Bozcaada’da 2025 turizm sezonunun en yoğun haftası yaşanması bekleniyor. Hafta sonu ile birleşen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tatilini fırsat bilen yerli turistler, yine Bozcaada’yı tercih
Adada bugünden itibaren (12 Temmuz Cuma) konaklama tesislerinin yüzde 100 doluluğa ulaşması beklenirken, dünden itibaren doluluk oranı %70’i geçmiş durumda. 15 Temmuz Salı gününe kadar adada rezervasyonsuz yer bulmak oldukça zorlaşacak.
Yoğunluk nedeniyle Gestaş, feribot seferlerine sabah saat 04.30’dan itibaren başlayacak. Ulaşımda aksamaların yaşanmaması adına ek tedbirler planlanıyor.
Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Kemal Furıncı, taleplerin sevindirici olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Bozcaada’nın yine en çok tercih edilen turizm destinasyonlarından biri olması mutluluk verici. Özellikle yarından itibaren üç gün boyunca çok yoğun bir ziyaretçi akını bekleniyor. Salı gününe kadar konaklama tesislerinde yüzde yüz doluluk yaşanacak. Adaya gelmeyi planlayan misafirlerin mutlaka rezervasyon yapmalarını tavsiye ediyoruz.”
Öte yandan yaşanacak yoğunluk nedeniyle Kaymakamlık, Belediye ve ilgili kurumlar, başta güvenlik ve denetimler olmak üzere tüm alanlarda önlemlerini artıracak. Adada asayiş, çevre düzeni, trafik ve hijyen denetimlerinin sıklaştırılacağı öğrenildi.