Bugun...


kostasalto

Bozcaada Bağ Rehberi kitabının imza günü Cumartesi günü
Necati İnceoğlu’nun 1,5 yıldır üzerinde çalıştığı Bozcaada Bağ Rehberi kitabı çıktı. 1 Haziran Cumartesi günü saat 18.00’de Zübeyde Hanım Park Kahvesi’nde kitabın hem tanıtımı yapılacak, hem de yazar kitabını imzalayacak. Buluşmaya kitaba katkı sunan bağcılar da katılacak.

Mobil Reklam

Bozcaada Bağ Rehberi kitabının imza günü Cumartesi günü
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Bağ Rehberi kitabı baskıdan çıktı. Mimar, yazar ve adada uzun süredir bağcılık yapan Necati İnceoğlu tarafından titizlikle hazırlanan kitap Mendirek etiketiyle hazırlandı. İnceoğlu’nun çalışması kadar, 50’yi aşkın bağcının da katkı sunduğu kitap bugüne kadar ada bağcılığı adına hazırlanan ilk ve kitap olarak dikkat çekiyor.

Kitabı hazırlayan Necati İnceoğlu’ndan: “Bozcaada’da hâlâ bu kitapta isimlerinden söz ettiğim iyi bağcılar var. Korkarım onlar son kuşak, yazık ki arkalarından gençler gelmiyor. Onlardan bir ikisiyle dostluk kurun, onlar buna hazırlar, işin zanaatsal kısmını onlardan öğrenin, ama bunu sanata çevirmek size düşer. Kendi tekniğinizi geliştirin, bundan büyük keyif alacaksınız ve dil gibi, aksan gibi, imzanız gibi budadığınız bağı hemen tanıyacaksınız.”

Kitabı hazırlayan Necati İnceoğlu, “Bu kitabın yayıncısı Mustafa Dermanlı böyle bir kitabı yazmamı önerdiğinde önce karar veremedim. Bozcaada’da bağcılığa bunca emek ve gönül vermiş kişi varken bu iş bana mı düşerdi? Sonra temel eğitimim tarım da değildi. Bir aralık çeşitli kişilerle kolektif bir çalışma yapmayı düşündük ama onun da ortak bir dil ve söylem oluşturamama sakıncası vardı. Bu kitaptan ne beklediğimizi Mustafa ile bir daha gözden geçirdik. Kitap, akademik bir çalışmadan çok, ada özelinde gözlem ve deneyimlere dayalı bir rehber olacaktı. Sonunda kurduğum ana çatı altında, adada bağcılıkla uğraşan kişilerin deneyimlerinin de paylaşıldığı bir çalışma olmasında karar kıldık ve bu kitabı hazırladık” diyerek kitabını tanıtıyor.

Kitabı yayına hazırlayan Mustafa Dermanlı da, “Beni için ortaya çıkan her kitap, her yayın çok değerli olsa da bu kitabın fikir aşamasından baskıdan geldiği güne kadar geçen sürede yaşadığım heyecanın çok büyük olduğunu ifade edebilirim. Necati hocanın titiz çalışması bu kitabın ortaya çıkmasını sağladı. Kitaba katkı koyan, tecrübelerini paylaşan 60’a yakın insan var. Kitap, üzümün Bozcaada’daki bir yıllık yolculuğunda başına gelen her şeyi anlatırken, tecrübe paylaşımı yapan ada bağcılarının söyleşi özetlerine de yer veriyor. Çok önem verdik, heyecan duyduk ve hafta sonu adalılarla buluşacak. Çok mutluyum” diyerek kitaba dair düşüncelerini paylaştı.

Bozcaada Bağ Rehberi kitabının tanıtımı ve imza günü, katkı sunan bağcıların da katılımıyla bu Cumartesi (1 Haziran) saat 18.00’de Zübeyde Hanım Park Kahvesi’nde gerçekleşecek. Bu özel buluşmaya tüm adalılar ve adadaki misafirler davetli.

 




Bu haber 2592 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ