Bugun...


kostasalto

Mutay: Adliye için direnç gösterdik
Mutay: Adliye için direnç gösterdik   "Hizmetler Bozcaada’dan neden gidiyor?" haberimizin yankıları devam ederken, Belediye Başkanı Mustafa Mutay adliye konusunda yaptığı bürokratik girişimlerin belgelerini Bozcaada Haber aracılığıyla ...

Mobil Reklam

Mutay: Adliye için direnç gösterdik
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Mutay: Adliye için direnç gösterdik

 

“Hizmetler Bozcaada’dan neden gidiyor?” haberimizin yankıları devam ederken, Belediye Başkanı Mustafa Mutay adliye konusunda yaptığı bürokratik girişimlerin belgelerini Bozcaada Haber aracılığıyla kamuoyunun bilgisine sundu.

 

Başkan adaylarıyla gerçekleştirdiğimiz röportajlarda mevcut Belediye Başkan Mustafa Mutay’a Üniversite’nin ve Adliye’nin Bozcaada’dan taşınması hususunda yeteri ilgiyi ve direnci göstermediği konusunda eleştiriler vardı. Mutay işte bu eleştirilere belgesiyle yanıt vermeyi tercih etti. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Ben Bozcaada Belediye Başkanı’yım. Yasal olarak ne yapılması gerekiyorsa yaptım. Sokağa çıkıp yürüyecek olan Bozcaada halkıdır, sivil toplum kuruluşlarıdır ve diğer parti ilçe temsilcileridir. Ben gerekli direnci evraklarla, yazışmalarla, bürokratik olarak zaten gerçekleştirdim” diyen Mutay, Adliye’nin kapatılması konusunda Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na gönderdiği 27 Haziran 2012 tarihli itiraz mektubunda şu ifadelere yer verdi:

 

MİLLİ SİYASETİN BİR PARÇASIYIZ

 

“Ada’nın 1923′te ilçe olması ve ilçe olmasından dolayı gereken resmi kurumların adada bulunması gerekmektedir. Hızla gelişen dünyada ve Türkiye’de turizmde ayrı bir vizyonu olan Bozcaada, birçok yabancı ve yerli kişinin ziyaret ettiği bir ilçe konumundadır. Aynı zamanda Ege Denizi ile ilgili milli siyasetin içerisinde olan iki adamızdan biridir. Bu nedenle Türk bayrağı altında burada yaşayan vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak tebdirlerin mutlaka alınması gerektiği inancındayım.”

 

VATANDAŞIN GÖÇ NEDENİ OLUR

 

Mutay, HSYK’ya yazdığı mektubun devamında vatandaşların yaşamını zorlaştırıcı kararlar nedeniyle Bozcaada’nın göç tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını ve bu durumun adanın geleceği için daha kötü sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Mutay, kaleme aldığı tüm sebepler nedeniyle adliyenin adadan gitmemesi konusunda kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

İşte Başkan Mustafa Mutay‘ın HSYK’ya sunduğu mektubunun tam metni;

 

 

 




Bu haber 3167 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ