Bugun...
DJ Anıl’dan 2018’in son çalma listesi


Dj Anıl (Anıl Azdemir)
anilazdemir@hotmail.com
 
 

Bozcaada’nın DJ’i Anıl Azdemir 2018 yılının son müzik listesini yayınladı. Bozcaada Haber için yıl boyu hazırlanan listede yine çok güzel şarkılar bulunuyor.


2018'in son yazısını yazmaya başlamadan, Burcu ve Mustafa Dermanlı çiftinin 'Ada' bebeğinin doğduğunu öğrendim. Onlara bir şarkı armağan etmek istiyorum. Pilli Bebek kurucusu Cem Kısmet'in “Kızım” şarkısı... 90'lar rock severlerine hediye edilecek güzel şarkılardan birisi. Uzun yaşlar diliyorum “Ada” bebeğimize...


Bu ay yılın son ayı olduğu için, bazılarımız, “Neler yapmıştım bu yıl” diye aklından geçirmeye başlamıştır. Ben de düşünürken 10 yıl öncesinden bir olay aklıma geldi. Yıl 2008... Ece, Volkan ve ben 'sıra dışı beach parti yapacağımızdan emin bir şekilde' Ayazma plajında parti düzenlemeye karar verdik. Her daim Hiko Dayı'mız yanımızda olduğu için, partinin ismini onun vermesini istedik. “Plajda Parti Var”dan daha güzel bir isim olmayacağına karar verdik sonra. Gerekli izinler için gerekli kurumlara başvurduk. Bir yandan da neler çalacağımıza iki şişe tekila eşliğinde karar veriyorduk. Diğer gün ayıkladığımız şarkıları çalarsak sadece bizim gibi sert müzik dinleyenler eğlenebilir diye düşündük ve biraz daha güncel, bilinen şeyler atmaya karar verdik playliste. 23 Ağustos tarihi geldi çattı... Ayazma plajındaki Koreli Restaurant önüne CD çalarlarımızı kurduk, ses tesisatımız geldi, içkilerimizi barlarımıza yerleştirdik, plajda varillerimizi yaktık ve CD çalardan Play'e bastık. Plaj dolmaya başladı. Ece grubun en garantici elemanı olduğu için bizim yanımıza geliyor, barlara bakıyor, ters giden bir şey var mı kontrol ediyordu. Parti devam ederken saat 2.00 civarı Volkan ile göz göze geldik ve “Herkes eğleniyor oldu bu iş, biraz da biz eğlenelim abi hadi” dedim. Plajdaki  2 bin – 2 bin 500 kişiye elektronik müzik çalmaya başladık. Birden çok sert bir rock şarkı çalıp sonra ‘Drum and bass’ çalmaya başladık. “Ada tarihinde bu kadar sertlikte kimse çalmadı” diye şakalaşarak partinin keyfini çıkarırdık. Partinin bir gün öncesinde bize, “Siz mi çalacaksınız? Ne çalacaksınız sanki” diyerek küçümseyen 1-2 arkadaş partiden sonra, “Abi, ne çaldınız ya! Bu kadar iyi çalacağınızı düşünmüyorduk. Ne zaman diğer parti” diye sormaya başladılar. Çeşitli firmalar bizi arayarak adadaki organizasyonları bizim düzenlememizi isteyerek, bize sponsorluk teklif etmişlerdi. Biz de iki partilik “Plajda Parti Var” projemizi tadında bırakıp, tekrar düzenlememe kararı aldık. Geçen ay Ece'yi görmeye İzmir'e gittiğimde eskilerden konuşup, “Ne güzeldi be, selam olsun o günlere” diye iç geçirdik.


Büyüklerimin bana öğrettiği kadarıyla DJ'lik işi doğru zamanda doğru şeyi çalmaktır. Bu bazen en avam bir şarkı da olabilir, en kaliteli şarkı da... Umarım size de yılbaşında eğlendiğiniz mekânlarda, doğru zamanda doğru şarkılar denk gelir. Yeni yılınızı kutlarım. Selamlar.

Listenin Spotify Linki: >Tıklayınız<

1 - Europa - Final Countdown

 

2 - Pet Shop Boys - It's a Sin

 

 

3 - Rachid Taha - Ya Rayah

 

4 - Goran Bregovic - Wedding

 

5 - Cem Karaca - Bindik Bir Alamete Gideyoz kıyamete

 

6- Michael Jackson - Beat It

 

7 - Cem Kısmet - Kızım

 

 

 

 

 

 

 

 



Bu yazı 2600 defa okunmuştur.

YORUMLAR
3 Yorum

Dj AnıL
26-12-2018 02:21:00

Haberde Linki oLduğu üzere, Spotify kanaLım var. aazdemir kuLLanıcı ismi iLe.. SeLamLar..

Derya Sancak
26-12-2018 02:10:00

Youtube kanalınız var mı acaba?

Ece E.
23-12-2018 20:05:00

Düzenli düzensizler gururla sunar..rnPlajda Parti Var! rnrnDediler;rn"Tüm halk davetlidir."rnrnGece başladı,rnGökyüzü aydı.rnrnMüzik tepeden denize aktırnDuyan duymayanlara anlattı.rnrnBazen olunca olur ya,rnNe zaman istesek o zaman olur..rnrnPlajda Parti Var!

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
Bozcaada Bağcılığı
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Adada zincir market açılması konusunda ne düşünüyorsunuz?


 YUKARI