Bugun...


kostasalto

Tayfur Sanlıman Itırlı Bahçe'de anıldı
Geçen haftalarda kaybettiğimiz ressam-yazar Tayfur Sanlıman, Bozcaada Itırlı Bahçe’de dostları tarafından anıldı. Buluşmaya katılanlar Sanlıman’ı her sene anmak için bir araya geleceklerini dile getirdiler.

Mobil Reklam

Tayfur Sanlıman Itırlı Bahçe'de anıldı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Itırlı Bahçe’de Tayfur Sanlıman anıldı. Geçen haftalarda kaybettiğimiz ressam-yazar Sanlıman uzun süredir yazları Bozcaada’da yaşıyordu. Haluk Şahin’in çağrısıyla Itırlı Bahçe’de bir araya gelen dostları O’na dair hatıralarını anlattılar. Gecede Sanlıman’ın hayatından kesitler sunan kitabı “Yol Boyunca”dan anıları okundu, Hırpani mahlasıyla yazdığı şiirleri paylaşıldı.

Tayfur Sanlıman’ın dostlarına hediye ettiği materyaller, resimler ve çeşitli objelerle hazırlanan bir masa etrafında Haluk Şahin’in sunumuyla başlayan geceye yaklaşık 40 kişi katıldı. Şahin, Sanlıman’ın sanatsal ve insani yönünden bahsederken bir de müjde verdi. Tayfur Sanlıman’ın bugüne dek kaleme aldığı 300’ü aşkın şiirini seneye yaza kitap yapılması için çalıştığını belirten Haluk Şahin, şiirleri uzun süredir birlikte incelediklerini ama Sanlıman’ın sağlık problemleri sebebiyle son dönemde projenin aksadığını da dile getirdi.

Bir saati aşkın süren geceye katılan Tayfur Sanlıman dostlarının sonraki yıllarda da O’nu anma istekleri ve önerisiyle gece sona erdi.

 




Bu haber 3574 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ