Bugun...


kostasalto

Haziran meclisinde gündem yine bağ evleri
Bozcaada Belediyesi'nin dünkü meclis toplantısında yine bağ evlerine ruhsat verilmesi kararı tartışıldı. CHP'li meclis üyelerinin konuyu 3’üncü kez tartışmaya açmasının ardından CHP'li meclis üyesi Aykut Turgal, kararın tekrar değerlendirilmesi için önümüzdeki meclis toplantısına taşınmasını istedi. Öte yandan belediye meclisi yaz döneminde araçları ile tatile gelenlerin araçlarından dönüşte 10 TL alınmasını oylandı. İşte mecliste öne çıkan başlıklar!

Mobil Reklam

Haziran meclisinde gündem yine bağ evleri
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediyesi, dün Haziran ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısı başlamadan önce CHP'li meclis üyesi İbrahim Günel, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz'ın bir sonraki meclis toplantısında meclisin canlı yayınlama sözünü hatırlattı. Başkan Yılmaz ise teknik alt yapının yetişmediğini, durumun önümüzdeki meclis toplantısına kaldığını belirtti.

BAĞ EVLERİNE RUHSAT KONUSU GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Toplantıda yine en çok konuşulan konu belediyenin geçen sene aldığı karar ile bağ evlerine ruhsat verilmesi kararı oldu.

Bir bağ evinin içkili yerler bölgesine alınması talebi görüşülürken CHP'li Öznur Evergen bağ evlerine ruhsat verilmesi kararının doğru olmadığını yineledi. Bunun üzerine konunun bu olmadığını, ancak meclisin istiyorsa bu konunun tekrardan gündeme getirilebileceği belirtildi. Bunun üzerine CHP'li Aykut Turgal ise geçen sene alınan bu kararın önümüzdeki meclis toplantısında yeniden görüşülmesini talep etti.

MECLİSTE RUHSATI SAVUNAN YILMAZ VE YALÇIN

Hatırlanacağı üzere geçen yıl CHP'li meclis üyelerinin oy çokluğu ile aldığı meclis kararı ile onlarca bağ evine pansiyon ruhsatı verilmiş, ruhsatını alan bağ evlerine de alkol ruhsatı verilmeye başlanmıştı. 

Ancak Bozcaada Belediyesi'nin yeni dönem CHP'li meclis üyeleri İbrahim Günel, Öznur Evergen, Aykut Turgal ve Güzin Özarmağan meclis toplantılarında bu kararın doğru olmadığına yönelik eleştiriler getirmişti. Ayrıca CHP kontenjanından meclise giren İyi Partili Cevdet Çebi de bağ evlerine ruhsat verilmesine karşı iken, önceki dönemde olduğu gibi AKP'li üyeler Özgün Yavaş ve Nejla Ersöz de bağ evlerine ruhsat verilmesine halan karşı.
Yeni mecliste bağ evlerine ruhsat verilmesine yönelik kararı savunanlar ise Başkan Yılmaz ve CHP'li Recep Yalçın olarak dikkat çekiyor.

TATİLCİLERİN ARAÇLARINDAN 10TL ALINACAK

Dünkü meclis toplantısında BOZTİD ve tüm siyasi partilerin temsilcilerinin  (Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği) belediyeye önerisi konuşuldu. Öneride, belediyenin birçok tatil yöresinde olduğu gibi tatilcilerin araçlarından ücret alınması oldu. Alınan ücretin ise çöp, otopark gibi hizmetlerin altında alınması, bu sayede elde edilen gelir ile başta trafik sorunu ve uygulaması gibi birçok alt yapı hizmetlerinde kullanması önerildi.

Sadece tatilcilerden alınacak 10 TL ücret, oy birliliği ile kabul edildi.

KUMKUYU’DAKİ İMAR TALEBİNE RED

Toplantıda bir diğer önemli madde ise Kumkuyu mevkiinde bir kişiye ait olan parselin imar plan tadilatı talebi ele alındı. Bir önceki mecliste ele alınan ve imar planında sosyal tesis ve park alanı olarak gözüken arsanın talebi Başkan Yılmaz dahil, imar komisyonunu üyeleri Aykut Turgal, Özgün Yavaş, İbrahim Günel, Güzin Özarmağan tarafından reddedildi. Yeni imar planı hazırlanca yeniden değerlendirmesi kararı ile reddedilen talebe ise imar komisyonu üyesi Recep Yalçın tarafından şerh konuldu.




Bu haber 4814 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
3 Yorum

adalı
18-06-2019 17:13:00

Bir peşkeş çekilmediği kalmıştı...rnDaha neler duyacağız...

Sinan
15-06-2019 17:20:00

Bizde yıllardır Bozcaada hayaliyle yaşayıp imar iznin bekledik bir kaç bağevlerini içkili diyep bunlara ruhsat veren ve bizim gibi mağdur olmamıza neden olan yerlerin ruhsatları iptal edilsin bu cile ve mağduriyetlik bitirilsin ben ve diğer vatandaşlar olarak bağevi imar iznini verilmesini istiyoruz önümüzdeki meclis toplantısında başkan ve meclis üyelerinden rica ediyorum bizi sevindirin .

FSM
15-06-2019 13:12:00

Yıllardır bu imar planı neden bitmiyor acaba? O yıl doğan çocuk okula başladı ayıptır. Üniversite yerine özel sektöre bu iş verilseydi şimdiye kadar bitmez miydi? Bu kadar uzaması hiç mantıklı gelmiyor doğrusu.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ