Bugun...


kostasalto

Belediye meclisi mayıs ayı toplantısı yapıldı
Bozcaada Belediyesi'nin mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantı öncesi CHP'li meclis üyesi İbrahim Günel'in meclisi canlı yayınlama teklifi üzerine Başkan Yılmaz, Bozcaada Haber'e "Önümüzdeki meclis toplantısından itibaren artık canlı yayınlara başlıyoruz. Bunun müjdesini verebilirsiniz" dedi. İşte yeni meclisin ikinci toplantısında öne çıkan başlıklar...

Mobil Reklam

Belediye meclisi mayıs ayı toplantısı yapıldı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

31 Mart'ın ardından meclis bugün ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısı başlamadan önce CHP'li meclis üyesi İbrahim Günel, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz'a, "Başkanım, Ekrem İmamoğlu da meclis toplantılarını canlı yayınlıyordu. Bence biz de yayınlayalım, olmaz mı?” şeklinde öneride bulundu. Başkan Yılmaz da Günel'in bu teklifini kabul ederek Bozcaada Haber'e "O halde bir dahaki meclis toplantısından itibaren teknik alt yapıyı da oluştururak toplantılarımızı canlı yayınlıyoruz. Bunun müjdesini verebilirsiniz" dedi.

İŞTE TOPLANTIDA ÖNE ÇIKAN DİĞER BAŞLIKLAR!

KASADA 605 BİN LİRA VAR

- Toplantıda 2018 hesap kesip raporu oy birliği ile onaylandı ve kabul edildi. (Gelir-gider tablosu aşadağı gibidir) Başkan Yılmaz bu madde konuşulurken belediyenin bütçesi ile ilgili tartışmalara değinerek belediye gelirlerinin ocak ve mayıs ayları arasında en düşük seviyede olduğunu vurguladı. Yılmaz belediyenin piyasadan yaklaşık 2 milyon TL'lik alacağı olduğunu vurgulayarak "Nakdi akışa ihtiyacımız var. 2 milyon 92 bin yapılandırma hariç borç var. Ekonomik kriz ortada ki biz de ekonomik kriz yaşamak istemiyoruz. Uzun zamandır borçlarını ödemeyenlere yönelik maalesef tahliye başvurusunda bulunacağız" dedi. Öte yandan 2018 kesin hesap raporuna göre, yani 2018 sonunda belediyenin kasasında 605 bin TL mevcut. 

SALHANE’YE İSKELEYE ONAY ÇIKTI

- Bozcaada Belediyesi'ne ait şirketin mali durumu ve tablosu konuşulduktan sonra şirkete ait işletme olan Salhane'nin durumu da ele alındı. Başkan Yılmaz, bazı meclis üyelerinin Salhane konusunda halktan gelen eleştirilere ve taleplerine yönelik açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz, Salhane'nin Bozcaada'ya daha çok yakışır şekilde işletilmesi için adımların atılacağını, özellikle sosyal tesis mantığının daha çok oturması için iyileştirmeler yapılacağını, geceleri ise kavgaların, gürültülerin olmadığı, özel güvenlik dahil birçok önlemlerin alınacağını vurguladı. Ayrıca başkan Yılmaz, Salhane'den denize girenler için düşünülen iskelenin kurul tarafından da onaylandığını belirtti.

BOZCAADASPOR’A 27 BİN LİRA VERİLECEK

- Süper Amatör Lig'de şampiyon olan ve Bölgesel Amatör Lig'e yükselen Bozcaadaspor'a yönelik maddi yardım teklifi konuşuldu ve oylandı. Başkan Yılmaz Bozcaadaspor oyuncularını ve yönetimini tebrik ederken yasal olarak belediyenin bütçesinin binde 12'si kadar destek olabileceğini, bunun da 27 bin 87 TL olduğunu belirtti. Bozcaadaspor'a 27 bin TL'lik maddi destek oy birliği ile kabul edildi.

BAĞ EVİNE ALKOL RUHSATINA AKP VE İYİP’LİLER RED VERDİ

- Bir bağevi işletmecisinin alkol ruhsatı başvurusu ele alındı. Karar öncesinde CHP'li bazı meclis üyeleri dahil birçok meclis üyesi bağ evlerine ruhsat verilmesi kararını yeniden eleştirdi. Başkan Yılmaz ise bu konunun geçmişte kaldığını vurguladı. Söz konusu bağevi işletmecisinin alkol ruhsatı talebi İyi Parti ve AKP'li meclis üyelerinin red oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi. CHP'li meclis üyesi Aykut Turgal ise bağevi işletmecisinin akrabası olduğu için oylamaya katılmadı.

YAPILAŞMA, EMSAL TEŞKİL EDERSE NE OLACAK?

Belediye meclis toplantısında konuşulan ilgi çekici konulardan biri de Beylik Koyu yakınlarında 2 dönüm parseli bulunan bir vatandaşın yapılaşma isteği olduğu konusuydu. Başkan Yılmaz bu konu hakkında yaşanan gelişmeleri meclis üyelerine ve toplantıyı izleyenlere şöyle açıkladı:

“Geçmişte 1/100 binlik plan hükümlerinde tekliflerimiz olmuştu, fakat hiçbir şekilde barınma amaçlı yapı yapılamayacağı kararı gelmişti. Fakat yaklaşık 1,5 yıl önce bu maddenin yürütmesini durdurma kararı verildi. Şu anda alt ölçekli planlama çalışması yapılıyor, önümüzdeki 15 gün içinde detaylar önümüze gelecek. Ada geneli için kaç tane 1.5-2-3-5 dönüm ve altı parsel sayıları çıkartılıyor. Ayrıca bizi bağlayan Toprak Koruma Kanunu var. Bunların hepsini harmanlayıp bir karar vereceğiz. Fakat bu konuyu neden konuşuyoruz? Güney sahillerinde adı geçen şahsın 2 bin metrekare için bir yapılaşma isteği var. Her ne kadar parselasyon yapılmış olsa da 1/100 binlik planla burda yapılan parselasyonda uyumsuzluk olduğu için, alt ölçekli planlar tamamlanmadan buraya inşaat ruhsatı kesilmemesi noktasında duruş sergiliyoruz. Ancak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, her ne kadar 1/100 binlik plan, alt ölçekli planları ortadan kaldırsa da orada bir imar uygulaması yapılmışsa da orada, ‘kazanılmış haklar bakidir’ diye bir madde koymuşlar. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile bundan iki hafta önce bizzat görüştüm ve bu inşaat ruhsatını kesmeyeceğimi belirttim. Müdür bey, ‘Başkanım bu maddeye istinaden orada yapılmış parselasyon işlemi bir imar uygulamasıdır, bir imar uygulaması olduğu için de kişinin inşaat ruhsatı alma hakkı vardır. Ya inşaat ruhsatı verin ya da biz reesen Çevre ve Şehircilik olarak inşaat ruhsatını verip, niye kesmediniz diye sizin de hakkınızda soruşturma açacağız’ dedi. Ben de, Bozcaada belediye başkanı olduğum müddetçe bu inşaat ruhsatını kesmeyeceğim, her türlü yargılamaya da hazırım, cevabını verdim. Ama önümüzde çok büyük tehlike var. Yorum, ne yazık ki bu parselasyon işleminin bir imar uygulaması olduğu, 1/100 binlik imar planında da, imar uygulaması gören yerlerdeki hakların baki olduğu yönünde. Eğer Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü buranın inşaat ruhsatını, yapı ruhsatını keserse biz belediye olarak idari yargıya gideceğiz.” 

 




Bu haber 5095 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
4 Yorum

Melisa-Gökhan ÖZBEK
20-05-2019 23:46:00

3-Ve sonuçta eşim ve ben, Çanakkale’ye gelip Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile görüştük. Bunun üzerine sayın Başkan Hakan Can Yılmaz, İl Müdürlüğü ile görüşmeye, Çanakkale’ye gitmiş.rnBurayı bu kadar gönül rahatlığı içinde almamıza sebep olan imar onaylı mimari projenin altında, sayın Başkan Yılmaz’ın bizzat imzası vardır ve bu imar parselindeki projeyi onaylayıp, karar için kurula göndermiştir. Dolayısıyla sayın Başkan Yılmaz’ın 14.03.2018’de altına imza attığı bu mimari projeden duyduğu rahatsızlığı anlamadığımız gibi, rahatsız olacağı bir projenin altına neden imza attığını da anlamıyoruz. Ancak konu bu değil elbette.rnÇok şey var söylenecek, mağduruz çünkü. Adayı tanıyoruz, seviyoruz ve adayla ilgili olabilecek her konuda biz de çok hassasız. Kısacası bu mağduriyetimiz nedeniyle kanunun bize verdiği tüm haklarımızın peşindeyiz, peşinde olmaya da devam edeceğiz.rnrnOkuyarak harcadığınız kıymetli vaktiniz için çok teşekkürler. Saygı ve Sevgilerimizle,

Melisa-Gökhan ÖZBEK
20-05-2019 23:45:00

2-Tabii hemen şüpheci davranıp, detaylı bir inceleme yaptık.Bizzat Belediye ile görüşüp ilan bilgilerini doğruladık ve neticede ikna olup, buna karşılık gelecek bir meblağ ödeyip aldık bu parseli. Hemen ardından ruhsat alabilmek için Belediye ile temas halinde gerekli prosedürleri izleyip, işlemleri yaptırdık ( işin ilginç yanı Belediye, bize ruhsat için yapmamız gereken işlemleri söylerken de söz konusu parsel bu parseldi, yani bu parseli görür görmez buraya ruhsat veremeyeceklerini söylemek yerine bizim birçok işlem yapmamıza ve mevzubahis değil ama buna bağlı olarak da zaman ve para harcamamıza sebep olan bir tavır koydu ). İş tam ruhsat harcını yatırmaya geldiğinde sayın Başkan Yılmaz’ın konuyla ilgili rahatsızlığını haber aldık, adaya gelip kendisini ziyaret ettik.Kendisi, Kasım ayında yaptığımız görüşmede burayla ilgili bir sıkıntının olduğunu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile görüşüp bize geri döneceğini söyledi.Ancak bize geri dönmediği gibi telefonlarımıza da cevap vermedi

Melisa-Gökhan ÖZBEK
20-05-2019 23:43:00

1- Herkese selamlar (Mayıs 2019 Belediye Meclis toplantısında konu edilen ve sayın Yılmaz’ın deyimiyle, 2 dönüm parselin sahibi olan vatandaşlar biziz.Eşim doktor ben de arkeoloğum. Daha ilk geldiğimizde yer sahibi olmak arzusuyla bir bağ aldığımız güzelim Bozcaada’ya, 20 yılı aşkın bir süredir yılda birkaç kez geliriz. İlk aldığımız yere, alır almaz temel atsak ev sahibi olabilecekken, ada şartlarını bilmediğimiz, ileriki yani bu yılları düşünerek aldığımız, açıkcası genç olduğumuz için, almamızı müteakip bir kanun değişikliğiyle imar hakkımızı kaybetmiştik. Bu hakkı kaybettik ama adada bir ev sahibi olma arzumuzu asla. Dolayısıyla bu kaybın verdiği hassasiyetle de yıllardır, doğru düzgün, imarlı ve başımızı ağrıtmayacak bir yer peşindeyiz.Adada bizi tanıyan tüm sevgili dostlarımız bilir bunu.rnGelelim meclis toplantısına konu olan 2 dönüm yerimize:Temmuz 2018’de ilanını gördüğümüz bu parsel, bizi çok şaşırttı. Çünkü parsel, Belediye’den imar izinli ve mimari projesi de onaylıydı

Ayhan Kurtuldu
09-05-2019 12:17:00

Hakan Bey i tebrik ediyorum, bu kararın bütün Türkiye ye örnek olmasını dilerim. Artık varsayımlarla, kulaktan kulağa aktarılan haberlerle değil, gerçekleri görüp ona göre Belediyelerin performansını değerlendirme şansımız olacak.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ