğine inanıyoruz” dedi.

 

GECE SEFERLERİNDE SIK İPTALLER YAŞANIYOR

Öte yandan Bozcaada halkının büyük bir bölümü, önceki yıllarda konulan gece seferlerinin hava muhalefeti bahanesi ile sıkça iptal edildiğini ifade ediyor. Adalılar, Gestaş'ın gece seferlerini istemeden yaptığı için en ufak hava muhalefetinde iptal ettiğini iddia ediyor.

 




Bu haber 4985 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ