Bugun...
Bağlamacı Serkan bugün neci?


Serkan İlik
serkanilik@gmail.com
 
 

Bozcaada Haber’in sadece Facebook hesabının olduğu günlerdi. Site falan yok, yani daha çok acemiyiz. O zamanlarda da harıl harıl ve hemen hemen her gün eski başkan Mustafa Mutay hakkında yerel ve ulusal bütün haber sitelerinde yazılar, eleştiriler yayınlanıyordu. Bir ara bu eleştirilerin boyutu o kadar arttı ki, ailesine ve çocuğuna varana kadar bir takım yalan haberler üretilmeye başladı. Buradaki durum buram buram siyaset kokuyordu. Bel altına vuranların amacı Mutay’ı zayıflatıp kendi adaylarını başkan yapmaktı. Haberi servis edenleri aylar sonra öğrendiğimizde bu tespitlerimde haklı olduğumu anladım…

İşte o vakitlerde, yani eleştirilerin acımasızca yapıldığı günlerde, gerek Odatv, gerekse Radikal gibi büyük haber siteleri bile araştırma yapmadan ısmarlama haber aracılığıyla öyle bir haber sundular ki sadece siyaset deyip bakmak vicdanımı da zorluyordu. Haberde Başkan’ın oğlunun adadaki bir inşaat şirketiyle ortak olduğunu, güney sahillerini imara açıp oradan rant elde edeceği iddiaları yazıyordu. Fakat haberde kullanılan fotoğraftaki inşaat ve iş makineleri de yıllar öncesine aitti. “İmara açıldı” diye gösterilen alan da 1992’deki imara göre yapılan 2-3 şahsa ait yerlerdi. Hal böyle olunca “Dikkat Yalan Haber” başlığı ile bir köşe yazısı yayınladım. Sonrasında bu köşe yazısı çeşitli yerel haber sitelerinde de kullanıldı.

Sonrasında bu konular daha da alevlenince haber sitesi ihtiyacı olduğuna karar vererek şimdiki haber sitesini kurduk. Ancak ilk zamanlar bizi sadece Mustafa Mutay dikkate alıyordu. Zaten hakkında doğru-yanlış birçok haber çıkarken kendini ifade edebilecek bir mecraydı Bozcaada Haber. Bu yüzden bir tek bize konuşan o olduğu zamanlarda hakkımızda “Bunlar Mustafa Mutay’cı” diyenler olmaya başlamıştı. Fakat biz ısrarla diğer adaylara, herkese açık olduğumuzu “gelin konuşun, tarafımız yok” demekten geri durmamıştık. Sonra sırasıyla AKP ve CHP’li başkan adayları da bizimle iletişime geçmeye başladılar. Tabii bu arada Ali Balcı’cı da olduk Hakan Can’cı da… Hele AKP’nin reklamını sitemizde görmeye başlayanlar direkt “Bunlar kesin AKP’liler” demeye başladı. Önceleri kendimizi anlatma çabasındayken, sonraları bu “Bunlar bi’şeyci” eleştirilerine gülüp geçmeye başladık.

* * *

Aslında bunlara çok takılmamak lazım. Bana sadece bağlama çaldığımda “bağlamacı Serkan” derlerken bu işe girerken bu işte geçmişi olanlar hiçbir zaman kimseyi memnun edemeyeceğimi ve her daim birileri tarafından eleştirileceğimi baştan söylemişlerdi. Ben de bunu bilerek bu işe soyundum. Bugüne kadar da pek de aldırış etmedim bu tür muhabbetlere. Elimden geldiğince hakkaniyeti elden bırakmamaya özen gösterdim, gösterdik.

Şimdi bunları neden yazıyorum sevgili arkadaşlar. Son zamanlarda benim de kulağıma gelen ve ara ara bunu yüzüme de söyleyenler var. Biz Hakan Can’cıymışsız. Neymiş, Hakan Can’ı savunan haberler yapıyormuşuz. Hakan Can’ı eleştiren haberler yapmıyormuşuz. Bu eleştirileri bize söyleyen arkadaşlar da hep belli isimler. Mevsim Hakan Can’cı olduğumuz mevsim anlaşılan! Hele birkaç ay sonra bakalım “neci” olacağız, biz de bilmiyoruz!

Şimdi onlara buradan ilk ve son kez olacağını düşündüğüm bir cevap yazmak istiyorum. Tabii ki eleştiriye açığız. Tabii ki yeri geldiğinde hatamız olacak ve düzelteceğiz. Ancak şurada kusura bakmasınlar; Bozcaada Haber sizleri memnun edemez ve sizleri memnun etmek için çalışmıyor. Kaldı ki bugüne kadar Başkan Yılmaz’ı eleştiren birçok haber de yaptık. Hatta geçen yaz bu haberler sık sık olmaya başlayınca bize yine “AKP’liler” diye çıkışanlar oldu. Bunlar arşivde var, hepsini tek tek bulabilirsiniz.

Ancak siz sağda solda bizi Hakan Can’cı olmakla ithamda bulunan arkadaşlar, sizlere söylüyorum: Başta biraz vicdanlı olun. Önceliğiniz adanın menfaatleri olsun, kişisel menfaatleriniz değil.

                                                                    ******

"Ayrıca kendilerini memnun etmediğimiz için bizi bilinçli olarak “Hakancı” diye nitelendiren arkadaşlar, asıl sizin yaptığınız akıl almazlıkları haber yapmadığımız için mutlu olmalısınız. İçeriden, dışarıdan kamu yararına yapılacak olan projeler için bile ne entrikalar çevirdiğinizi de yazmamız gerek değil mi? Ha bunları yazmamamızın nedeni korkumuzdan da değil. Tamamen işlerin daha çıkmaza girmemesi ve bu küçük adada üzerinize yapışacak bu kötü etiketten dolayı. En basiti, sırf onu başarısız kılmak için belediye otobüsünden gemi geçiş ücreti alınmamasını bile, halkı düşünmeden nasıl iptal etmeye çalıştınız bir hatırlayın. Bu örnekler uzar da uzar…"

 

Bozcaada Belediyesi ve Hakan Can Yılmaz’ın gerek seçimler öncesi, gerek bugüne dek Bozcaada Haber’e 1 TL yardımı olmadı. Ha, olsaydı da bugünkü haber ve tutumumuz farklı olmayacaktı. Ayakta kalmak, yaşamımızı idame ettirebilmek adına bugünden sonra Belediye’den maddi bir destek alırsak da teşekkürümüzü eder haberlerimizi aynı şekilde hazırlamaya devam ederiz. Müsterih olunuz!

Neyse Bozcaada Haber’in henüz ikinci yılı dolmadı bile. Daha çok insanı mutlu edemeyeceğimizi biliyoruz. Umurumuzda mı? İnanın pek değil. Çünkü bu işi birilerini mutlu etmek için değil, Bozcaada’ya katkı sunmak için yapıyoruz. Ayrıca bu ucuz ve menfaat kokan sözlerinizi eleştiri değil, yönlendirme olarak algılayıp, gülüyoruz.

Kendimize, vicdanımıza inandıktan sonra doğruları yazdığımız için, birilerini memnun edemediğimiz için daha çok eleştirilebiliriz. Gücümüz yettiğince Bozcaada Haber devam edecek. Eskiden bağlamacı Serkan olarak daha çok sevilirken şimdilerde sevmeyenlerim olduğunu bilsem de bu hiç önemli değil.

Eğer bir gün vicdanımı sızlatacak bir habere de imza atarsam bilin ki ertesi gün haber sitesini kapatırım. Kalın sağlıcakla.

 

 



Bu yazı 4115 defa okunmuştur.

YORUMLAR

canantopçuoğlu
02-09-2015 00:10:00
Serkancım ,çok güzel bağlama çalıyorsun Habercilikte yeni olsanda tarafsız olmaya gayret ediyorsun Hepimiz bunun farkındayız Ayrıca olup biten herşeyi BOZCAADA HABER sayesinde öğreniyoruz Takipçin olarak bugüne kadar yanlış yaptığını hiç fark etmedim Kendi adıma sana ve ekibine teşekkür eder gözlerinden öperim

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
Bozcaada Bağcılığı
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Adada zincir market açılması konusunda ne düşünüyorsunuz?


 YUKARI