Bugun...


kostasalto

Yılmaz'dan Bakan Güllüce’nin referandum teklifine cevap
ÇANAKKALE ve Balıkesir illerini kapsayan 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı ile Bozcaadalılara referandum öneren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye yanıt gecikmedi. Adadaki yerel yöneticiler ve halk, plana haliyle karşı olduklarını tekrarladı.

 Yılmaz'dan Bakan Güllüce’nin referandum teklifine cevap
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

                    Yılmaz'dan Bakan Güllüce’nin referandum teklifine cevap

 

ÇANAKKALE ve Balıkesir illerini kapsayan 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı ile Bozcaadalılara referandum öneren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye yanıt gecikmedi. Adadaki yerel yöneticiler ve halk, plana haliyle karşı olduklarını tekrarladı.

Çanakkale ve Balıkesir illerini kapsayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı ile güney kıyıları ve tarım alanlarının yapılaşmaya açılıp betonlaşacağı iddia edilen Bozcaada’da plana karşı tepkiler, Bakan İdris Güllüce’nin referandum önerisine rağmen aynı şekilde sürüyor. İstanbul Esenler Oruç Reis Mahallesi’nde katıldığı bir kentsel dönüşüm toplantısında, Bozcaada ile ilgili konuşan Güllüce; “Buradan çağrı yapıyorum bölge halkı ve belediye başkanına. Yerel halkla referanduma gidilsin, onlar ne isterse biz uyarız. Belediye başkanı ve halk bizim plana itiraz etsin gerekeni yapalım” diye konuştu. Bu açıklamaya hem yerel yöneticilerden, hem de halktan yanıt gecikmedi.

 

Bozcaada Belediye Başkanı CHP’li Dr. Hakan Can Yılmaz, Bakan Güllüce’nin teklifine yönelik yaptığı açıklamada, “Öncelikle Sayın Bakanımızın Bozcaada hakkındaki hassasiyeti için teşekkür ederiz. Bozcaada Belediyesi ve yerel yönetim olarak, Bozcaada’da yaşayan halk olarak, Bozcaada’ya gönül verenler olarak tek amacımız, Bozcaada’yı sağlıklı, sürdürülebilir bir kentsel gelişme içerisinde gelecek kuşaklara aktarmaktır. Bunun dışında bir amacımız yok. Dolayısıyla her yerin olduğu gibi Bozcaada’nın da bir imar planına, bir planlamaya ihtiyacı olduğunu kabul ediyoruz. Ancak belediye meclisindeki çalışma arkadaşlarımızla tespit ettiğimiz bir takım noktalar Bozcaada’nın geleceği için ileride telafisi ve ikamesi mümkün olmayan ciddi tehlikeler içermektedir. Bu itiraz metnimizi biz belediye meclisimizdeki bütün partilerin oy birliğiyle itiraz metni olarak düzenleyip bakanlığımıza sunduk. Bizim isteğimiz bakanlıktaki yetkili dostlarımızın bu sesimize kulak vererek Bozcaada’ya gelmeleri. Bizimle, yerel yönetimle Bozcaada halkıyla buradaki sivil toplum örgütleriyle beraber bir çalışma yaparak bu noktalar üzerinde iyileştirme yaparak bu planın uygun hale getirilip revize edilmesini talep ediyoruz. Dolayısıyla planın bütününün iptal edilmesi gibi bize çok fazla bir şey kazandırmayacak. Çünkü dediğim gibi her yerin olduğu gibi Bozcaada’nın da bir imar planına ihtiyacı var. Evet yada hayır şeklinde yapılacak olan referandum bu planın iptaline yol açacağı için Bozcaada için tam istediğimiz noktaya bizi getirmeyecektir. Bizim istediğimiz, bu planda dikkati çektiğimiz noktalarda oturup karşılıklı konuşup, çalışarak bu planın Bozcaada gerçekleriyle uyumlu bir hale getirilmesi ve hep söylediğimiz gibi sağlıklı ve sürdürülebilir bir kentsel gelişmeyle Bozcaada’nın ileriki kuşaklara bu haliyle aktarılması. Bunun dışında bir talebimiz yoktur. Sayın Bakanımız da bugünkü ifadesinde zaten halktan gelen taleplerin değerlendirilmesi konusunda takipçi olacağını söyleyerek aslında bizi desteklemiştir. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Bozcaada’da yaşayan ünlü yönetmen Murat Şeker ise, “Bozcaada gibi hem tarihi, hem doğal güzellikleriyle SİT alanı olan bu bölgedeki imar değişikliği çok önemli. Halkın fikrini almadan veya halkın ihtiyaçlarını karşılamadan geliştirilecek her türlü imar planı değişikliği çok yanlış olacağı için bunun halka sorulması, gerekirse referandum yapılması ama referandumda da doğru soru sorulması gerekiyor. Biz burada Adanın doğal güzelliklerini, kültürel dokusunu bozacak hiçbir imar plan değişikliğine izin vermek istemiyoruz. Dolayısıyla bize rağmen burada bir şey yapılmak istenmesi saçma. Bakanlığında yerel yönetimin ve halkın fikrini alarak hareket etmesi çok daha mantıklı olacaktır” dedi.

 

Bozcaada’da emlakçılık yapan Hüseyin Pehlivan ise, “Bize ne sunacaklar önemli. Ben 23 yıldır emlak işi yapıyorum. Ama bu imar durumuna ben de karşı çıkıyorum. Bunun bir düzeltilmesi gerekiyor. İmara karşı değiliz ama bir düzeltme gerekiyor. Onun için seçenekler çok önemli. Referandum yapılacaksa da neye göre yapılacak. Evet, hayır neye göre denecek bu çok önemli” dedi.

Bozcaada Haberin DHA' ya servis ettiği görüntülü haber

 



HABER VİDEOSU





Bu haber 3874 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI