Bugun...


kostasalto

Bozcaadalı minikler cam sanatı ile buluştu
Bozcaada’da yaşayan cam tasarımcısı Zeynep Aksu adalı çocukların yaratıcılıklarını geliştirmek amacı ile anaokulu öğrencilerini cam sanatı ile buluşturdu.

Mobil Reklam

Bozcaadalı minikler cam sanatı ile buluştu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Geçtiğimiz yıl açtığı cam atölyesi ile Bozcaada’da çalışmalarını sürdüren cam tasarımcısı Zeynep Aksu anaokulumuz Güneş Sınıfı öğrencilerine “Cam nedir?” konulu eğitim verdi. Kültürel ve sanatsal gelişimi teşvik etmek ve çocukların yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla, gönüllülük esası ile verilen eğitim sonrasında çocuklar Zeynep Aksu ile birlikte öğretmenleri Selda Tekin eşliğinde füzyon tekniği ile cam duvar panoları yaptılar.

Çizilmiş ve kesilmiş rengârenk camları düz cam plakalar üzerine yerleştiren minikler kendi hayal dünyalarını panolarına yansıttılar. Adalı çocuklar tarafından hazırlanan panolar sonrasında eritilmek üzere Cam Atölyesi’ndeki fırına taşındı. Zeynep Aksu çocukların deneyerek keşfetmeleri için bir fırsat yaratmış olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra 5 yaş ve üzeri çocukların çeşitli cam tekniklerini deneyimleyebileceğini söyleyen Aksu, kendi atölyesinde de bu sıra dışı malzeme ile daha yakından tanışmak isteyen yetişkin veya çocuk herkese camın muhteşem dünyasına adım atmaları konusunda birebir saatlik eğitimler veriyor. Alevle Çalışma, Boncuk Yapımı, Füzyon, 3D Füzyon, Pâte de Verre ya da Borosilikat Cam Boru Üfleme tekniklerinden arzu ettiklerini deneyimleyenler evlerine kendi yaptıkları boncuklar, takılar, küçük biblolar, tabaklar veya panolar ile dönüyorlar.

 

 

Zeynep Aksu Kimdir?

1966 yılında İstanbul’da doğan Aksu,  Sankt Georg Avusturya Ticaret Lisesini, ardından Marmara Üniversitesi İktisat bölümünü ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme programını bitirdi. Üniversite sonrası 2013 yılına kadar başta moda sektörü olmak üzere farklı sektörlerde yurtiçi ve yurtdışında yöneticilik yaptı. Dünyanın pek çok ülkesini ve şehrini ziyaret etme ve farklı kültürlerle tanışma fırsatı da bulan Zeynep Aksu, çok sevdiği işinden artık ayrılma zamanı geldi dedi ve tutkusu olan Cam Sanatına yöneldi. Aksu hobi olarak başladığı Cam Sanatı için, alevle çalışma, füzyon, küçük boyutlu üfleme camlar yapacak donanım ve fırınlara yatırım yaparak çok sevdiği Bozcaada'ya yerleşti ve evinin giriş katını bir cam atölyesine dönüştürdü. Böylece Bozcaada da, bu sanatı yapmak isteyen tüm amatör ve profesyoneller için cam atölyesine kavuştu.

www.facebook.com/zeynepaksucamatolyesi

www.instagram.com/zeynepaksucam

 




Bu haber 4749 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ