Bugun...


kostasalto

Kim bu psikopat?
Bozcaada’da henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, Arka Deniz mevkiinde gezen iki sahipli köpeği saçmalı tüfek ile vurdu. Yaralanan iki sahipli köpek, Çanakkale’de tedavi altına alındı.

Mobil Reklam

Kim bu psikopat?
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bugün saat 11.00 sularında Arka Deniz Mevkii’nde dolaşan Zeus ve Dada isimli sahipli köpekler, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce saçmalı diye tabir edilen tüfek ile vuruldu. Olaydan çok kısa bir süre sonra sahipleri tarafından yaralı bulunan köpekler, Çanakkale Veteriner Kliniği’ne gönderildi. Tedavi altına alınan köpeklerin hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenildi.

Bozcaada İlçe Emniyet Amirliği, olayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı

KİM BU PSİKOPAT?

Bozcaadalı halkını ve hayvanseverlerini korkutan gelişme sonrasında sahipli ve zararsız iki küçük köpeği silahla vuran psikopatın kim olduğu merak ediliyor. Özellikle adalılar sosyal medyada “Bu psikopatın başka hayvanlara ve insanlara zarar vermeden acilen bulunması lazım” şeklinde yorumlarda bulundu.

Zeus ve Dada isimli köpeklerin sahibi Elif Dönmez, olayı şu şekilde anlattı: Zeus ve Dada öğlen saat 11.00 gibi Arka Deniz Mevkii’nde hem denize giriyor hem de aralarında oynuyorlardı. Bir ara havlama sesleri gelince acaba kavga mı ettiler diye hızla yanlarına koştum. Birinin ağzından diğerinin karnından kan akıyordu. Sonra yara alan yerlerine bakınca saçma denilen mermileri gördüm. İlk olarak saçmalı diye tabir edilen tüfekle vurulduğunu düşündük ancak Veteriner Hekim’e göre saçma olsaydı vücudunda daha fazla saçma olabilirdi. Belki de uzaktan havalı tüfekle vurulmuş olabileceği üzerinde de duruluyor. Emniyet soruşturma başattı

BOZCAADA BELEDİYESİN’DEN SERT TEPKİ

Yaşanan korkutan gelişme sonrası Bozcaada Belediyesi internet sitesinden yaptığı açıklamada, hayvanları yaralayan caninin bulunması için herkesi sorumluluğa davet etti.

İşte Bozcaada Belediyesi’nden konu ile ilgili yapılan açıklama:

 

Bugün 11:50 12:30 saatleri arasında tahminen salhane arka deniz mevkiinde sahipli ve uysal ,biri küçük ırk , diğeri merkezde insanlarla iletişim halinde bulunan iki köpek saçmayla vurulmuş olarak yaralı halde bulundu.

Gündüz saatlerinde, ağıl ve kümesin bulunmadığı ,ada merkezinde hayvanlara kasıtlı olarak zarar vermek için yapılmış bu saldırı ;Emniyet Amirliği ve Belediyemiz tarafından tutanak altına alınmıştır. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından konunun soruşturması başlatılmış olup, olayın faili -failleri ile ilgili ,kanunlar çerçevesinde cezai yaptırımları uygulanacaktır.

Belediye Başkanlığımız, İlçe Tarım Müdürlüğü , adadaki hayvanseverlerden oluşan çalışma gruplarının ve halkın katılımı ile 12.01.2017 tarihinde Halk Eğitim Merkezinde , hayvan refahı ve hayvan hakları üzerine ciddi bilgi paylaşımları yapılan bir toplantının ardından böyle üzücü bir olayın yaşanmasını kınıyoruz.

Bozcaada , kargası,kedisi,köpeği, keçisi , tavuğu,kirpisi,tavşanı... yaşayan tüm canlılarıyla bir bütündür.

Bozcaada'da yaşayan her kişinin de bu bilinçle hareket etmesi vicdani görevidir.

Bu bağlamda Bozcaada Belediyesi olarak fail ya da faillerin bulunması ve gerekli cezai yaptırımın uygulanması için üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getireceğiz.

Bozcaada halkı olarak ,sizlerden de aynı sorumluluğu bekliyoruz.

Bozcaada Belediye Başkanlığı

NOT:K onu ile ilgili bilgi sahibi olan kişilerin Belediye Başkanlığına iletmeleri önemle rica olunur.

 

 




Bu haber 6012 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
2 Yorum

İsmail
21-01-2017 14:49:00

Acaba adada kaç kişide bu tür av silahı var??? Kaç kişide gerçek silah var???

Melike
21-01-2017 05:45:00

Bu caniyi kaymakamlık, belediye, emniyet, jandarma ve ada halkı birlikte bulacak...Bulacak ki ufacık adada böyle bir cani ile yaşamayalım. İnanın çok üzüldüm

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ