Bugun...


kostasalto

Bozcaada bağ bozumu turları başlıyor
Bozcaada'da bu yıl 20. bağ bozumu festivaline hazırlanıyor. Festival öncesi düzenlenen bağ bozumu turları ise 27 Temmuz'da başlıyor.

Mobil Reklam

Bozcaada bağ bozumu turları başlıyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Tarihi üzümle bir olan Bozcaada'nın bağlarına yapılan yolculuk birbirinden güzel anılara sahne oluyor. Traktör turlarıyla şenlik havasında bağ bozumu günleri adaya renk katıyor. 



Bağ bozumu turları bu yıl ikinci kez düzenleniyor. Gezinin en dikkat çeken detayı römorklar. Tur için özel hazırlanan römorklar Ressam Cemil Onay tarafından tasarlanıyor. Fotoğraf tutkunlarını cezbeden römorklar, yolculuk boyunca klarnet ve darbukayla şenleniyor.



Yolculuğun ardından gidilen bağlarda katılımcılar üzüm yetiştiriciliği hakkında bilgi alıyor. El örmesi hasır sepetlerin hediye edildiği ziyaretçiler sepetlerini üzümle doldurma fırsatını da yakalıyor. Kendi topladıkları üzümleri doyasıyla yeme şansını da elde ediyorlar. Konuklar unutulmaz bir bağ yolculuğu ile ekolojik turizmi yaşıyorlar.

Nasıl katılırım

Ada merkezinde kurulan tur stantlarına başvurarak istediğiniz saatteki araca rezervasyon yaptırıyorsunuz. Araçlara binerken sizin için elde örülerek hazırlanmış sepetleri alıyorsunuz. Bağa vardığınızda bağcılık hakkında bilgi alıp üzüm toplamayı öğreniyorsunuz. Tarımsal turizmi yaşadığınız gezide sepetlerimizi istediğiniz cins üzümlerle dolduruyorsunuz. Bozcaada'nın eşsiz manzarası size bol bol fotoğraf çekme imkanı sunuyor. Artından araçlarla ada merkezine dönüyorsunuz. Yolculukta topladığınız üzümlerle el örgüsü sepetler size kalıyor.  
 

Bağ bozumu festivali

Bozcaada bu yıl 20'nci Kültür, Sanat ve Bağ bozumu Festivali'ne ev sahipliği yapacak. 6-8 Eylül tarihlerinde yapılacak festival boyunca, adanın kalesinde konserler sahne alacak. Festival sonu yapılan yarışmada en iyi çavuş üzümü seçiliyor.


Bozcaada ve üzüm

Üzüm, Bozcaada hayatının ayrılmaz bir parçası olmuştur. Derler ki: Adaya ismini veren Tenes, bugünkü Poyraz Limanı çevresinde yabani asmayı bulmuş, onu geliştirerek "Kuntra” üzümünü yetiştirmiştir. Onu "Çavuş" takip etmiştir.  Milattan önceki Tenedos paralarında da üzüm salkımı 
motifleri işlenmiştir. 

Bağbozumu turları ile hem bağcılık, hem turizm hem de sepetçilik kazandı



Bu haber 4730 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ