Bugun...


kostasalto

Gestaş’taki şikayetler meclis gündeminde
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turan’a Gestaş’ta yaşanan sıkıntıları sordu.

Mobil Reklam

Gestaş’taki şikayetler meclis gündeminde
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

2019 yılı bütçesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önceki gün gerçekleşen komisyon görüşmelerine katılan CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan yaptığı konuşma esnasında Çanakkale’nin ulaşım sorunlarına değindi.

Milletvekili Ceylan, Çanakkale’ye gerekli özenin gösterilmediğini dile getirerek “Şu kadar yol, köprü, tünel yaptık. İnternet altyapısı şuradan buraya geldi, devrim yaptık diyorsunuz fakat Çanakkale’nin ulaşım sorununa neden hala bir çözüm getirmiyorsunuz” şeklinde konuştu.

Özgür Ceylan Çanakkale’nin tekel durumundaki deniz ulaşım şirketi Gestaş Denizcilik İşletmeleri’ne dair sorular yönelterek, şikayetleri de dile getirdi. Ceylan, Gökçeada ve Bozcaada’da feribot ve deniz otobüsü seferlerinde yaşanan sıkıntıları belirtti ve feribot ücretlerinin yüksek olduğunu da belirtti. Ayrıca Milletvekili Ceylan yetkililerden çözüm önerisi beklediklerini ifade etti.

İKİ ADA DA SORUNLAR YAŞIYOR

Hatırlanacağı üzere Bozcaada – Çanakkale arasında geçmiş yıllarda çalışan ve bu yolculuğu 1 saat 15 dakikada tamamlayan deniz otobüsü yerine, yolculuğu 2,5 saatte tamamlayabilen deniz motorları konmuş, konu günlerce adalılarca dile getirilmişti. Kısa süre önce ara içindeki yolculardan da ücret almaya başlayan Gestaş, geçmişte sürdürdüğü hafta sonu gece seferlerini ise bu sene uygulamadan kaldırmıştı.

Ayrıca geçen haftalarda Kabatepe – Gökçeada arasında hizmet veren feribotun Gökçeada iskelesine yanaşamaması sebebiyle adalılar halatla koca feribotun iskeleye yanaşmasına yardım etmişti. Koskoca firmanın bu şekilde bir sorun yaşadığı trajikomik olaydan birkaç gün sonra da feribota araçlar binmişken feribot arızalandı ve tüm araçlar geri geri inmek zorunda kalmış, tüm gün yeni feribot olmadığı için saatlerce iskelede feribot beklemek zorunda kalmışlardı. Gestaş bu konu hakkında tatmin edici bir açıklama yapmazken, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin adalıların hakkını koruyan bir açıklama yaparak, “Gerekirse tüm Gökçeadalılar’la Çanakkale’ye geçer basın açıklaması yaparız, Gestaş’tan tatmin edici bir açıklama bekliyoruz” demişti.
 




Bu haber 3131 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ