Bugun...


kostasalto

Turizm toplantısında “denetim” konusuna özel vurgu
Turizm sezonu öncesi değerlendirme toplantısında Kaymakam İbrahim Gültekin ve Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ın verdiği ortak mesaj “denetim” oldu.

Mobil Reklam

Turizm toplantısında “denetim” konusuna özel vurgu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Turizm sezonu öncesi değerlendirme toplantısı 25 Nisan Perşembe günü Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleşti. Saat 15.00’te başlayan toplantıya Kaymakam İbrahim Gültekin, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, kurum ve daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve adalı işletmeciler katıldı.

Kaymakam Gültekin ve Başkan Yılmaz’ın yönettiği, adalı işletmecilerin soru sorduğu, fikrini beyan ettiği toplantı yaklaşık 2 buçuk saat sürdü. Kaymakam Gültekin ve Başkan Yılmaz, 2 buçuk saat süren toplantıda işletmecilere denetim konusunda sıkı uyarılarda bulundu.

KURALLARA UYMAYANLARA YAPTIRIM UYGULANACAK

Başkan Yılmaz, önceki yıllarda belediyenin denetim konusunda yetersiz olduğuna ilişkin eleştirileri kabul etti ancak bu sezon kuralların uygulanabilmesi, daha sürdürebilir turizm için denetimlerin sıklaşacağı, kurallara uymayan işletmecilere de yaptırımlar uygulanacağını ifade etti.

Kaymakam Gültekin de aynı şekilde Başkan Yılmaz’ın denetim konusunda verdiği mesajları destekleyen açıklamalarda bulundu. Öte yandan işletmecilerin Gestaş konusunda dile getirdiği sıkıntılara  yönelik Kaymakam Gültekin ve Başkan Yılmaz, Gestaş ve Bozcaada arasında iletişim sorunu yaşandığı belirtirken Başkan Yılmaz, diyaloğ yollarının sürdürülmesi gerektiğini, ancak buna rağmen sorunlarda iyileşme olmazsa farklı çareler üzerinde durulacağını söyledi.

MİNİBÜS VE TAKSİLERİN AŞIRI HIZ YAPTIĞI DİLE GETİRİLDİ

Toplantıda İlçe Emniyet Amiri Gökhan Tatlı, işletmecilerin çalışanların kimlik bilgilerini mutlaka emniyete bildirmeleri gerektiğini ifade etti. Ayrıca amir Tatlı, bazı işletme sahiplerinin ya da çalışanlarının işletmelerinde alkol aldıkları için herhangi bir problem olduğunda diyalog kurmakta zorluk çekildiğini belirterek bu konuda da daha hassas davranmalarını istedi.

Toplantıda bazı işletmeciler ve adalılar adadaki minübüs, taksi ya da kamuya ait araçların aşırı sürat yaptığını, hız sınırını aştığını, bu durumun her sene devam ettiği, her sene şikayet edildiği halde bir önlem alınamadığını ifade etti.

Kaymakam Gültekin, toplantıda bu yıl EMİTT’e kaymakamlığın öncülüğünde katıldıklarını belirtti, fuarın oldukça verimli geçtiğini belirtti ve ödülle döndüklerini ifade etti. Toplantının ardından Kaymakam Gültekin EMİTT için katkı sunanlara teşekkür sertifikası dağıttı.

İŞTE TOPLANTIDA ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR:

- Denetimler artacak. Sürdürülebilir turizm ve turizmin kalitesi için, aynı zamanda hakkaniyet gereği denetimler her alanda hissettirilecek.

- Ada merkezinde canlı müziğe izin verilmeyecek. İşletmelerde çalgıcılar, seyyar müzisyenler müzik yapmayacak.

- Kafe ve barlar 03.00’te kapanacak, gece 01.00 itibari ile işletmelerin dış mekânlarına müzik yayını yapılmayacak.

- Hediyelik eşya ve reçel stantlarında sadece adaya özgü ürünler ve el üretimi ürünler satılacak. Belediye tarafından hediyelik eşya stantları ve reçel stantları için hazırlanan yönetmeliğe uyulacak. Yönetmeliği imzalamayanlar stant açamayacak.

- İşletmeler belediyenin belirlediği işgaliye sınırını aşmayacak. Özellikle meyhaneler sokağında masalar arasındaki yürüyüş aralığı bir bebek arabası rahat geçebileceği şeklinde olacak. Bu kurala uymayanlar 12 bin TL’ye kadar para cezası kesilecek ya da dış mekanda alkol ruhsatını iptal edilmesine kadar gidilecek.

- Esnaf ya da Ticaret odasından alınan fiyat tarifeleri ile işletmelerdeki fatura ya da menü fiyatı aynı olacak.

- Trafik uygulaması okulların kapandığı gün uygulanmaya başlayacak.

- İnşaat yasakları geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bakanlığın belirlediği yasal takvime göre başlayacak.

 




Bu haber 3937 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Kemal Furuncı
01-05-2019 08:32:00

Mekan dışına yapılacak müzik yayını 23.59 da kesilecek. Yukarıdaki açıklamada sanırım yanlışlıkla 01.00 olarak yazılmış.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ