Bugun...


kostasalto

Bozcaada'da 15 Temmuz anması
Bozcaada'da 15 Temmuz'un 3'üncü yıl dönümü bir dizi etkinlikle kutlandı. Dün (15 Temmuz Pazartesi) saat 20.00'de düzenlenen yürüyüşe halkın ve siyasi parti temsilcilerin yanı sıra ağırlıklı olarak memurlar katıldı. Kaymakam İbrahim Gültekin Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, "15 Temmuz, nihayetinde; haysiyetli bir milletin, bileğinin ve yüreğinin hakkıyla gerçekleştirdiği düğün-bayram gecesiydi, darbeci hainlere ise ömürleri boyunca unutamaycakları kapkara bir kabus gecesi oldu" dedi

Mobil Reklam

Bozcaada'da 15 Temmuz anması
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada'da 15 Temmuz darbe girişimin halk tarafından engellenmesinin 3'üncü yıl dönümü nedeniyle Alaybey Camii'nde mevlid okutulup  ardından Bozcaada Kaymakamlığı tarafından halka pilav ikramı yapıldı.

Saat 20.00'de ise "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Jandarma Çeşmesi önünde başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşe Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin, Garnizon Komutanı Fatih Güdük, Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz olmak üzere tüm protokol katıldı. Siyasi partilerin temsilcileri de yürüyüşe eksiksiz katıldı. Halkın yanı sıra ağırlıklı olarak memurların katıldığı yürüyüşte sadece Türk Bayrağı vardı. 

Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması, ardından da Kaymakam Gültekin'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla devam etti.  Anma etkinliği, Kaymakam Gültekin'in günün anlam ve önemine ilişkin konuşması, öğrencilerin şiirlerini okuması ve son olarak Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirilen 15 Temmuz töreninin ulusal kanal tarafından izlenilmesi ile sona erdi.

Kaymakam Gültekin'in konuşmasında şunları ifade etti:

Her bir karışını kanla sulayarak vatan tuttuğumuz bu topraklardan bizi çıkarmak için çaba sarf eden şer odaklarının ve uzantılarının planladığı ve milletimizin göğsünü siper ederek akamete uğrattığı darbe girişiminin 3. yılındayız. 
Ben öncelikle bu toprakları bize vatan kılan, ve yüzyıllarca yıldır vatanımız kalmasını sağlayan şanlı ecdadımızı ve son dönemde bu vatan için canını veren başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Gazilerimizden ahirete intikal edenlere rahmet, hayatta kalanlara sağlık ve selamet diliyorum.
Şanlı milletimiz geçmişinde kendi istikbali ve istiklali için çok çetin mücadeleler vermiştir. 
Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda istiklaline ve istikbaline kasteden yedi düvele karşı; mermilere, toplara karşı sanlı göğsünü siper ederek mücadele ettiyse; 15 Temmuz'da da kendi içinden çıkan bir güruhun, milletin kendi parasıyla alınan tankların önüne yatarak mücadele vermiştir. Burda özelllikle şunu belirtmek isterim ki; 

Bu alçak darbe ve işgal girişimi, milletin iradesiyle birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ezici çoğunluğunu oluşturan her rütbeden binlerce askerin kahramanca direnişiyle püskürtülmüştür.
Türk Silahlı kuvetleri, bir avuç alçak cuntacıya, içlerine sızmış bir grup üniformalı teröriste meydanı bırakmamıştır.
15 Temmuz, nihayetinde; haysiyetli bir milletin, bileğinin ve yüreğinin hakkıyla gerçekleştirdiği düğün-bayram gecesiydi, darbeci hainlere ise ömürleri boyunca unutamaycakları kapkara bir kabus gecesi oldu.
Şunu asla unutmayalım; meydanlarda paylaştığımız tek şey kardeşliğimizdi. Ve şimdi kardeşliğimizi büyütmeye çalışmaktan ve birbirimize daha sıkı sarılmaktan başka çaremiz yoktur. 
Son özgür vatan toprağını kep birlikte koruyacağız.


Ancak; 15 Temmuz bu millete kastedenlerin ne ilk girişimi ne de son olacaktır. Bize düşen düşmanın insafını beklemek değil düşmana böyle bir şeye kastedecek cesareti verecek zaafiyeti göstermemektir.
Artık bundan sonra bize düşen 15 Temmuz'u unutmamak ve bu acılardan gerekli dersi alıp çocuklarımıza 15 Temmuzlar yaşatmamaktır. Bundan hareketle vatandaş olarak sizler, devleti yönetenler olarak bizler sorumluluklarımızın daima farkında olmalı, bu sorumluluklarımızı da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği "Vatanını en çok seven görevinin en iyi yapandır" bilinciyle yerine getirmeliyiz.
Ben sözlerime son vermeden önce Rabbimden bir daha  bu millete 15 Temmuzlar yaşatmaması duasında bulunuyor, tekrar saygı ve muhabettele selamlıyorum.




Bu haber 3392 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ