Bugun...


kostasalto

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan: Bozcaada'da komisyon kurulmalı, tavan fiyat belirlenmeli!
Çanakkale’de yerel basına 9 günlük bayram tatilini değerlendiren Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan, fiyat politikası ve araç yoğunluğu nedeniyle Bozcaada’nın önümüzdeki yıllarda cazibesini kaybedebileceğini ifade etti. “Transit geçiş yapan tatilciyi merkezde tutmalıyız” diyen Özcan, bu yıl Bozcaada dahil tüm Türkiye’deki koşularını iptal eden New Balance organizasyonunun Bozcaada’da iptal edilmesini adada fiyatların yüksek oluşuna dayandırdı.

 Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan: Bozcaada'da komisyon kurulmalı, tavan fiyat belirlenmeli!
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

9 günlük bayram tatilinin ardından Çanakkale’de İşte Çanakkale isimli haber sitesine değerlendirmelerde bulunan Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan,” Öte yandan, edinilen bilgiye göre, her sene Bozcaada’da düzenlenen New Balance koşusu bu yıl konaklama fiyatlarının yüksekliğinden dolayı iptal edildi, koşuyu bu sene Adidas düzenledi. Gecelik fiyatı 900 TL’ye kadar çıkan konaklama fiyatları, işletme önlerinde mevcut tarifelerin olmayışı,  yiyecek ve içecek fiyatlarında normalin üç katı uygulanan adisyonların üzerine araç trafiği, adaya geçişlerde yaşanan zorluklarda eklenince adanın önümüzdeki yıllarda cazibesini kaybetmesi ihtimaller arasında görülüyor.” dedi.

Devamında New Balance Yarı Maratonu’nun iptaline ilişkin geçen Mart ayında Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ın kısa açıklamasını hatırlatan Özcan, “Son yıllarda Bozcaada’nın turizm sezonunun başlangıcı anlamına gelen ve bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilmesi planlanan "New Balance Yarı Maratonu ve 10K" organizasyonu iptal edilmiş, iptal söylentilerine ilişkin İstanbul'a giderek firma yetkilileri ile görüştüğünü ifade eden Başkan Yılmaz, organizasyonun iptalinin sadece kurumsal bir strateji kararı olduğunu öğrendiğini ifade etmişti. Yılmaz, iptalin sadece 2019 yılını kapsadığını firma yetkililerinden 2020'yi etkilemeyeceğine dair söz aldığını da belirtmiştir.” dedi.

 “BOZCAADA’DA KOMİSYON KURULMALI, TAVAN FİYAT BELİRLENMELİ” 

Bozcaada’da fiyatların çok yüksek olduğunu ifade eden Özcan, fiyat tarifesinin ne kadar yüksek olursa olsun esnafın rahat satış yapabildiğini iddia ederek, “Esnaf o yüksek fiyatlara çok rahat satış yapabildiğini dile getiriyor” dedi. Yüksek fiyat politikası ile birlikte araç ve kalabalığın bir süre sonra Bozcaada’yı cazibe merkezden çıkarabileceği uyarısında bulunan Özcan şöyle devam etti:

Bozcaada’da fiyatlar yüksek.  3-4 aylık bir sezonları var. Bozcaada esnafı çok iyi hesap yapmalıdır.  İşletmeler de tarifeler var. Tarife ne kadar yüksek olursa olsun, orada satış yapılıyor. Esnaf o yüksek fiyatlara çok rahat satış yapabildiğini dile getiriyor. Benim önerim, önümüzdeki sezon için Bozcaada Belediyesi, Kaymakamlık, Ticaret Odası, Birliğimiz, esnaf fiyat düzenini kurmak adına bir komisyon kurmalı ve tavan fiyatta uzlaşılmalı. Bence adanın geleceği için bu çok önemli.  Bugün esnaf dediği fiyata iş yapıyor olabilir, gerek araç trafiği, gerek kalabalık bir süre sonra bu bölgeyi cazibe merkezi olmaktan çıkarabilir. Çanakkale’nin yerlisi zaten gitmiyor.  Adada kesinlikle yeni bir düzen olmalı.

NEW BALANCE KOŞU ORGANİZASYONLARINI TÜM TÜRKİYE'DE İPTAL ETMİŞTİ

Öte yandan bilindiği gibi New Balance firması bu yıl koşu organizasyonlarını sadece Bozcaada’da değil, tüm Türkiye’de iptal etmişti. Bozcaada’da yıllardır gerçekleştirilen organizasyonun bu yıl fiyat politikası nedeniyle iptal edildiği dedikodularına ise Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, organizasyonunun sadece bu yıl için iptal edildiğini, firmanın sadece Bozcaada’da değil her yerde iptal ettiğini, firma yetkililerinden de seneye Bozcaada’da yapılması için söz aldığını açıklayarak cevap vermişti. Halen firmanın Türkiye’de hiçbir yerde koşu organizasyonu düzenlememesi, newbalancerun.com isimli sitenin de aylardır kapalı olması Başkan Yılmaz’ı haklı çıkarıyor. 

Ünal Özcan'ın röportajının tamamı için  >tıklayınız<




Bu haber 3920 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Adali
13-06-2019 00:02:00

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunca işte böyle madara oluyor insan...rnTelefon aç da belediye başkanina , iktidar partisi baskanina sor

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI