Bugun...


kostasalto

Bozcaada için Bakan Güllüce'den flaş teklif
Bakan Güllüce, "Bozcaada'da bir kıyamet koparılıyor. Dün CHP'li milletvekilleri gitmiş. 'Bozcaada'dan para kazanılacak'. Kim kazanacak, neyi kazanacak? İnsanlar konuştuğu sözün altını doldurarak konuşması lazım. 1/100000'likplan yapılmış. Bu planda Bozacaada'nın neresinin nasıl olacağını nereden anlamışlar ki? Plan tekniği olarak bir kere o konuştukları mümkün olmayan bir şey" dedi.

Bozcaada için Bakan Güllüce'den flaş teklif
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce İstanbul Esenler Oruç Reis Mahallesi'nde katıldığı bir kentsel dönüşüm toplantısında, Bozcaada ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Güllüce, "Bozcaada'da bir kıyamet koparılıyor. Dün CHP'li milletvekilleri gitmiş. 'Bozcaada'dan para kazanılacak'. Kim kazanacak, neyi kazanacak? İnsanlar konuştuğu sözün altını doldurarak konuşması lazım. 1/100000'likplan yapılmış. Bu planda Bozacaada'nın neresinin nasıl olacağını nereden anlamışlar ki? Plan tekniği olarak bir kere o konuştukları mümkün olmayan bir şey" dedi. Güllüce,
"Yüz binlik planda bunu göremezsiniz. Bizim önerimiz var şimdi buradan duyuruyorum; orada oturan herkesin, oturanları kastediyorum, ikameti orada olan herkesin referandumuyla talep edilsin ve belediye başkanı bir plan yapsın. Bizim 100 bine de itiraz etsin bire bir uygularız. Vatandaş ne diyorsa o olsun. Tekrarlayayım onu ben, referandumla evet-hayır yaptırsın.  Belediye başkanı 'vatandaş istemiyor' falan diyor ya, 'bu yüzbinler böyle değil' diye yürüyor ya milletvekilleriyle beraber, o vatandaşların istediklerini plana yansıtsın biz de uygulayalım. Öyle boşuna konuşmanın da gereği yok." diye konuştu.

"600 BİN İNSANI EV SAHİBİ YAPMAK GİBİ BİR ŞEREFİNİZ VAR"
Bakan Güllüce, "TOKİ'yi tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Türkiye'de haksızlığa uğramış kurumlardan birisi de TOKİ. Kara propagandanın etkisi anlatmak için dünyada iletişimcilerin kullanması gerek bir şey bu TOKİ. Durmanda TOKİ'yi eleştireceksin ve bir algı oluşturmaya çalışacaksın" dedi. Güllüce, "TOKİ'de çalışanların bugüne kadar ve bundan sonrakiler, hepsi bu sevap size yeter kardeşim, 600 bin insanı ev sahibi yapmak gibi bir şerefiniz var. Allah hepinizden razı olsun. Ak Parti'den önce ortalıkta olmayan adı olan bir kurum. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla biz bu milleti ev sahibi yapmamız, 'aman bu garip gureba ev sahibi olsun... Burada onu hatırlamamak, Allah senden razı olsun 600 bin insan adına Sayın Cumhurbaşkanıma, yüzerlerce, binlerce, milyarlarca teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

"İMAR HAKKI TRANSFERİNİ ÇALIŞMAYA BAŞLADIK"
İmar hakkı transferi hakkın da açıklamalarda bulunan Güllüce, "Şimdi imar hakkı transferini çalışmaya başladık. Bu imar hakkı transferi belediye başkanlarımızın arsaları bir şekilde bloke olmuş vatandaşlarımızın işlerini çok rahatlatacak, kentsel dönüşümü çok rahatlatacak... Bunun altyapısını yapmak, bunun çalışmalarını yapmak, bunun hukuki hale getirilmesi bir zaman alacak. Ama buna başladığımızı ilan etmek istiyorum" dedi.  

"ÇOK SERT UYGULAMALAR YAPARIZ"
Bakan İdris Güllüce, yapı denetimcilerin denetiminin olacağını belirterek, "Kulağımıza gelenlerde yapı denetimcilerin yeterli denetimi yapmadığı şeklinde. Yapı denetimci arkadaşlarımı çağrıda bulunuyorum, bu doğruysa çok kötü. Biz denetimlerde çok sert tedbirler, çok sert uygulamalar yaparız. Yanlışsa, demek ki sizin üzerinizde de bir algı yönetimi yapılıyor. O zaman sizlerde kendinizi böyle olmadığını anlatan çalışma yapın" diye konuştu. 

 

 
Kaynak: hurriyet.com.tr



Bu haber 4015 defa okunmuştur.

YORUMLAR

ertunc
10-10-2014 16:30:00

adaya sadece baytur tarzı ada mimarisine uygun toplu konutlar yapılsın.Çünkü ada gençleri ev bulamadığı için ve de bulsa bile kiralar pahalı olduğu için evlenememektedir.Başkada bişeye ihtiyaç yoktur.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI