Bugun...


kostasalto

Bozcaada'nın ilk rant planı
Günümüzde imar tartışmalarıyla gündemden düşmeyen tatil cenneti Bozcaada’nın bundan tam 30 yıl önce Araplara kiralanması gündeme gelmiş. Hem de bu teklifi dönemin Kültür ve Turizm Bakanı ‘Çanakkaleli’ Mukarrem Taşçıoğlu yapmış!

Bozcaada'nın ilk rant planı
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Mendirek Dergisi’nin ağustos sayısında yer alan ‘Geçmiş Zaman Olur ki’ adlı bölümünde Bozcaada’yı yakından ilgilendiren biri 1963 yılında diğeri ise 1984 yılına ait iki haber kupürü yer aldı. Milliyet Gazetesi’nin okuyucularına duyurduğu haberler bir hayli ilginç.

Milliyet’te yer alan ilk haberde tarih 18 Mayıs 1963’ü gösteriyor. Yani bundan 51 yıl öncesi. Haber metni aynen şöyle: “Bozcaada’da işçiler müzikle çalışıyor. Bozcaada’da bağda çalışan ameleler bağlarda ağaçlara asılı radyoların müzik programlarını dinleyerek çalışmaktadırlar. Mevsim dolayısıyla kazımı yapılan bağlarda çalışan işçiler patronlar tarafından ağaçlara asılan radyoların müzik programlarını dinleyerek iş yapmaktadırlar. Patronlar bu şekilde çalışmanın daha randıman verici olduğunu bildirmektedirler. 500 haneli Bozcaada’da 435 radyo bulunmaktadır.”  

İLK RANT TARTIŞMASI OLABİLİR!

İkinci haber ise bir rantı konu alıyor. 1984 yılının 15 Ağustos’una ait haber içeriğini okuyunca bile bizim tüylerimiz ürperdi. Kupürde Bozcaada ve Gökçeada’nın turizm gelirlerinin arttırılması amacıyla Araplara kiralanması haberine yer verilmiş. Haberin adamızla olan kısmında “Bozcaada ve Gökçeada Araplara kiralanabilir. Biz de Yunanistan gibi Ege Denizi’ndeki adaları turizme açacağız. Bunların başında da bu iki ada geliyor. Hatta bu iki adanın bir bölümünü Araplara kiralamayı bile düşünüyoruz. İspanyolların elinde bulunan Arap turizmini Türkiye’ye kaydırmaya kararlıyız” şeklinde bir bölüm var.

BU TEKLİF BİR ÇANAKKALELİ’DEN!

Bu açıklamayı yapan ise dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Mukarrem Taşçıoğlu. Kendisi 1926, Ezine doğumlu. Yani Çanakkaleli, yani memleketlimiz diyebiliriz. Eh, insanın memleketlisinden böyle bir önerinin gelmesi de insanın içini daha da çok yakıyor doğrusu. Umarız adamızın üzerinde yıllardır dolaşan bu kara bulutlar bir daha geri dönmemek üzere dağılıp giderler.




Bu haber 4803 defa okunmuştur.

YORUMLAR

teneke kutu
07-10-2014 04:21:00

şuan adada işçiler nasıl çalıştırılıyor bir bakın, yazın gelen işçiler nerelere ve hangi koşullarda yatırıldığını şarap fabrikasının sahiplerine bir sorun

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI