Bugun...


kostasalto

CHP’de gözler Parti Meclisi’ne çevrildi!
Dört ismin aday adaylığı başvurusu yaptığı CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı'nda gözler CHP Parti Meclisi'nin 14 Kasım'da CHP Genel Merkezi'nde yapacağı toplantıya çevrildi.

Mobil Reklam

CHP’de gözler Parti Meclisi’ne çevrildi!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

 Daha önce 24 Ekim'de gerçekleştirdiği toplantı ile 150 civarında belediye başkanının isim listesini açıklayan Parti Meclisi'nin yine 100'ün üzerinde adayın ismini açıklaması bekleniyor. Ancak Parti Meclisi'nin Bozcaada'yı gündeme alması ve direkt olarak 4 adaydan birini ataması halinde tıpkı AKP'deki gibi parti içinde kriz yaratabileceği, hatta istifaları getirebileceği iddia ediliyor.

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek Yerel Seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 4 aday resmi olarak başvuru yapmıştı. Mevcut CHP'li Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Bozcaada Belediye Başkanı Yardımcısı ve CHP Bozcaaada Belediye Meclisi üyesi Yahya Göztepe, CHP üyesi Muharrem Yıldız ve Bozcaada'da emlakçılık yapan Neslihan Yurttaş adaylık başvurusunu yapan isimlerdi. Adada emlakçılık yapan ancak CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı ile bir bağı bulunmayan ve parti yönetimi ile üyelerinin birçoğunun tanımadığı isim olan Neslihan Yurttaş'ın adaylığı partililer tarafından sürpriz karşılanırken, adaylığının da formalite olduğu ileri sürülüyor.


KRİTİK TARİH 14 KASIM ÇARŞAMBA

Yaklaşık 15 gün önce gerçekleştirdiği toplatıda CHP İlçe Yönetimi sandıklı temayül yoklaması yapılması yönünde oy çokluğu kararı almıştı. Aday belirleme yöntemi için sandıklı temayül yoklaması diyen CHP İlçe Yönetimi’nin bu kararı ise nihai karar sayılmıyor. Çünkü aday belirlemede ön seçim, temayül yoklaması ya da atama kararını son olarak CHP Genel Merkezi belirliyor.


CHP Parti Meclisi (PM) 24 Ekim'de gerçekleştirdiği toplantı ile 150 belediye başkanının isim listesini açıklamıştı. Bu listede ise mevcut belediye başkanı Hakan Can Yılmaz'ın olmaması ise Hakan Can Yılmaz'ın rakiplerinin şansını arttırmıştı.

CHP İlçe yönetiminde ve aday adayları arasında gözler şimdi 14 Ekim Çarşamba günü CHP Genel Merkezi'nde yapılacak olan CHP Parti Meclisi toplantısında. Parti meclisinin bu toplantı ile yine 100'ü aşkın belediye başkanı adayının ismini açıklayacağı iddia ediliyor.

CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı da bir an önce sürecin uzamaması için 14 Kasım'da yapılacak toplantıya Bozcaada'nın da dahil edilmesini istiyor.

ATAMA KARARI KRİZE NEDEN OLABİLİR

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Mustafa Mutay'ın adaylığında istifalar olabileceği iddiaları gibi CHP'de de genel merkezin temayül yerine direkt olarak herhangi bir adayı ataması durumunda istifalar olabileceği söyleniyor. 
Çünkü CHP ilçe yönetimi oy çokluğu ile sandıklı temayül yoklaması yapılmasını istedi ve adayların hepsi 130 üyesi bulunan CHP'li üyelerin oy vereceği sandık kararına saygı duyacak. Ancak atama halinde taraflar arasında kriz yaşanması muhtemel olarak değerlendiriliyor.

HAKAN CAN YILMAZ’IN SON ANDAKİ ADAYLIĞI


Hakan Can Yılmaz, Yahya Göztepe ve Muharrem Yıldız arasında geçen yarışta parti içinde yaşananları, tarafları ve iddiaları Bozcaada Haber hem parti kaynaklarından hem de duyumlarla ele alıyor. İşte CHP içinde yaşanan gelişmeler ve o iddialar!

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş, aday belirlemede sandıklı temayül yoklaması yapılmasını istiyor. Bunun için hem adaylara, hem il yönetimine hem de genel merkezle görüşüyor. Durmuş, adaylara ve taraflara sandıktan çıkan sonuca saygı duyulması gerektiğini ifade ediyor. Ancak Durmuş'un da genel merkezin direkt olarak herhangi bir adayı ataması halinde istifa edeceklerin başında geldiği iddia ediliyor. Öte yandan Hüseyin Durmuş'un aday adaylarından Yahya Göztepe'nin safında olduğu biliniyor.

CHP'de Yahya Göztepe'yi destekleyenler, Başkan Yılmaz'ın büyük oranda başarısız olduğunu savunurken, tekrar belediye başkanlığını kazandığı takdirde bile Yılmaz'ın değişmeyeceğini ve kendisinden umutlu olmadığını ifade ediyor. Başkan Yılmaz'ın başarısızlığının yanında halktan kopuk olması ve denetim konusunda çok zayıf olduğu düşünülürken Başkan Yılmaz ile bu sorumluluğu almak istemedikleri iddia ediliyor.

GÖZTEPE DAHA İYİ YÖNETEBİLİR Mİ?

Göztepe'nin başkanlığını savunanlar ise Göztepe'nin diğer adaylara göre daha disiplinli olduğunu, iş hayatındaki başarılarını ve belediyeyi daha iyi idare edebileceğini öne sürüyor.

Parti içinde Başkan Yılmaz'ı savunanların büyük bir bölümü de aslında Başkan Yılmaz'ın iyi bir yönetim çıkaramadığı yönünde hemfikir. Ancak ilk döneminde Başkan Yılmaz'ın tecrübe edindiği ikinci döneminde de edindiği bu tecrübeler ile daha iyi işler yapabileceğini savunuyor. Yılmazcılar, Başkan Yılmaz'ın başarısızlığının büyük bir kısmını ise AKP'nin belediyeye iş yaptırtmadığına bağlıyor.

Öte yandan Yılmaz'ın adaylığını savunanlar Yahya Göztepe'nin Hakan Can Yılmaz'a göre CHP tabanından ve diğer partilerin seçmenlerinden karşılığının çok daha az olduğunu ileri sürüyor. Yani bir başka deyişle AKP ve İyi Parti'nin CHP'de en çok isteyeceği isim Yahya Göztepe.

MUHARREM YILDIZ ARADAN SIYRILABİLECEK Mİ?

Muharrem Yıldız’ın partide temayül yoklaması veya atama konusunda şansının az olduğu ileri sürülüyor. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde akedemisyenlik yapan Yıldız'ın diğer adaylara göre parti içerisinde şansının daha az olmasının nedeni Muharrem Yıldızcılar tarafından şöyle yorumlanıyor:

Bir yanda zengin, yanında onlarca işçi çalıştıran bir nevi ağa oğlu olan Yahya Göztepe var. İlçe başkanı da kendisini destekliyor. Diğer yanda hali hazırda başkanlığı sürdüren ve başkanlığın avantajlarını kullanarak parti içerisinde kendisine taraftar toplayabilen Hakan Can Yılmaz var. Böyle bir yarışta adada doğmuş büyümüş, sadece memur maaşı ile geçinen ve parti içindekiler kadar adadaki herkes kesimden insanla bir araya gelmekten çekinmeyen Muharrem Yıldız'ın şansının az olması normal. 

Ancak tabii ki de yarışta iddiasını arttırmak için üyeler ile O da görüşüyor. Çünkü partide ikili ilişkiler içerisinde her ne kadar Muharrem hocanın şansı az görülse de Hakan Can Yılmaz ve Yahya Göztepe'ye göre adalı halktan gördüğü karşılık daha fazla. 

Yılmaz'ın başarısızlığını tüm partililer kabul ederken halk Yahya Göztepe'nin de başkan yardımcısı olması nedeniyle faturanın yarısını Göztepe’ye kesiyor. Bu sebeple Muharrem Yıldız taraftarları, Yıldız’ı diğer iki aday adayından ayırıyor. Hakan Can Yılmaz’ın politikalarının beş sene önce Yahya Göztepe ile birlikte oluşturulduğu, bu sebeple de yönetimsel farklılıklar olsa da projeler olarak iki adayın da birbirinden farkı olmadığını, bu sebeple Muharrem Yıldız’ın iki adaydan da farklı olduğu dile getiriliyor.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Öte yandan Yahya Göztepe ve Muharrem Yıldız kanadı Başkan Yılmaz'ın yaz başından Eylül ayının başına kadar gerek ilçe başkanına, gerek yakınlarına, gerekse sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar ile aday olmayacağını belirtmesi, bunun sonucunda Yahya Göztepe ile Muharrem Yıldız'ın aday adaylığına hazırlandığı iddia ediliyor. Ancak Başkan Yılmaz'ın son anda fikrini değiştirerek adaylığını açıklaması parti içinde krize neden olduğu da dile getiriliyor.

Ayrıca Başkan Yılmaz'ın 24 Haziran seçimleri öncesindeki milletvekilliği adaylığı hayali için çalışması ancak aday olamayınca da bunu sosyal medyadan duyurmasını diğer adaylar halkın nezdinde partiye zarar verdiğini öne sürüyor.

 

CHP, 14 Kasım Çarşamba günü yapılacak Parti Meclisi toplantısında Bozcaada için bir açıklama olup olmayacağını bekliyor. Eğer PM’den bir atama değil de sandıklı temayül yoklaması sonucu çıkarsa da arayı fazla uzatmadan önümüzdeki hafta İlçe Yönetimi’nin sandıklı temayül yoklamasını gerçekleştirebileceği öngörülüyor. 




Bu haber 4839 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
2 Yorum

artlik
13-11-2018 01:23:00

Yahya Başqan Göztepe Şampiyon

selma
12-11-2018 22:40:00

Çok merak ediyorum chp'linin yetkili isimleri doktor hakanı halka yeniden nasıl ikna edecek. adam 4 yıldır işe öğleyin gitti, hiç birşey yapmadı ve halka bir selamı çok gördü. anca bayramlarda bağırarak konuştu işte bir bunu yaptı. keşke Gülay hanım aday olsaydı.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ