Bugun...


kostasalto

AKP’li Burak Aktan itirazları geri çektiklerini açıkladı
AKP Bozcaada İlçe Başkanı Burak Aktan, yaptığı açıklama ile adada 650 seçmene yönelik yapılan itirazın geri çekildiğini, seçmen olan tüm herkesin oy kullanabileceğini açıkladı. Süreçte hakarete varan ifadeleri ve yaklaşımları kınadığını ifade eden Aktan, “Sürecin çözümü noktasında elimizden gelen çabayı göstermiş bulunmaktayız” diye de ekledi.

Mobil Reklam

AKP’li Burak Aktan itirazları geri çektiklerini açıkladı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Bozcaada İlçe Başkanı Burak Aktan, yaptığı son açıklama ile adada tansiyonu yükselterek Türkiye gündemine taşan yaklaşık 700 adalı seçmene yönelik itirazın, ilçe başkanlığı ve AKP'nin üst kadrolarındaki isimlerle yapılan görüşme neticesinde geri çekildiğini ve tüm seçmenlerin oy kullanabileceğini ifade etti.

Açıklamasında Aktan, yapılan itirazın aslında sadece adaya kısa süreliğine çalışmaya gelen, adada yaşamayan ve seçim günü oyunu kullanarak akşam feribotu ile geri dönenlere yönelik yapıldığını ve bu seçmenlerin asıl yaşadıkları yerde oy kullanmalarına yönelik olduğunun altını çizerek amaçlarının iddia edildiği gibi ada halkını ayrıştırmak, insanları sorgulatmat, karakola çağırtmak olmadığını iddia etti.


Bu doğrultuda kamoyunun tepkisine kayıtsız kalınmadığını da aktaran Aktan,  “Bozcaada Haber’e verdiğim röportajda da belirttiğim üzere biz de mağduriyetlerin olmaması açısından sürece söz verdiğimiz sahip çıktık.” dedi.

İşte AKP Bozcaada İlçe Başkanı Burak Aktan'ın o açıklamasının tamamı:

KAMUOYUNA DUYURU :

Kıymetli Bozcaadalılar;

2 gündür kamuoyunu meşgul eden seçmen silinmesi ile ilgili olarak bir bilgilendirme yapma ihtiyacı hissettik.

 

Seçmenler kendilerini “ispatlamak” için Bozcaada’ya koştu!

AKP Bozcaada İlçe Başkanlığı’nın seçmen listesinde itiraz ettiği yaklaşık 700 kişinin çoğu oylarını Bozcaada’da kullanma..

 

 

Şöyle ki; biz Ak Parti İlçe Yönetimi olarak adada yaşayanların adada oy kullanması, adada sadece sezonluk çalışmaya gelenlerin ve yaz aylarında adaya kısa süreliğine tatile gelenlerin asıl yaşadıkları yerlerde oy kullanmaları noktasındaki kanaat sebebi ile seçmen listelerini aynen CHP ve diğer partiler gibi bizde inceleme yaptık ve adada yaşamayan ve geçici olarak gelip giden ve sezonluk çalışmaya gelenlerin oylarını asıl yerlerinde kullanmalarını istedik. Seçim günü gelip oy kullanıp akşam gemisi ile dönenlerin Bozcaada’nın geleceğine yön vermelerini istemedik. Yine evini başkasına kiralamış kendisi tatil amaçlı yaz aylarında gelip karavanında kalan ve artık Çanakkale de oturanların ikamet ettikleri yerde oylarını kullanmalarını istedik. Yani aslında iddia edildiği gibi amaç ayrıştırmak, insanları sorgulatmak, karakola çağırtmak değil idi. Samimi olarak istenen gerçekten adada evi olan ve adada yıl içerisinde uzun zaman yaşayan kişilerin oy kullanmaları idi. Hatta bu konuda YSK’nın kararı da herkesin bulunduğu yerde oy kullanması idi.

AKP Bozcaada İlçe Başkanı Aktan'dan itiraz açıklaması!

AKP Bozcaada İlçe Başkanı Burak Aktan, adada 700 seçmene yönelik yapılan itirazlar hakkında Bozcaada Haber'e açıklamala..

 

 

Ancak gelinen nokta itibari ile adada bir kısım seçmenin oluşturduğu kamuoyunun, aslında bugüne kadar sokakta var olan kanının tam tersine sezonluk çalışmaya gelen ile sadece yaz dönemlerinde 3-5 günlüğüne tatile gelen kişiler gibi öğlen gemisi ile gelip oy kullanıp akşama dönmek şeklindeki tavrın adalılarımız tarafından talep ve kabul gördüğünü gördük. Bu nedenle de bizde süreçte, özellikle de benim ilçe başkanı olarak şahsım ve ailem ve yine diğer yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım ve aileleri ve ayrıca da adayımızın şahsı ve ailesi üzerinden yürütülmeye çalışılan hakarete varan, eleştiri dozunu aşan ifade ve yaklaşımları kınamakla birlikte kamuoyunun taleplerine karşı duyarsız kalmadık. BozcaadaHaber’e verdiğim röportajda da belirttiğim üzere biz de mağduriyetlerin olmaması açısından sürece söz verdiğimiz sahip çıktık.

Bozcaada’da 700 seçmene itiraz edilmesi gerginlik yarattı

AKP Bozcaada İlçe Başkanlığı, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde oy kulanacak 2 bin 476 seçmenden yaklaşık 700 

 

 

Gün içinde üst yönetim parti yetkililerimiz ile yaptığımız görüşmeler ve girişimler sonucunda bugün itibari ile Bozcaada da seçmen listesinde bulunan herkesin oyunu Bozcaada da kullanması notasında ortak fikir de çıktı. Sonunda da Bozcaada da var olan herkesin Bozcaada da oy kullanması noktasında karar ortaya çıktı. Dünkü açıklamamızda da olduğu gibi bu sürecin çözümü noktasında elimizden gelen çabayı göstermiş bulunmaktayız. Söz konusu Bozcaada olduğunda gerektiğinde her şeye rağmen elimizden gelen çabayı göstermekten kaçınmayız.

Burada Tüm Bozcaada sakinlerine de, Bozcaada konusunda tüm eksiklerin farkına vararak ve Bozcaada’nın hak ettiği noktada olmadığını bilerek 31 Mart yerel seçimlerinde oylarını kullanırken sadece siyasi ve ideolojik hesaplarla oylarını kullanmamalıdırlar.
Biz kocaman bir aileyiz #bozcaadabizim #bozcaadahepimizin dir.
Seçim sürecinin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.




Bu haber 3428 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ