Bugun...


kostasalto

30 kaçak göçmen Bozcaada’da yakalandı
Hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle Bozcaada’ya sürüklenen ve içerisinde 30 tane mülteci bulunan Zodiac botu, Polente Feneri mevkiinde yakalandı.

30 kaçak göçmen Bozcaada’da yakalandı
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Yunanistan’a kaçmak amacıyla yola çıkan 24 Afgan ve 6 Myanmarlı mültecinin içerisinde bulunduğu Zodiac bot, olumsuz hava şartları nedeniyle gece geç saatlerde Bozcaada’da karaya vurdu. Yetkililerden alınan bilgilere göre, 3 kadın ve 8 çocuktan oluşan 30 kişilik mülteci grup Yunanistan’a kaçak yollarla gidecekti. İki adet oldukları öğrenilen botlardan biri karaya vurup parçalanırken, diğer botun bulunması için tahkikatın sürdüğü ifade edildi.

KURTARMA OPERASYONU İÇİN SEFERBERLİK

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, mültecilerin ALO 158 Sahil Güvenlik hattını arayıp yardım istedikleri belirtildi. Operasyonun bir adet kurtarma helikopteri, arama-kurtarma gemisi ve üç adet bot ile yapıldığı kaydedildi. Kaçaklardan 6’sının Emniyet’te ifadelerinin alınmasının ardından ülkeye giriş izni olması nedeniyle bırakılacağı, diğer 24 kaçağın ise Ayvacık’ta bulunan göçmen toplama kampına sevk edileceği öğrenildi.

Sevk işlemleri bugün Bozcaada’da devam edecek kadın ve çocukların da içerisinde bulunduğu kaçak grubun yeme-içme ve barınma ihtiyaçları Jandarma ekipleri tarafından karşılanıyor.

  




Bu haber 4695 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI