Bugun...


kostasalto

Bozcaadalılar üzümüne, bağına sahip çıkıyor
Bozcaada Kaymakamlığı, Bozcaada Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, S.S. Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği ve Bozcaada Haber işbirliğince, son yıllarda yok olmaya yüz tutan Bozcaada bağcılığını canlandırmak için ortak kampanya düzenleniyor. Kampanya kapsamında başta işletmeciler olarak 8 Eylül tarihine kadar düzenli üzüm satın alıp binlerce yıllık Bozcaada bağcılığına bir nebze de olsa katkı sunulması hedefleniyor.

Bozcaadalılar üzümüne, bağına sahip çıkıyor
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Binlerce yıllık Bozcaada bağcılığı son yıllarda yok olmaya yüz tutuyor. Dış pazarda yer bulmakta zorlanan dünyaca ünlü üzümlerimizi bir nebze olsun iç pazarda tüketmek için geçen yıl “Bağbozumu Turları” başlatılmıştı. Bu sene de geçen hafta başlayan turlar düzenlenmeye devam ediyor. Ancak her ne kadar bu turlarla bağcılığa katkı sağlansa da ata yadigârı bağlarını satmayan ve tüm zorlu şartlara rağmen bağcılığı devam ettiren bağcılar için bu turların yeterli olmadığı dile getiriliyor.

Bu nedenle Bozcaada Kaymakamlığı, Bozcaada Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, S.SBozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği ve Bozcaada Haber işbirliğince kampanya başlatıyor. Kampanya kapsamında başta işletmeciler olmak üzere herkesin kayıt yaptırarak maddi gücüne göre üzüm satın alması, gelen misafirlerine, müşterilerine üzüm ikram etmesi, bu sayede de bağbozumu turları ile birlikte bağcılığı tekrardan canlandırılması hedefleniyor.

‘ÜZÜMLERİMİZ SİZDEN DESTEK BEKLİYOR’

Kampanya kamsamında yapılan ortak bildiride şöyle denildi:

Sevgili işletmecilerimiz,

Güzel topraklarımızın mirası olan üzümlerimiz sizden destek bekliyor.

12 ay boyunca büyük emeklerle, varını yoğunu ortaya koyarak çalışan bağcılarımıza, Kooperatif'imizde satışa sunulan çeşit çeşit yerli üzümlerimizle destek olabilirsiniz, misafirlerinizi bu toprakların en kıymetli ürünüyle mutlu edebilirsiniz ve 1 kasa üzümle bu eşsiz mirası nesiller boyunca devam ettirebilirsiniz.

Unutmayın, bağcıya ve bağlara destek demek, adamıza hizmet demektir. Üzümümüzü yaşatalım, bağlarımıza elbirliğiyle bakalım!

HAYDİ BAĞLARIMIZA VE ÜZÜMÜMÜZE SAHİP ÇIKALIM!

Bozcaada Haber olarak biz de başta işletmeciler olmak üzere, adalıları, ada sevdalılarını kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz. 8 Eylül’e kadar devam edecek kampanya kapsamında bin yıllık bağcılığımızı hep birlikte kurtarabilme şansımız var. Bağcılık için hepimiz elini taşın altına koymamız gerektiğini düşünüyoruz.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

1- Kampanyaya destek vermek isteyenler aşağıdaki iletişim numarası üzerinden telefonla ya da Whatsapp üzerinden isimlerini yazdıracaklar.

2- Her işletme ya da kişiler maddi gücü ya da gönlünden geçen oranda günde ya da haftada ne kadar üzüm satın alabileceğini belirtecek.

3- Satın alınan üzümler her gün ya da belirtilen tarihlerde kooperatif aracılığı ile işletmelere bizzat götürülüp teslim edilecek.

4- Kampanyaya destek veren işletmelerin ya da kişilerin isimleri Bozcaada Haber’de yazılacak ve sürekli olarak güncellenecek. Kampanya sonunda ise destek verenler ödüllendirilecek.

Kampanyaya destek vermek isteyenler 0532 657  11 13 numaraları irtibat numarasını arayabilir ya da whatsapp üzerinden iletişime geçebilir. Ayrıca S.S. Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne başvurabilir.




Bu haber 4904 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI