Bugun...


kostasalto

Devrim şehidi Kıymet Kocamış, mezarı başında anıldı
Bozcaada’da 1 Mayıs Bozcaada Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle kutlandı. Çanakkale’den sabah feribotu ile gelen Halkın Takımı Çanakkale temsilcileri ile Çanakkale DİSK temsilcileri, ardından da 11.45’te Bozcaadalılar kortej halinde Alaybey Mezarlığı’na giderek 1977 ‘Kanlı 1 Mayıs’ta katledilen Bozcaadalı hemşire Kıymet Kocamış’ı mezarı başında andı.

Devrim şehidi Kıymet Kocamış, mezarı başında anıldı
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’da 1 Mayıs kutlandı.  Çanakkale’den sabah ilk feribotla adaya gelen bir grup Çanakkale Halkın Takımı Beşiktaş temsilcilerini ve Çanakkale DİSK  temsilcilerini Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, İYİ Parti Bozcaada İlçe Başkanı Şafak Güler ve Bozcaada Belediyesi Belediye İş Sendikası İş Yeri Temsilcisi Rahmi Alkan karşıladı.  Ardından Alaybey Mezarlığı’na giden grup Kıymet Kocamış’ı mezarı başında andı.

Saat 11.45’te ise Bozcaada Belediyesi önünde toplanan grup kortej halinde Kıymet Kocamış’ı anmak için Alaybey Mezarlığı’na yürüdü.  Yüyürüşe Bozcaadalıların yanı sıra Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, CHP Bozcaada İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş, İyi Parti Bozcaada İlçe Başkanı Şafak Güler, MHP Bozcaada İlçe Başkanı  Haluk Doğan da katıldı.

MHP, CHP, İYİP İLÇE BAŞKANLARI BİRLİKTE YÜRÜDÜ

CHP’li başkan Yılmaz’ın yanı sıra 1 Mayıs yürüyüşüne CHP, İYiP ve MHP ilçe başkanlarının birlikte yan yana yürümesi günün en güzel kareleri arasında yer aldı. Öte yandan AKP Bozcaada İlçe Başkanlığı’ndan hiçbir temsilci 1 Mayıs etkinliklerine katılmadı. Edinilen bilgiye göre, Belediye İş Bozcaada temsilcileri 1 Mayıs kutlamaları için tüm partilere olduğu gibi AKP’yi de davet etti.

Bozcaada Belediyesi önünde başlayan yürüyüş  sırasından belediye aracından 1 Mayıs Marşı çalınırken, çevredeki vatandaşlar korteje alkışlarla destek verdi.

KIYMET KOCAMIŞ MEZARI BAŞINDA ANILDI

Bozcaadalı işçilerin kol kola girdiği yürüyüşün ilk etabı Kıymet Kocamış’ın mezarı başında anılması ile tamamlandı.  1977 yılında karnında bebeğiyle Kazancı Yokuşu’nda ezilerek katledilen Kıymet Kocamış mezarı başında konuşmalar ve dualarla anıldı. Kıymet Kocamış’ın yakınları ise bu anlarda duygu dolu anlar yaşadı.

Kıymet Kocamış’ın mezarı başında ilk konuşmayı yapan 2012 yılında Bozcaada Belediye işçilerinin sendikalaşma sürecine destek olan Adnan İlter oldu. İlter belediye işçilerinin sendikalaşma sürecinden kısaca bahsettikten sonra Kıymet Kocamış’ın hem Türkiye için hem de Bozcaada için büyük bir değer olduğunun altını çizdi. İlter konuşmasının sonunda dünyadaki tüm emekçilerin 1 Mayıs’ını kutladı..

Başkan Yılmaz ise 1 Mayıs’ın bütün ülkemiz için hem acıyı, hem özlemi hem de tepkiyi ifade ettiğini belirterek, “1 Mayıs tüm dünya halkları için çok önemli ve değerli.  Ancak Bozcaada için ayrı bir önemi var. Çünkü, Kanlı 1 Mayıs olarak nitelendirdiğimiz 1977’de Bozcaada’mızın bir kızı, hemşiremiz hem de 4 aylık hamileyken Taksim meydanında katledildi. “ dedi. Başkan Yılmaz Kıymet Kocamış’ı tekrardan Bozcaada’ya kazandırılmasında emeği geçen Avukat Levent Balkan’a, sendikalaşma sürecindeki desteği nedeniyle Adnan İlter’e ve belediye işçilerine teşekkür etti.

Başkan Yılmaz konuşmasının sonunda hem Kıymet Kocamış için, hem tüm devrim şehitleri için hem de görevi başında hayatını kaybeden emekçiler için 1 dakikalık Saygı Duruşu davetinde bulundu.

KIDEM TAZMİNATI TEPKİSİ

Bozcaada Belediyesi Belediye İş Sendikası İş Yeri Temsilcisi Rahmi Alkan ise sözlerine tüm emekçilerin 1 Mayıs Bayramını kutlayarak başladı.  Kıymet Kocamış’ın hem Bozcaada için hem de Türkiye için çok değerli olduğuna vurgu yapan Alkan, AKP hükümetinin kıdem tazminatının fona devrini içeren reform paketine tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

"Ekonominin gidişatının kötü olmasından dolayı bir reform paketi hazırlanmakta. Bu reform paketinin içerisinde emekçilerin kıdem tazminatına bir fon oluşturulup, fonun içerisinden devlet tarafından dağıtılacağı, bilinmekte ve söylenmekte. Biz buna karşıyız. Kıdem tazminatı çalışanların, emekçilerin geleceğidir, çocuklarının geleceğidir. Çocuklarının çeyiz parasıdır. Biz diyoruz ki; 'Bizim kıdem tazminatımıza kimse dokunmasın'.

Kıymet Kocamış’ı Bozcaada’da tekrardan ölümsüzleştirilmesine vesile olan Avukat Levent Balkan ise kısaca bu sürece değindikten sonra “Bozcaada’da asıl değer işçi sınıfınındır, örgütlenmesidir ve buna sahip çıkmasıdır. Hani hoca musalla taşının önünde söyler ya, 'Çok şey söylemeye gerek yok. Gerçek önünüzde duruyor'" dedi.

Kıymet Kocamış'ın mezarı başında anılmasının ardından kortej tekrardan Bozcaada Belediyesi önüne kadar yürüdü. Ardından işçiler Zübeyde Hanım Parkı'nda birlikte çay içip sohbet etti. Başkan Yılmaz ise öğlen feribotu ile  hem Çanakkale'deki 1 Mayıs programına hem de bir toplantıya katılmak için Çanakkale'ye geçti

İŞTE 1 MAYIS ANMASINA DAİR HAZIRLADIĞIMIZ VİDEOMUZ

 

1 Mayıs'a ait diğer fotoğraflar yarın sabah Facebook sayfamızdan paylaşılacaktır

 




Bu haber 3562 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI