Bugun...


kostasalto

CHP'de yine iki sürpriz meclis adayı!
CHP' meclis adayları listesini YSK'ya verdi. Açıklanan son iki aday ise gene sürpiz isim olarak öne çıktı. Kontenjan adayı Prof. Dr. Güzin Armağan olurken, adada kadın hareketinin öncülerinden olan Bozcaada Kent Konseyi Başkanı Öznur Evergen açıklanan diğer meclis adayı oldu. Böylelikle CHP'de mevcut meclis üyelerinden sadece Recep Yalçın yeni listede yer alan isim oldu.

CHP'de yine iki sürpriz meclis adayı!
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam
Yerel seçimlere katılacak siyasi partiler, aday listelerini bu akşam saat 17.00'ye kadar teslime etmek zorundaydı.  İyi Parti ile ittifak yapan CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı'da bugün listeyi hazırlayarak YSK'ya teslim etti.
2, 7 ve 8'inci sırayı İyi Parti'ye bırakan CHP, daha önce 4 meclis adayını açıklamış geriye de biri kontenjan olmak üzere 2 meclis adayı kalmıştı. CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, 2 meclis adayı da gene sürpriz isimler oldu.
 
Kontenjan adayı Prof. Dr Güzin Armağan olurken adamızda kadın hareketinin öncülerinden olan Bozcaada Kent Konseyi Başkanı Öznur Evergen, listeye 3'üncü sıradan girdi.
 
Böylelikle aday listeleri açıklanan CHP'de  listeye mevcut meclis üyelerinden sadece Recep Yalçın'ın olması dikkat çekti.
 
Mevcut meclis üyelerinin gerek özel hayatları gerek sağlık sorunları nedeniyle kendi istekleri ile aday olmadıkları iddia edilirken, Başkan Yılmaz'ın da önümüzdeki dönem kendisine hem destek olacak hem de hata yapmasına fırsat vermeyeceği isimlerle çalışmak istediği söyleniyor.
 
İşte CHP'nin tüm meclis adayları
 

ÖZNÜR EVERGEN

Bozcaada’da 1962 yılında dünyaya gelen Öznur Evergen, 1984’te Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’den mezun oldu. Mezun olduğu yıl babası Bozcaada’nın efsane İlkokul Müdürü Enver Evergen’in isteği ve desteği ile Bozcaada Eczanesi’ni açan Evergen, 35 yıldır büyük bir özveri, mesleğini sürdürüyor.

Bozcaadahaber İnternet Sitesi’nin 2018 Onur Ödülü’ne layık görülen Evergen, 1984 yılından bu yana Belediye Meclis Üyeliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği de yaptı. Birçok STK’nin kuruluşunda ve yönetiminde yer alan Evergen, 2014 yerel seçimlerinden sonra Kent Konseyi’nin kuruluşunda yer aldı. Dört yıldır Kent Konseyi Başkanlığı’nı yürüten Evergen, geçen yıl SS Bozcada Kadın Kooperatifi’nin kuruluşunda ve yönetiminde yer aldı.

Prof. Dr. Güzin Özarmağan

Eskişehir’de 1951 yılında doğan Prof. Dr. Güzin Özarmağan, 1974’te İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1980 yılında aynı fakültenin Dermatoloji Anabilim Dalı’da uzmanlığını tamamlayan Özarmağan, 1987’de Dermatoloji Doçenti oldu. Özarmağan 1991 yılında İngiltere’nin önde gelen hastanelerinde “cinsel yolla bulaşan hastalıklar” konusunda bilimsel çalışmalar yürüttü. Türk Tabipler Birliği İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Akademik Kurul üyeliğine 1992 yılında getirilen Prof. Dr. Özarmağan, 1994’te profesör oldu.

Mezun olduğu 1974 yılından bu yana Kadıköy Belediye Tabipliği, Paşabahçe SSK Hastanesi dahil, yurtiçinde ve yurtdışında birçok bilim yuvasında önemli görevler üstlenen Özarmağan, İstanbul Tıp Fakültesi Multidisipliner Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Polikliniği kurucusudur. Fakültenin Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanlığı’nı da yapan Özarmağan, 1996-1997 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Alanında birçok yerli ve uluslararası kuruluşta bilimsel çalışmalarını yürüten Prof. Özarmağan, 2002-2007 yıllarında International Union Against Sexually (IUSTI) Türkiye temsilciliğini yürüttü. Halen Türk Dermatoloji Derneği, Deri ve Zührevi Hastalıkları Derneği, Cüzzamla Savaş Derneği, Dermatoonkoloji Derneği üyesi olan Özarmağan, 2016 yılında emekliye ayrıldı. Evli ve bir çocuklu olan Prof. Dr. Özamağan, emekli olduktan bu yana Bozcaada’da yaşıyor.

CHP meclis üyelerini açıklıyor

İttifak partileri meclis adaylarını açıklanıyor



Bu haber 3903 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI