Bugun...


kostasalto

19. Bağbozumu Festivaline geri sayım başladı!
Bu yıl 19.’su düzenlenecek olan Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali 6-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde ana sanatçısı özgün müziğin dev ismi Edip Akbayram'ın yanında birçok sanatçı ve orkestra grubu katılacak. Ancak Bozcaada Belediyesi, festivalde sahne alacak sanatçıların isimlerini ve tarihlerini açıklarken festivalin başlamasına 3 gün kalmasına rağmen festival programını açıklamadı.

Mobil Reklam

19. Bağbozumu Festivaline geri sayım başladı!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam
 
Adanın en köklü festivali olan Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali, 6 Eylül Perşembe günü başlayıp 9 Eylül Pazar günü son bulacak. İlk kez bu sene 4 gün sürecek olan festivalde çeşitli sanatçılar ve sanatçı grupları farklı mekanlarda festival boyunca sahne alacak.  
 
Ancak Bozcaada Belediyesi, festivalin başlamasına 3 gün kalmasına rağmen festivalin tam programmını açıklamadı. Belediye festival ile ilgili olarak sadece sahne alacak sanatçıları açıklarken, açılış programı, bağbozumu etkinliği, üzüm yarışması, imza günleri, paneller gibi etkinliklerin yer aldığı festival takvimi henüz duyurulmadı.
 
Açılışı Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası yapıyor
 
 
Bozcaada Belediye Başkanlığı’ndan açıklanan konser programına göre festivalin ilk günü yani 6 Eylül Perşembe günü Rengim Gökmen’in şefliğini yaptığı Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası Bozcaada Kalesi’nde açılışı yapacak. 
 
Livaneli Korosu geçen seneden sonra bu yıl da karşımızda!
 
 
7 Eylül Cuma ve 8 Eylül Cumartesi akşamları ikişer farklı müzik ziyafeti verilecek. Cuma günü ilk olarak saat 20.30’da Bozcaada Kalesi’nde Livaneli Korosu konser verecek. Belediye’den edinilen bilgiye göre, geçen seneden sonra yoğun istek alan grup tekrar sahne alacak. Müzik şöleni aynı gün İstanbul Girls Orchestra ile Salhane Sahnesi’nde 22.30’da devam edecek. Türkiye’de ilk kez 9 kadın müzisyenin bir araya gelerek oluşturduğu grup, dünyaca ünlü sanatçılar tarafından seslendirilmiş şarkıları Türk enstrümanlar ile yeniden düzenleyerek kendi sanatlarını icra ediyor. 
 
Festivalin ana sanatçısı Edip Akbayram’ın ardından Grup Meydan
 
 
Dolu dolu hazırlanan programda festivalin ana sanatçı sı olarak Edip Akbayram sahne alacak. Özgün Müziğin dev ismi Edip Akbayram, 8 Eylül Cumartesi günü adalılarla ve gelen konuklarla Bozcaada Kalesi’nde saat 21.00’da buluşacak. Büyük konserin ardından adalı müzisyenlerden oluşan Grup Meydan, Salhane Sahnesi’nde 22.30’da sevenlerini ağırlayacak. 
 
Levent Üzümcü festival kapanışını yapacak
 
Festivalin son günü ise başarılı tiyatrocu Levent Üzümcü, ‘Anlatılan Senin Hikayendir’ oyunuyla izleyicileriyle buluşacak. Pazar günü (9 Eylül) saat 20.00’da Bozcaada Kalesi’nde sahnelenecek tek kişilik oyun tiyatro severler ile buluşacak.
 
Festivalin son sahnesi ise Yunan şarkıcı Gallis'e ait. Grek müzik sanatçısı Gallis, Türk-Yunan dostluğunu seslendireceği şarkılarla pekiştirecek.
 
 
İDİL KONUK/BOZCAADA



Bu haber 5686 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ