Bugun...


kostasalto

Sanal gerçeklik gözlüğü ile Bozcaada tarihine yolculuk
Bozcaada Kalesi'ni gezenler artık şanslı. Kaleyi gezenler küçük bir ücret karşılığında sanal gerçeklik gözlüğü ile Bozcaada'nın 1960'lı ve 70'li yıllarına yolculuk edecek.

Sanal gerçeklik gözlüğü ile Bozcaada tarihine yolculuk
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Tarihe karşı ilgisi ile tanınan Bozcaada Kaymakamı Mustafa Akın, özel bir şirkete adanın 70'li ve 80'li yıllarının 3 boyutlu animasyonunu yaptırdı. Adanın tarihi fotoğraflarından yararlanılan 3 boyutlu animasyon, sanal gerçeklik gözlüğü ile (Vr Gözlük) Bozcaada kalesinde adalıların ve misafirler için gösterilmeye başlandı.

 

Yel değirmenleri, kalenin altından geçen kanal, Cumhuriyet anıtı, eski liman gibi adanın eski mimarisinin canlandırıldığı animasyonda adeta Bozcaada'nın geçmişine yolculuk ediliyor. Aynı zamanda Troya zamanı ve savaş yıllarının da canlandırıldığı animasyonda adanın ve bölgenin tarihi hakkında da bilgiler veriliyor.

Cumartesi günü Kaymakam Mustafa Akın, Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Ülke Diler BozcaadaKalesi'nde sanal gerçeklik gözlüğünü denedi. Ardından 3 boyutlu animasyon, kaleyi gezen tatilcilere izletildi. Sanal gerçeklik gözlüğünü takan tatilciler, adanın eski halini çok beğendiklerini ifade ederek, Kaymakam Mustafa Akın'a teşekkür etti.

Adalılar ve misafirler küçük bir ücret karşılığında sanal gerçeklik gözlüğü ile ada tarihine yolculuk edebilir.




Bu haber 4437 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI