Bugun...
Pakize’nin Yolculuğu


Cahit Yalçın
cahit-yalcin@hotmail.com
 
 

Bir kaç yıl önce Milliyet Gazetesi’nin önemli köşe yazarlarından Güngör Uras ve eşinin yapmış olduğu Bozcaada ziyaretinde uzun bir ada muhabeti yapmak şansını yakalamak bize düşmüştü. Ada ile ilgili güzel bir bilgi alışverişi yapmıştık. Ada mutfağı ile ilgili görüşürken bulunduğum mekana Pakize teşrif etti. Pakize’yi kısaca tanıştırıp, yeteneklerinden, karşıya gidip gelmelerinden falan bahsederken tam bir saat nasıl geçti anlamadık. Birkaç gün sonra gazeteyi elimize alıp okurken sevgili gazeteci abimiz, adadan birkaç satır ama Pakize’den koca bir köşe bahsedince kızmadık desek yeridir.

Kimdir Pakize? İsmine Facebook’ta, Instagram’da, Twitter’de, Ekşisözlük’te, çeşitili gazetelerde, blog sayfalarında yer açılan, ünlü “havhav” kardeşimiz. Mesela bizlere fazla takılmaz. Mekanlarda seçiçidir. Gelen turiste yakın durur. Kimyası değişiktir, açım demez, sevmediğini sevmez ki takıntılıdır. Ama en büyük özelliği gemiyle karşıya gidip gelmeleri, aşkıyla buluşmaları ve yeniden geri dönmesidir. Asla karşıda barınmaz, soğuk havalarda taa gemide iken ada minübisine biner, kahvenin orda iner ondan sonrası meçhuldur.

İçine mi doğdu nedir yıllar sonra ilk defa yanıma gelip kendini sevdirdi. Ee ne yapalım zaten üçbeş tane insan varız kışın meydanda. Sevdik, gönlünü aldık, gerçi kırgın falanız ama bu sakinliktede kin tutacak halimiz yok. Birbirimize muhtaçız bu kışta kıyamette. Motorsikletin önüne bindiği gibi bi’ ada turu yapalım dedik. Yağan karın bozduğu yollardan geçince biraz hopladı, kızdı hırladı. Malum keyfine düşkündür biraz. Ayazma’ya gittik, kum ıslak ve kötüydü, durmadı. Sulubahçe’den bir zevk almadı, Beylik’e gidince bir hoşuna gitti, karaya oturan geminin orda güneşlendi. Akvaryum’dan teğet geçip, yarım bir ada turundan sonra merkeze vardık. Bir teşekkür havlamasından sonra, Çınaraltı’nda Arthur’u gaza getirip diğer köpeklerin üzerine saldırttıktan sonra, üç gemisiyle adaya yeni gelmiş misafirlerin yanına gidip derin bir uyku çekmeye başladı.

Adamızın üzümü, şarabı, denizi, kumu bir de ada ruhu var diye paranın peşine düşerken, adayı kollayalım derken hazırdan yerken, son zamanlarda tatile değil biz de bir yer açıp parayı bulma sevdasına düşerken siz siz olun Pakize’yi, Lokum’u, Puik’i, Arthur’u tanımadan bir karar vermeyin. Bu renkli hayvanları sevmeden adayı sevmeyin. Yazın getirdiğiniz gibi hayvan dostlarınızı geride bırakmayın, ağlatmayın.

Not: Bir sapık ruh tarafından saçma ile vurulup yaralanan hayvan dostlarımızın anısına yazılmıştır.



Bu yazı 10626 defa okunmuştur.

YORUMLAR
4 Yorum

İsmet
24-02-2017 22:00:00

Yazılarını beğenerek okuyorum!! Kalemine kuvvet sayende ada özlemi gideriyorum..~~✍️✍️✍️

Ada'mın dibi
10-02-2017 21:07:00

Daha yorumunu doğru haber altına yazamayanların oy ve parayı aynı cümlede kullanması normal olsa da; Kaç para vergi ödedinse söyle, al diyetini ve çek git buradan.

cahit yalçın
10-02-2017 20:27:00

canım kardeşim.yorumunu yanlış yazıya göndermişin gibi geldi,yada iyi okumamışın yazımı.ben bu yazıyı verdiğimde daha bu kazalar ve olaylar cereyan etmemişti.demekki malum olmuş.kaldıki hayvanları sevmeyen insanları hiç sevemez.tanıdık bir kardeşimiz olma ihtimali yüksekolduğu için ben bi şey demiyim bi daha ama sen yazıyı bir kere daha oku,anlamıyorsan yanındakine okut o sana anlatır.

Fakir destekçisi
09-02-2017 21:32:00

Disarda kalanlara da bu şekilde yardım edin. Gövde gösterilerine gerek yok. Madem çok seviyorsunuz hayvanları belediyenin köpek barınağında ne işler dönüyor onları denetleyin. Bırakın hayvanları serbest gezsinler. Istanbullulara yaranıcam diye makam.arabasi ile tedaviye göndermek nedir ? Kimin parasıyla vergisiyle o araç orda ? Benim. Pakize yi oraya götürmek resmi hizmet aracı mi ? Saçma saçma işler yapıyorsunuz. Belediye bu işten ne kadar para alacak İstanbullular hayvanseverlerden ya da oy alacak gorucez....

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
Bozcaada Bağcılığı
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Adada zincir market açılması konusunda ne düşünüyorsunuz?


 YUKARI