Bozcaada’da son haftalarda büyük tartışmalara yol açan Gestaş’ın sefer politikası, siyasi partilerin ve yerel aktörlerin devreye girmesiyle yeniden gündeme geldi.
Bozcaaa Haber’in konuyu gündeme taşımasının ardından önce Cumhuriyet Halk Partisi, ardından da Türkiye İşçi Partisi basın açıklaması yapmıştı. Son olarak Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Ünsal Yayım’ın girişimiyle süreç yeni bir boyut kazandı.
Yayım’ın Gestaş Genel Müdürü Hasan Yörükçü ile yaptığı görüşme sonucunda, Ekim ayında hafta sonu gece seferlerinin yeniden tarifeye konulduğu öğrenildi.
Öte yandan edinilen bilgilere göre, Gestaş Genel Müdürü Hasan Yörükçü’nün hem Yayım’a hem de eski Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay’a serzenişte bulunduğu belirtildi. Yörükçü’nün, “Bize sefer tarifeleriyle ilgili Bozcaada’dan ne belediyeden ne de herhangi bir dernek ya da kuruluştan talep gelmedi. Önceki yıllarda belediye ve kaymakamlıktan örneğin sefer sayısını 5’e çıkaralım, son seferi şu saatte yapalım gibi talepler iletiliyordu. Artık bu tür talepler hiç gelmiyor” ifadelerini kullandığı öğrenildi.