Bugun...


kostasalto

Hava muhalefeti nedeniyle felçli hastanın sevki yapılamadı!
Salı gecesi ikinci kez rahatsızlanan felç hastası Rıza Çamur, hava muhalefeti nedeniyle Çanakkale’ye sevk edilemedi. Feribot kalkmayınca hastanın nakli için devreye Sahil Güvenlik Botu, helikopter, Akçansa römorkörü sokulmak istendi ancak şiddetli fırtına izin vermedi. Sabah rüzgarın etkisini kaybetmesi ile Sahil Güvenlik Botu ile acil Çanakkale'ye sevk edilen hasta, il dışında yoğun bakıma alındı.

Mobil Reklam

Hava muhalefeti nedeniyle felçli hastanın sevki yapılamadı!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Haber’in edindiği bilgilere  ve iddialara göre olay şu şekilde gerçekleşti: İki gün önce (12 Mart Salı) felç geçirdiği için yatakta tedavi gören Bozcaadalı Rıza Çamur, gece saatlerinde ikinci kez fenalaştı. Acilen Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezi’ne götürülen Çamur’a burada ilk müdahale yapıldı. Hava muhalefeti nedeniyle feribotun kalkamayacağı öğrenilince bu kez devreye Sahil Güvenlik Botu, askeri helikopter ve Akçansa römorkörü sokulmak istendi. Fakat fırtınanın şiddetinin yüksek olması nedeniyle hasta nakledilemedi. Çanakkale 112’ye bağlı Ambulans Helikopter’in gece görüş özelliği bulunmaması nedeniyle bu yolda devre dışı kaldı.

Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli nöbetçi doktorun da bu anlarda hastanın durumunu teşhis ederek imkan dahilinde tedaviye başladı. Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Serkan Karakaya da acilen hastaneye gelerek  hastanın durumunu inceledi.

Şiddetli hava muhalefeti nedeniyle hastanın sabaha saatlerine kadar   Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezi’nde gözetim altında tedavisine devam edildi. Sabah rüzgarın etkisini kaybetmesiyle hasta Sahil Güvenlik Botu ile Çanakkale’ye taşındı.

Çanakkale'de sevk edilen hasta için konulan teşhisin Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli nöbetçi doktor tarafından konulan teşhisle aynı olduğu öğrenilirken, hastanın yoğun bakıma alınması için Çanakkale dışına sevk edildiği kaydedildi.

İki gün önce yaşanan talihsiz olayın ardından Bozcaada'da sağlık şartlarının iyileştirilmesinin ve acil durumlarda uzman doktor olmasının gerekliliği bir kez daha anlaşıldı.




Bu haber 3543 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ