Bugun...


kostasalto

Arıtma Tesisi pis su mu basıyor
Geçen Aralık ayında faaliyete başlayan Bozcaada Belediyesi'nin Atık Su Arıtma Tesisi'nden arıtılmadan denize pis su atıldığı iddia ediliyor. Tesise yakın çevrede oturanlar görüntüleri Bozcaada Haber ile paylaşırken iddialara göre yüklenici firma elektrik faturasının yüksek gelmemesi için, pompayı devre dışı bırakarak pis suyu zaman zaman arıtmadan direkt denize veriyor!

Mobil Reklam

Arıtma Tesisi pis su mu basıyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Geçen Aralık ayında faaliyete başlayan Arıtma Tesisi'nin yeri ve teknoloji kalitesi tartışılırken çevreye verdiği zararlar da sık sık dile getiriliyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Tuzburnu mevkiinde bulunan işletmeler ve halktan Bozcaada Haber'e birçok görüntü ve iddia iletilmişti.

Gönderilen fotoğraflarda Arıtma'dan taşan pis suyun hem Poyraz Liman mevkiinden Tuzburnu mevkiine kadar geldiği, denizi ve sahili kirlettiği gözüküyor.

Tuzburnu mevkiinde yaşayan bir mühendis ise duruma tepki göstererek, "Bu güzelim denizi ve sahili yok ediyorlar" dedi. İsmini vermek istemeyen yurttaş, arıtma tesisinin pompasının yetersiz olduğunu iddia etti ve bir an önce önlem alınması gerektiğini belirtti. 

GÖRÜNTÜLERİ CEP TELEFONUYLA ÇEKTİLER

Dün gece ise Bozcaada Haber'e gelen görüntüde Arıtma Tesisi'nden direkt olarak denize su verildiği gözüküyor. Suyun arıtılmadan direkt denize verildiğini söyleyen yurttaş, artık bu bölgede denize giremediklerini, sağlık açısından tehlikeli olduğunu iddia ederek yetkililere sitemde bulundu.

Dün gece çekilen bu görüntülerle ilgili bir iddia ise, Arıtma Tesisi'nin yüksek elektrik faturası ödememek için zaman zaman gece saatlerinde suyu arıtmadandirekt  denize veriyor. Arıtma Tesisi'nin yüklenici firma tarafından işletildiği, birkaç aya kadar belediye tarafından işletileceği öğrenildi.

 




Bu haber 4474 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ