Bugun...


kostasalto

Adanın dergisinin 5’inci yılı 3,5 saatlik etkinlikle kutlandı
Bozcaada’nın tek basılı yayın organı Mendirek dergisinin 5’inci yılında derginin yazarları, fotoğrafçıları, emek verenleri, adalı yazarlar ve adadaki misafirler Bozcaada Kitap Fuarı’nda bir araya geldi. Etkinlik 3,5 saat sürdü.

Mobil Reklam

Adanın dergisinin 5’inci yılı 3,5 saatlik etkinlikle kutlandı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’nın dergisi Mendirek, beşinci yılı geride bırakırken 3,5 saate yayılan bir etkinlik programı gerçekleştirdi. Bozcaada Kitap Fuarı’ndaki etkinlikler 18.00 sularında başlarken, 21.30’da etkinlik sona erdi. Bugüne dek 31 sayısı yayınlanan derginin tüm sayılarının da edinilebileceği ve aynı zamanda adalı yazarların kitaplarının da raflardaki yerini aldığı Bozcaada Kitap Fuarı etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Etkinlik ilk olarak gazeteci-yazar Haluk Şahin, Bozcaada Haber’den Serkan İlik ve Mendirek Dergisi’nden Mustafa Dermanlı’nın “Yerelde Gazeteci Olmak” konulu söyleşisi ile başladı. Şahin konuşmasının başında Bozcaada’da kurulan kitap fuarının önemli bir işlev gördüğünü, Bozcaada kitaplarının her sene arttığını dile getirdi. Haluk Şahin aynı zamanda Mendirek dergisini ülkenin en iyi dergilerinden biri olarak niteledi. Serkan İlik, yerelde yaşadığı sıkıntıları paylaşırken, Mustafa Dermanlı da derginin en büyük sıkıntısının her sene artan kağıt ve baskı fiyatları olduğunu dile getirdi.

DÖRT ADADAN DÖRT İSİM KENDİ ADALARINI ANLATTI

İlk söyleşinin ardından, Heybeliada’dan Eyüphan Erkul, Büyükada’dan Zehra Akca ile Marmara adasından H. Can Yücel’in katıldığı ve Bozcaada’dan Nejat Işık’ın kolaylaştırıcılığında “Ada Rüzgarı: O Ada Senin Bu Ada Benim” söyleşide bir araya geldiler. Aynı zamanda bu yılın başında çıkan Ada Rüzgarı kitabının yazarlarından olan dört isim kendi adalarına dair anekdotları dinleyicilerle paylaştılar. Heybeliada’dan gelen Eyüphan Erkul kendi adasından “su kabağı” ve “akşam sefası” tohumlarını söyleşiyi dinlemeye gelenlere hediye etti. Yaklaşık bir saat süren bu ikinci söyleşinin ardından bir pasta kesildi ve imza gününe geçildi.

12 YAZAR KİTAP İMZASINDA OKUYUCUYLA BULUŞTU

Ada Rüzgarı kitabının yazarları haricinde Bülent Akgezer, Ümit Hamlacıbaşı, Nejat Hamlacıaşı, Zeynep Danışman, Gürkan Vural, Necati İnceoğlu, Haluk Şahin ve Mustafa Dermanlı kitaplarını imzaladılar.

Ayrıca Bozcaada denizel yaşamını ve resiflerini konu edinen bir kitap hazırlayan Barış Özalp’in kitabı da yazarın ve katkısı bulunan Bozcaada Belediyesi’nin izni ile, masaya bir kumbara koyularak okuyucu ile buluşturuldu. Elde edilen tüm gelir Bozcaada’daki hayvanlara mama ve tıbbi destek sağlamak adına Kent Konseyi Hayvan Hakları Grubu’na teslim edildi. 

DERGİNİN GÖNÜLLÜLERİ, GECEDE DE KATKI SUNDU

Derginin yazarlarından H. Can Yücel’in ilk kitabı “Tarih Denizinde Bozcaada” da okuyucuyla yine bu etkinlikte buluşurken, yazar kitabını imzaladı.

Etkinliğin müziklerini dergiye müzik yazıları da yazan DJ Anıl Azdemir yaparken, etkinliğin iç organizasyonunu ve düzenini ise yine dergiye çeşitli dosya konuları hazırlayan İdil Konuk üstlendi. Etkinliğin tüm fotoğraflarını ise bir süredir fotoğraflarıyla dergiye katkı sunan Esra Atik çekti.

Şehir dışından gelen misafirleri ağırlayan Ümit-Nejat Hamlacıbaşı, Mürvet Kuralay ve Reşat Kavak olurken, etkinlik sayesinde birçok adadan gelen kişilerle adalılar ile güzel dostluklar kurdu.

ETKİNLİĞE DAİR KISA VİDEOMUZ AŞAĞIDADIR. SÖYLEŞİLERİN TAMAMINA AİT VİDEOLAR HAZIRLANMAKTA OLUP EN KISA SÜREDE BOZCAADA TV YOUTUBE KANALINA YÜKLENECEKTİR.




Bu haber 4132 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ