Bugun...


kostasalto

Bozcaada için beyin fırtınası
Bozcaada için beyin fırtınası       Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, turizm işletmecileriyle bir araya gelerek onların sorunlarını dinledi. 12 ay yaşayan bir Bozcaada yaratmak için ...

Mobil Reklam

Bozcaada için beyin fırtınası
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada için beyin fırtınası

 

 

 

Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, turizm işletmecileriyle bir araya gelerek onların sorunlarını dinledi. 12 ay yaşayan bir Bozcaada yaratmak için görüş alış verişlerinin yapıldığı toplantıda katılımcılara projelerle ilgili önemli bilgiler aktarıldı.

 

 

 

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda turizm işletmecileriyle buluşan Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, konuşmasına seçim öncesi açıkladığı projelerle ilgili detaylar vererek başladı. Kent Konseyi kurmak için hazırlıklara başladıklarını belirten Başkan Yılmaz, 1-10 Mayıs tarihleri arasında kuruluş toplantıları yapılacağını açıkladı. Amaçlarının Bozcaada’yı beraber yönetmek ve yönetimde herkesin söz sahibi olmasını sağlamak olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “Kent Konseyi kurulduktan sonra Bozcaada’nın turizm kapasite raporu çıkarılmalı ve turizm master planı oluşturulmalı” diye konuştu.

 

 

 

GENÇLERİN BOZTİD’E KATILMASI MUTLULUK VERİCİ

 

 

 

Geçtiğimiz günlerde olağan genel kurulunu yaparak yönetim kurulunu yenileyen Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği’ne (BOZTİD) gençlerin katılımında dolayı mutluluk duyduğunun altını çizen Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, turizme yönelik hedeflerinden de bahsetti. Kruvaziyer turizmi konusunda gelinen son noktayı anlatan Yılmaz, 2016 yılında dek bununla ilgili alt yapı çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerine vurgu yaptı.

 

 

 

HAZIRDA OLAN VEBAŞLAYACAK PROJELER

 

 

 

Projesi hazır olup başlanacak projeler hakkında da detaylar aktaran Yılmaz, Limanın (iskelenin) yeri değişecek. Bu proje devlet projesi olup Kaymakamlığa proje bitmiş halde geldi. İhaleye çıkarılması aşamasına gelindi. Kesin olmamakla birlikte önümüzdeki kışa çalışmalar başlayabilecek” dedi. Katılımcılardan gelen önerileri de dinleyen Başkan Yılmaz, ilçeye gelen büyük tur otobüsler için geçici bir çözüm oluşturacaklarını, gelecek sonbahardan itibaren ise kesin çözüm için harekete geçeceklerini kaydetti. Ayazma ve Habbele dışındaki koylara ulaşımın sağlanması konusunda da değinen Yılmaz, “Ayazma’nın yükünü azaltmak adına diğer koyların da temel ihtiyaç noktaları hazırlanarak devreye sokulması planlarımız arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Toplantının devamında mekanlarda çalışan personelin eğitimi, minibüslerin merkeze girmemesi yönünde çalışmalar, minibüsler yerine çevreci araçların kullanılması, GESTAŞ seferlerinin çokluğu ve adaya verebileceği olası zararlar gibi konularda fikir alış verişlerinde bulunuldu.

 

 

 

YILMAZ’DAN BOZCAADA HABER’E TEŞEKKÜR

 

 

 

Ocak ayında yayın hayatına başlayan Bozcaada Haber ile ilgili de görüşlerini açıklayan Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, “Bozcaada Haber’e adaya verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle küçük bir yerde olup tarafsız bir şekilde adaya hizmetlerinden ötürü kendilerini kutluyorum” diye konuştu.

 

 

 

BOZTİD Başkanı Yahya Göztepe ise, Bozcaada’da yaşamanın bir şans olduğuna vurgu yaparak, “İnanılmaz bir yerde yaşıyoruz çok şükür. Çok şanslıyız, Bozcaada bir marka. Bu marka sayesinde hepimiz kazanıyoruz” diyerek, adanın daha da parlatılması gerektiğini sözlerine ekledi.




Bu haber 2713 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ