Bugun...


kostasalto

Bozcaada Ata’sını unutmadı
Atatürk, 80. ölüm yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Bozcaada’da da unutulmadı.

Mobil Reklam

Bozcaada Ata’sını unutmadı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölüm yıl dönümü 10 Kasım’da Bozcaada’da da anıldı. Sabah Kaymakam İbrahim Gültekin ile Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz olmak üzere tüm kurum amirleri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı çelenk koyma töreninde saygı duruşundu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene adalılar, öğrenciler ve adada bulunan misafirler de katıldı. 

Çelenk koyma töreni sonrasında ise Halk Eğitim Merkezi’nde Bozcaada Anaokulu, İstiklal İlkokulu ve Gazi Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerin anma programı gerçekleşti. Tamamen dolan salonda öğrenciler ve katılımcılar Ata’ya sevgi ve saygılarını şiirlerle, onu hatırlatan marş ve şarkılarla gösterdiler. Program sonrasında Atatürk fotoğraflarından oluşan bir de slayt gösterildi.

Öğlen ise Atatürk ve silah arkadaşları adına okutulan mevlid sonrasında Bozcaada Beşiktaşlılar Derneği pilav ikramında bulunurken, bu tavır farklı takım taraftarlarınca da memnuniyet uyandırdı. Ayrıca Bozcaada Belediyesi de lokma dağıttı. Lokmaları kısa süre önce adada üretime başlayan ve adalı kadınlarca kurulan Bozcaada Kadın Kooperatifi hazırladı.  




Bu haber 3055 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ