Bugun...


kostasalto

Festival kapanışında Başkan’dan adaylık iması
Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, BIFED'in ödül töreninde yaptığı konuşmasının sonunda BIFED'in 5'inci senesini geride bıraktıklarını ifade ederken “10'uncusuna kadar söz veriyorum, burdayım” diyerek bir dönem daha belediye başkanlığına aday olduğunu ima etti. Böylelikle Başkan Yılmaz, yaz sezonundan yaklaşık 1 ay öncesine kadar sosyal medyadaki veda içerikli sözleri ve yakın çevresine aday olmayacağını söylediği yönündeki iddiaların ardından ilk kez adaylığını açıkça ima etmiş oldu.

Mobil Reklam

Festival kapanışında Başkan’dan adaylık iması
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaadada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, dün BIFED (Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali) ödül töreninde yaptığı konuşmada bir dönem daha belediye başkanlığına aday olduğunu ima etti. BIFED'in önemine vurgu yapan Yılmaz, konuşmasının sonunda adaylıkla ilgili üstü kapalı mesaj verdi.

Başkan Yılmaz festival konuşmasının sonunda BIFED'in uzun yıllar devam etmesi temennisinde bulunurken “Yeniden buluşmak ve daha fazla insana ulaşmak için 6. festivalde buluşmak üzere. 6 olacak, 7 olacak, 8 olacak... 10’a kadar söz veriyorum, 10’a kadar burdayım” şeklinde ifadeler kullanarak 2019 Mart seçimlerinde tekrardan belediye başkanlığı için aday olacağını ve tekrardan kazanacağından emin olduğunu ima etti.

Ancak Başkan Yılmaz'ın  yaklaşık 1 ay öncesine kadar  yakın çevresine aday olmayacağını söylediği iddia edilmiş, bu iddialar ise sosyal medyadaki 'veda' içerikliki sözleri ile perçinlenmişti. Kısa bir süre öncesine kadar ise partiye yakın isimler tarafından Yılmaz’ın aday olmayabileceği belirtiliyordu. 

 

Başkan Yılmaz'ın bu açıklamalarının ardından başkanlığa tekrar aday olup olmayacağı tartışmaları da son bulmuş oldu. 

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ, ÖN SEÇİM OLACAK MI?

"HATIRAM OLSUN”

Başkan Yılmaz'ın adaylığını "BIFED" gibi siyaset üstü bağımsız bir ortamda açıklaması bazı kesimler tarafından yadırgansada, imalı konuşması çok da şaşırtmadı. Zira Başkan Yılmaz'ın aday olup olmayacağı yönündeki tartışmaların ana kaynağı sık sık sosyal medya hesabından yayınladığ imalı sözler, veda içerikli şiirler ve şarkılar. Hatta kısa bir süre önce Cem Adrian’ın “Herkes Gider mi” şarkısını paylaşması, Bağ Bozumu Festivali duyurusunu “Ama bu kez gerçekten hatıram olsun” paylaşımı, Edip Akbayram konserinde usta sanatçıdan “İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım” şarkısını istemesi, yine bazı paylaşımlarında “Hatıram olsun” notu dikkatlerden kaçmamış, Hakan Can Yılmaz’ın ikinci dönemde aday olmayabileceği yönünde yorumlanmıştı.


Hatta bazı çevrelerce Başkan Yılmaz’ın bu düşüncesini ima etmesi sonucu bazı adayların da aday adaylığı için hazırlık çalışmalarını hızlandırdığı dile getiriliyordu. Bu kesimlerin bir diğer argümanı da 24 Haziran seçimleri öncesi Başkan Yılmaz’ın milletvekilliği için aday adaylığı başvurusu yapmaya hazırlanırken Genel Merkez’in “mevcut başkanlar görevlerinde kalsın” talebi sebebiyle bu kararında geri durduğunu ama aklında genel siyasetin olduğu yönündeki düşünceyi dile getiriyordu.

 

ADAYLAR BELLİ OLUYOR AMA ÖN SEÇİM BELLİ DEĞİL!

Tüm bu yaşananlardan sonra Başkan Yılmaz’ın yeniden aday olduğunu güçlü bir şekilde BIFED’de ifade etmesi, festivalden birkaç gün önce dağıtılan SODEM ödüllerinde Genel Merkez’in yetkili isimlerinden Bozcaada’da ön seçim olmaması yönünde “olur ve garanti” aldığı şeklinde yorumlandı. 

2019 Yerel Seçimleri'nde Başkan Yılmaz'ın yanı sıra Başkan yardımcısı Yahya Göztepe ve partinin önemli isimlerinden Muharrem Yıldız'ın da aday olacağı biliniyor. Fakat hiçbir adayın henüz İlçe Başkanlığı’na adaylığını resmen açıklamadığı da gelen haberler arasında. 


Bunun yanı sıra CHP'de ön seçim mi yapılacağı, temayül yoklamasına mı gidileceği, yoksa belediye başkanı adayının genel merkez tarafından mı belirleneceği ise henüz netleşmedi. 

 

 




Bu haber 3562 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ