Bugun...


kostasalto

İyi Parti Bozcaada İlçe Başkanı Güler'den ittifak iddialarına yanıt
Geçen Ocak ayında kurulan İYİ Parti ve CHP'nin Bozcaada'da ittifak için anlaştığı, İyi Parti Bozcaada Belediye Başkanı adayı Cevdet Çebi'nin de bu ittifak nedeniyle adaylıktan geri çekildiği iddia edildi. Ancak İyi Parti Bozcaada İlçe Başkanı Şafak Güler, İyi Parti ve CHP arasında bu konuda hiçbir görüşme gerçekleşmediğini ifade etse de “CHP den gelecek olan olası bir teklif yönetim kurulumuzca değerlendirilir.” açıklaması ittifak görüşmelerinin olabileceğini akıllara getirdi.

Mobil Reklam

İyi Parti Bozcaada İlçe Başkanı Güler'den ittifak iddialarına yanıt
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bilindiği üzere 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için CHP ve İyi Parti arasında ittifak kurularak bazı illerde ortak adaylar belirleniyor. İlçelerde ise ittifakın nasıl olacağı hakkında görüşmeler parti liderleri arasında ve il başkanları arasında devam ederek formül üzerinde duruluyor.

Bozcaada'da adayını ilk belirleyen parti İyi Parti olmuştu. İyi Parti'nin kurucusu Cevdet Çebi ilçe başkanlığı görevini Şafak Güler'e bırakarak adaylığını açıklayan ilk isim olmuştu. CHP'nin de iki gün önce (16 Aralık Pazar) mevcut belediye başkanı Hakan Can Yılmaz ile yola devam edeceğinin belirlenmesi ile adada son günlerde İyi Parti ve CHP ittifakı konuşuluyor.

Adada konuşulan son iddialara göre, CHP ve İyi Parti ittifak üzerinde görüşmelere başladı ve bu doğrultuda Çebi adaylıktan geri çekildi. Hatta CHP ve İyi Parti ittifak konusunda meclis üyeliği için pazarlığa oturduğu söyleniyor.

 

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKAN GÜLER İDDİALARI YALANLADI

İddialar hakkında Bozcaada Haber, İyi Parti Bozcaada İlçe Başkanı Güler ile görüştü. Güler, CHP ve İyi Parti yönetiminin ittifak konusunda hiçbir şekilde görüşme gerçekleştirmediğini ifade etti. Ancak Güler, “CHP'den gelecek olan olası teklif yönetim kurulumuzca değerlendirilir” diyerek ittifakın masaya yatırabileceğini ima etti.

 

Sandıktan çıkan Hakan Can Yılmaz'ı tebrik eden Güler'in ittifak iddaları hakkında Bozcaada Haber'e gönderdiği yazılı açıklama:

Öncelikle yapılan parti içi temayül yoklamasinda aday olarak sandıktan çıkan Sayın Hakan Can Yılmaz'ı tebrik ederiz.


İttifak söylentilerine cevap olarak şunları söyleyebilirim:

İyi Parti olarak belediye başkan adayımızı Bozcaada'da ilk açıklayan partiyiz. Bu süreç boyunca iki parti ve yöneticileri ile belediye baskan adayları arasında herhangi bir görüşme olmadığı gibi, Cumhuriyet Halk Partisi'nden, partimize herhangi bir ziyaret ve teklif gerçekleşmemiştir. Genel başkanlarımız arasında kurulan ittifak sadece büyükşehir belediyelerini kapsamakta olup ilçeler bu bağlamda bağımsız hareket edecektir.


Bozcaada yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti arasındaki ittifak şuan sadece dedikodudan ibadettir. CHP den gelecek olan olası bir teklif yönetim kurulumuzca değerlendirilir. İttifak yapma veyahut yapmama kararı tarafımızca kararlaştırılır.


Türkiye genelinde ve Bozcaada'mızda bin bir zorluk, imkansızlık ve emek ile kurulan partimiz, artık Türkiye'de ve Bozcaada'da siyasi bir güçtür.

Öte yandan bir diğer iddiaya göre ittifak görüşmelerinin Çanakkale CHP İl Başkanlığı ve  Çanakkale İyi Parti Bozcaada İlçe Başkanlığı yönetimi tarafından masaya yatırıldığı ifade ediliyor. Ancak yerelde ittifakların ilçe tarafından mı il tarafından mı yoksa genel merkezlerin kararına göre mi belirlenecek netlik kazanmadı.




Bu haber 4241 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
2 Yorum

cevdet Çebi
19-12-2018 13:29:00

Hiçbir zaman koltuk sevdalısı olmadım.Demokratik bir ortamda Bozcaada iyi parti yönetimi tarafından aday gösterildim.Belirtiğiniz gibi sağlam bir aday düşünceniz var ise bunu partimizle paylaşabilirsiniz.şu an aday adaylığı sürecindeyiz. kendine güvenen herkes aday adayı olmak için baş vura bilir.Bizim amacımız parti olarak daha iyi bir Bozcaada yaratmak.12 ay Bozcaada 'da yaşayan insanların daha iyi koşullarda hayatlarını devam etmesini sağlamak.Bunu sağlarım diyen herkese kapımız açıktır.Sevgiler saygılar.

Özcan
19-12-2018 00:39:00

Bozcaada'da İyi Parti'nin kurulması AKP'ye karşı CHP yerine iyi bir alternatif olduğunu düşünerek sevinmiştik. Ama maalesef gösterilen aday ile bırakın belediyeyi kazanmayı CHP'yi bile çok etkilemeyecek bir sonuç ortaya çıkartıyor. Cevdet bey iyi bir insandır, ada halkı tarafından da sevilen ve sayılan bir kişiliktir. Ancak bazı nedenlerden ötürü siyasette adaylık yerine ilçe başkanlığı-meclis üyeliği gibi daha faydalı olabileceği alanlarda olması gerekirdi. Eğer ittifak olmazsa ki Bozcaada'nın CHP+İYİP ittifakına hiç ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum, Cevdet bey ile 300 bandının üzeri bile çok zor olacaktır. Fakat sağlam bir aday ile belediyenin İYİ olma ihtimalinin yüksek görüyor, en azından ittifak ile kazanılacak sandalye sayısının daha çok olacağını garanti olarak düşünüyorum. Sevgiler, saygılar...

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ