Bugun...
Dj Anıl'dan "14 Şubat" listesi


Dj Anıl (Anıl Azdemir)
anilazdemir@hotmail.com
 
 

Müzik, insanların kendini ifade edebilme biçimlerinden biridir. Bazen bizi bir yerlere götürür, bazen ise birilerini hatırlatır. Müzik, gördüğümüz görüntüye duygu ve his katıp anımızı renklendirir. Her anımızda vardır müzik. Efkarlandığımızda, neşelendiğimizde ve mutlu olduğumuz anlarda ilk sarıldığımız şeydir. Şubat ayı listesini aşka gelen, sevgili için yazılan şarkılara ayırmak istedim. Sosyal medyada her 14 Şubat'ta yayınlanan listeler vardır. Merak etmeyin bu, o listelerden farklı.

Aşk şarkıları listeme 'Bulutsuzluk Özlemi - Tepedeki Çimenlik' şarkısıyla başladım. Zuhal Olcay'ın da 'Baş Ucu' şarkıları albümünde bulunan şarkı, gerçekten 'Tepedeki Çimenlik' te dinlenilecek şarkı. Sözleri kısa ve öz, herşeyi anlatmıştır. Nakaratın güzelliğine bakarmı sınızz. Başka hiç bir şeye gerek yok aslında.
 
    "Sadece gökyüzü
     Sadece deniz
     Sadece sen ve ben
     Sadece sevgi
     Hepsi bu"
 
 Listenin  bir başka şarkısı "Guns 'n' Roses - Patience". Bu şarkı insanı sakinleştiren, garip bir huzur veren bir şarkıdır. Şarkı üç akustik gitar ile çalınmış ve bir kere kayda alınmıştır. Şarkının sözü ve müziği, grubun gitaristi Izzy Stradlin tarafından yazılmıştır.
 
   Teoman'ın seslendirdiği 'Mavi Kuş ile Küçük Kız" sevgiliye söylenen güzel şarkılardan. "Pek iyi olmadı şarkı, Boş vereyim/ Gel hadi 'Ortaçgil' dinleyelim" diye burdan Bülent Ortaçgil'e bağlamasıyla şahane ters köşe yapıyor. Düşüncelere salan, senfonik başlayan masal gibi bir şarkıdır.
 
   Ezginin Günlüğü'nün seslendirdiği 'Seni Düşünmek Güzel Şey' şarkısı Nazım Hikmet'in şiiridir. Ama karşınızdaki kişiye şu dörtlükten daha güzel bir ilanı aşk edilebilirmi?
 
     "Seni düşünmek güzel şey
     Seni düşünmek ümitli şey
     Dünyanın en güzel sesinden
     En güzel şarkıyı dinlemek gibi bir şey"
 
   Bir şeye sevgi duyan, aşkı hisseden herkesin 'Sevgililer Günü'nü kutluyorum. Biz yalnızlara da listenin sonuna bir bonus bıraktım. Sevgiyle kalın...
  Listenin Spotify Linki: >Tıklayınız<
 
1 - Bulutsuzluk Özlemi - Tepedeki Çimenlik (Senfoni)
 

 

2 - Morrissey - Let Me Kiss You
 

 

3 - Ezginin Günlüğü - Seni Düşünmek Güzel Şey
 
 

 

4 - Fikret Kızılok - Farketmeden
 
 

 

5 - Guns N Roses - Patience
 
 

 

6 - Teoman - Mavi Kuş ile Küçük Kız
 
 

 

7 - Mehmet Güreli - Kimse Bilmez
 

BONUS : Erkin Koray - Yalnızlar Rıhtımı



Bu yazı 2876 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
Bozcaada Bağcılığı
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Adada zincir market açılması konusunda ne düşünüyorsunuz?


 YUKARI