Bugun...


kostasalto

Ozanın Günü ve Homeros Okuması 3 Ağustos'ta
Ozanın Günü ve Homeros Okuması 3 Ağustos'ta Salhane'de gerçekleşecek. Bu yılın ozanı Gökçenur Ç. Yılın ana konusu ise "Homeros'un Kadınları" olacak.

Mobil Reklam

Ozanın Günü ve Homeros Okuması 3 Ağustos'ta
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bu yıl 18. kez yapılacak olan “Ozanın Günü ve Homeros Okuması 3 Ağustos Cumartesi günü Bozcaada’nın Arka Deniz mevkisinde Salhane’de yapılacak.  Etkinlik her zamanki gibi iki bölümden oluşuyor.  İlk bölümde Homeros ve Troya’nın kültürel boyutları üzerine tartışma ve okumalardan sonra ikinci bölümde yılın ozanı şiirlerini okuyor.  

 

Bu yılın ozanı Gökçenur Ç.  Altı kitabı olan şair-çevirmen, etkinliğin düzenleyicilerinden şair Cevat Çapan tarafından tanıtılacak.

İlk bölümde, ağırlık “Homeros’un kadınları’ konusunda olacak.  Etkinliğin düzenleyicilerinden Haluk Şahin’in açış konuşmasından sonra  sonra Elizabet Kovi ile Pembe Akgün İlyada ve Odisea destanlarından Eski Yunanca ve Türkçe bölümler okuyacaklar.  Etkinlik düzenleyicisi Troya Kazı Heyeti Başkanı arkeolog Rüstem Aslan da Homeros’un kadınlarından Helena üzerine bir sunum yapacak.Ayrıca, Cevat Çapan Troya’nın çağdaş Türk şiirindeki yansımalarından örnekler verecek.

 

2001 yılında Haluk Şahin, Cevat Çapan ve arkeolog Manfred Osman Korfmann tarafından başlatılan etkinlik uluslararası düzeyde de ilgi çekiyor.Etkinlik Bozcaada Belediyesi ve Bozcaada halkı tarafından destekleniyor. Etkinliğin her üç düzenleyicisi de geçtiğimiz yıllarda Homeros Ödülü’ne layık görüldüler

 
 



Bu haber 3402 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

gülçin demirağ
02-08-2019 22:46:00

halen saat kaçta olacağına dair bir bilgi yok!

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ