Bugun...


kostasalto

Başkan Yılmaz, arıtma tesisinin faaliyete başladığını gururla duyurdu
Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, atık su arıtma tesisinin hizmete girdiğini söyledi. 2014 seçimlerinde başta çevreciler olmak üzere AKP dahil CHP'li Başkan Yılmaz'ın da yeri ve kalitesi nedeniyle tepki gösterdiği tesisin hizmete girdiğini Başkan Yılmaz sosyal medyadan, "Yılllardır süren sorunu çözdük, hikayeyi tamamladık, sözlerimizi tuttuk. En iyisini yaptık." şeklinde gurur ifadeleri ile paylaştı.

Mobil Reklam

Başkan Yılmaz, arıtma tesisinin faaliyete başladığını gururla duyurdu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam
2014 yılında Bozcaada Eski Belediye Başkanı Mustafa Mutay'ın temellerini attığı Atık Su Arıtma Tesisi’nin Poyraz Liman’daki yerine ve kalitesinin yetersizliğine başta çevreciler olmak üzere AKP dahil tüm siyasi partiler tepki göstermişti. 
 
O dönem yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazanan CHP’li Hakan Can Yılmaz'ın tepki gösterdiği de biliniyordu. Hatta Başkan Yılmaz, 2014 yılındaki yerel seçim döneminde "Bedeli ne olursa olsun yerini değiştireceğiz" sözünü vermiş, belediye başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra da tesisin yerinin değişmesi için birçok girişimde bulunmuştu. Fakat bu girişimler sonuçsuz kalmıştı. Daha sonraki yıllarda yerini değiştiremeyeceğini anlayan Başkan Yılmaz, tesisi tamamlayacaklarını ancak açılış töreni düzenlemeyeceğini ifade etmişti.
 
%50’si İller Bankası Su, Kanalizasyon ve Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamında hibe, %50’si ise 15 sene geri ödemeli İller Bankası kredisi ile tamamlanan tesisin hizmete girdiğini sosyal medya hesabından duyuran Başkan Yılmaz’In açıklamasındaki “Yılllardır süren sorunu çözdük, hikayeyi tamamladık, sözlerimizi tuttuk. En iyisini yaptık." şeklindeki gurur ifadeleri dikkat çekti.
 
Öte yandan çevreciler tesisin ilk haline göre ne gibi iyileştirmeler yapıldığından emin olmak istediklerini, bu süreçte yerel seçim öncesinde halk ile paylaşılan hassasiyet ile gelişmeleri neden halk ile paylaşılmadığını da soruyor.
 
İşte Başkan Yılmaz'ın sosyal medyadan yaptığı açıklama:

YILLARDIR DEVAM EDEN BİR PROBLEM DAHA GİDERİLDİ:

BOZCAADA ATIKSU ARITMA TESİSİ’nin GEÇİCİ KABULÜ YAPILDI ve HİZMETE GİRDİ...

Çeşitli nedenlerle yapımı aksayan ve yeri değiştirilmesi kanunen mümkün olmadığı için Poyraz Liman'da inşaatı tamamlanan Bozcaada Atıksu Artıma Tesisi’nin geçici kabulü yapıldı.

Yaklaşık 1 aydır deneme çalışmaları ve kontrolleri yapılan tesis; artık her yönden standartlara tam uygun olarak Bozcaada’nın hizmetinde...

İller Bankası yetkililerince yapılan geçici kabül ile tesisin yüklenicisi tarafından 1 yıl süre ile işletilmesi için başlama tarihi 6 Aralık 2018 oldu.

Tesisin yapımı İller Bankası’na teslim edilmeden önce; bir önceki projede tespit edilen ve ileride problem çıkarabileceği öngörülen teknik detaylar Bozcaada Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan revize proje ile giderilmiş, tesisin daha çağdaş ve modernize olması adına gerekli ilave çözümler projeye ilave edilmiştir.

Tesisin toplam maliyeti 4.625.000 TL olup bunun 2.312.500 liralık bölümü SUKAP kredisi ile karşılanmış olup; 2.312.500 liralık bölüm ise 15 yılda belediyemizce ödenecektir.

Tesis, inşaatını yapan yüklenici tarafından bir yıl süre ile işletilecek bu süre içerisinde oluşabilecek her türlü aksaklık giderilecek ve Bozcaada Belediyesi personelinin eğitimi tamamlanacaktır.

10000 kişilik bir nüfusa hizmet etmek üzere tasarlanan arıtma tesisi kademeli olarak çalışabilmekte olup yaz ve kış nüfuslarında adanın atıksuyunu arıtmaya devam edecektir.

Arıtma tesisin son hali youtube üzerinden yayınlandı

Arıtılan atık su ile tesis içi sulamalar yapılacak kalan miktar ise deniz deşarjı ile poyraz limandan uzaklaştırılacaktır.

SCADA sistemi ile tam otomatik çalışan tesis terfi istasyonları ile uzaktan haberleşerek anlık olarak giriş debisini yönetebilecek, tesiste oluşan her türlü aksaklık anında tespit edilecek ve çıkış suyu kalitesi izlenecektir. Bu teknolojik yenilikler revize proje sayesinde sağlanmıştır.

Belediye başkanı seçildiğim günden itibaren yer seçimi açısından taşıdığımız endişeler sebebiyle;

yerini değiştirmek için tüm girişimleri eksiksiz yaptığımız,

ancak bizden kaynaklanmayan yasal nedenlerle yerini değiştiremediğimiz bu tesis için;

Biraz önce belirttiğim gerekçelerle ve daha önce halkıma söylediğim gibi;

Açılış töreni yapmayacağız.

Ancak en ideal ve en mükemmel şekilde çalıştıracağız.

Yılllardır süren sorunu çözdük, hikayeyi tamamladık, sözlerimizi tuttuk. En iyisini yaptık.

Bozcaadamıza hayırlı ve uğurlu olsun.

Dr. Hakan Can YILMAZ
Bozcaada Belediye Başkanı




Bu haber 3738 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
4 Yorum

Thenes
10-12-2018 02:43:00

Sevgili Hakan, tüm saygınlığınızı yitiriyorsunuz. Keşke baştan geri dönseydiniz doktorluğa.

aydan akgezer
09-12-2018 15:39:00

Bu bir çevre felaketidir, açılış yapmamakla , yapılmaması gerektiği bilinmektedir , yönetim de bunun yanlış bir çözüm olduğunu kabul ediyor, çok yazık.rnEn değerli, şehre en yakın , yürüme mesafesindeki koy mahvoldu, orada yaşayan ,yaşayacak,insanların hakkı ne olacak, merkeze etkisi mutlaka olacak, ayıp değil mi?, bedeli ne olursa olsun sözü verilmişti, ve güvenmiştik. rnrnÖnümüzdeki seçimde adayların yapmayacağı sözler vermemesini istiyoruz.

Laetitia Casta
09-12-2018 04:03:00

Şaka gibi yaaaaa! Tesis ile ilgili onca sözüne, onca çabalarına rağmen. Biz her yerde sizinle övünüyorduk ama yemin ediyorum artık utanıyorum :(

Armağan Sng
09-12-2018 03:23:00

Hakan beyin açıklaması siyasi mastürbasyondur. Sen bir önceki yerel seçimlerde arıtma tesisi üzerinden tepkiler gösterip tüm bedelleri ödemeye razı olduğunu söyle şimdi gel "Ama açılış töreni yapmayacağız" de. Siyasi ahlaktan uzak bir şekilde bir de utanmadan böyle demeçler vererek bunu başarı gibi insanlara yedirmeye çalışıyorsunuz. Keşke "Hakan bey iyi bir belediye başkanı değil ama iyi bir insan" dediğimiz günlere dönebilsek. Kusura bakma Hakan, "Ben siyasetçi değilim" dediğin günleri hatırlıyorum da benim de aklıma hani Nazım'ı çok seversiniz ya; "Bence sende şimdi herkes gibisin" dizeleri geliyor. Bence siz de herkes gibi siyasetçisiniz, tutamayacağınız sözler veriyorsunuz, konuşarak, ikna ederek halka yalan atıyorsunuz, demagoji yapıyorsunuz, popülist yaklaşımlarla tribüne oynuyorsunuz ve en önemlisi çok tembelsiniz.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ