Bugun...


kostasalto

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş istifa etti
CHP Bozcaada İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş, az önce sosyal medya hesabından ilçe başkanlığından istifa ettiğini duyurdu. İşte şok istifanın detayları ve açıklamanın tam metni!

Mobil Reklam

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş istifa etti
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

İki dönemdir CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Hüseyin Durmuş, az önce sosyal medyadan yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. Bozcaada siyasetini sarsan istifa ile ilgili Durmuş sosyal medyadan aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"BOZCAADA KAMUYOUNA

Üyesi olmakdan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığından gördüğüm lüzüm üzerine istifa ediyorum.
Bundan sonra Bozcaada’mızın daha güzel, daha yaşanılabilir bir yer olması için mücadeleme CHP bir neferi olarak devam edeceğim.
İlçe başkanlığım süresince partili partisiz bana destek olan herkese teşekkür ederim."

MECLİS TOPLANTISININ ARDINDAN GELEN İSTİFA!
31 Mart seçimlerinden yeniden zaferle çıkan CHP'de ilçe başkanı Durmuş'un istifası ada siyasetinde deprem yaratırken, istifanın bugün gerçekleştirilen Bozcaada Belediyesi Ağustos ayı Meclis Toplantısı'nın ardından gelmesi manidar bulundu.

Kulislerde Durmuş'un istifa etmesinin nedeni bugün meclis toplantısında Tuzburnu'nda geçen yıl faaliyete giren bir beach işletmesine alkol ruhsatı verilmesi oldu. 
İddialara göre geçen yıl kaçak olarak işletilen işletme, bu yaz başında mühürlendi. Belediyenin yine bu yaz başında Sulubahçe'de kaçak olarak işletilen bir beach'i mühürlediği, ancak gelen baskılar sonucu Tuzburnu'ndaki beach işletmesini de mühürlemek zorunda kaldığı, ancak işletme sahibinin işletmesindeki yapılara İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi aldığı, bu yapı kayıt belgelerinin de Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından sadece bir tanesini hariç hepsinin iptal edildiği konuşulmuştu.  Ardından işletme sahibinin iptal olmayan tek bir yapı kayıt belgesi üzerinden belediyeden ruhsat aldığı, sonrasında büfe için alkol ruhsatına başvurduğu biliniyor.

Geçen Temmuz ayında ise çoğunluğu CHP'li meclis üyelerinin oyları ile alkol ruhsat talebi reddedilmişti. Bugün ise alkol ruhsatı talebi yeniden meclise geldi. CHP'li üyeler Aykut Turgal, İbrahim Günel ve Öznur Evergen, söz konusu beach işletmesinde alınan tek Yapı Kayıt Belgesi'nin geçerliliği bakanlık tarafından soruşturulduğu, hem bu nedenle hem de #bozcaadabizim sürecinde gösterilen mücadeleyi örnek göstererek alkol ruhsatı talebini yine reddetti.

Ancak  işletmenin alkol ruhsatı talebi AKP'nin meclis üyeleri Özgün Yavaş, Nejla Ersöz, İyi Parti'li Cevdet Çebi, CHP'li üyeler Recep Yalçın ve Neyran Erbatur'un kabul, Başkan Yılmaz'ın çekimser, CHP'li üyeler Aykut Turgal, İbrahim Günel ve Öznur Evergen'in red oyları ile kabul edildi.

Meclis toplantısında gergin anların da yaşanmasına neden olan bu karar sonrasında Hüseyin Durmuş'un istifa ettiği, Durmuş'un aynı zamanda CHP'li Neyran Erbatur ve Recep Yalçın'ın AKP üyeleri ile birlikte hareket etmesi istifasını hızlandırdığı ifade ediliyor.

İddialara göre söz konusu işletmedeki yapıların 2017 sonrasında yapıldığı (İmar Barışı sadece 2017 ve öncesinde yapılan yapılar için geçerli) belediye tarafından da bilindiği, işletmenin geçen yıl kendi alanı dışında kumsalda da şezlong ve şemsiye hizmeti verdiği, bu sezonda geçen haftaya kadar bu şezlong ve şemsiye hizmeti vermeye devam ettiği, ancak baskılar sonucu belediyenin kumsaldan şezlongları ve şemsiyeleri kaldırttığı, Durmuş'un da zaman zaman Başkan Yılmaz'a bunu dile getirdiği, #bozcaadabizim sürecini hatırlattığı gelen iddialar arasında.

YENİ CHP BAŞKANI KİM OLACAK?

Hüseyin Durmuş'un istifasının CHP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından onaylanırsa geçici ilçe başkanı parti tüzüğü gereği yönetim kurulundan belirlenecek. Bu ismi de CHP Çanakkale İl Başkanlığı belirleyecek. 

Öte yandan bugün mecliste CHP'li meclis üyelerinin farklı oy kullanması, eğer parti yönetiminin aldığı karara rağmen ise disiplin cezası gerektirdiği ya da gerektirmediği merak ediliyor.




Bu haber 7621 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Ali ERDİNÇ
10-08-2019 12:41:00

Gündem, partide CHP meclis grubu üyelerince, tartışılmamış ve grup kararı alınmamış olmasına imkan yok. rnAlınmış bir grup kararına uyumsuzluk göstermek disiplinsizliktir. Banane banene ben oyumu böyle kullanacağım, diyemezsiniz.rnHayatımda böyle parçalanmış bir meclise şahit olmadım. ÜZGÜNÜM

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ