Bugun...


kostasalto

Meclisin olağanüstü toplanması için Forum'dan dilekçe
Bozcaada Forum, bakanlık tarafından henüz onaylanmamış Yapı Kayıt Belgesi üzerinden bir işletmeye büfe ruhsatı verilmesine ve son olarak geçen meclis toplantısında söz konusu işletmenin içkili yerler bölgesine alınmasına yönelik alınan iki kararın iptali için imzalı dilekçe ile Bozcaada Belediye Başkanlığı'na başvurdu. CHP Bozcaada İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş'un istifasına neden olduğu iddia edilen karara CHP'li üyeler İbrahim Günel, Öznur Evergen ve Aykut Turgal şerh koyduğu öğrenildi.

Mobil Reklam

Meclisin olağanüstü toplanması için Forum'dan dilekçe
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Forum, Tuzburnu'nda yaz başında belediye tarafından mühürlenen ancak daha sonra yapı kayıt belgesi üzerinden büfe ruhsatı verilen, son olarak da belediyenin Ağustos ayı meclis toplantısında işletmenin alkollü yerler bölgesine alınmasına yönelik alınan karara tepki gösterdi. 
Forum katılımcıları, söz konusu işletmeye verilen büfe ruhsatının Bozcaada Belediye Başkanı tarafından, işletmenin içkili yerler bölgesine alınması kararını da olağanüstü meclis toplantısı ile gözden geçirilip, iptal edilmesini istedi.


CHP'Lİ  BAZI ÜYELER KARARA ŞERH KOYDU

Söz konusu işletmenin geçen yıldan bu yana kaçak çalıştığını, ancak bu yaz başı belediye tarafından mühürlendiğini, ardından işletmenin aldığı 7 yapı kayıt belgesinden 5'nin iptal edildiğini, büfe ruhsatı verilen yapı kayıt belgesinin ise bakanlık tarafından hala soruşturuduğunu, bu nedenle işletme ruhsatının da alkol ruhsatının da verilmemesi gerektiğini iddia ederek red oyu veren, ancak AKP, İYİP ve CHP'li bazı üyelerin oy çokluğu ile kabul edilen içkili yerler bölgesi kararına ilişkin sadece CHP'li üyeler İbrahim Günel, Aykut Turgal ve Öznur Evergen'in karara şerh koydurduğu öğrenildi.

9 Ağustos tarihinde gerçekleşen meclis toplantısında söz konusu işletmenin alkol ruhsatı talebi ikinci kez görüşülmüş ancak bir önceki meclis tarafından reddedilen bu talep bu kez oy çokluğu ile kabul edilmişti.  Başkan Yılmaz'ın çekimser kaldığı, CHP'li meclis üyeleri Recep Yalçın, Neyran Erbatur, AKP'li üyeler Özgün Yavaş, Nejla Ersöz ve İYİP'li Cevdet Çebi'nin kabul oyu verdiği karar tartışmalara ve tepkilere neden olmuştu.
Öte yandan meclis toplantısından bir gün önce CHP'nin grup toplantısında söz konusu işletme ile ilgili red oyu verileceği kararlaştırıldığı, ancak Başkan Yılmaz, CHP'li Recep Yalçın ve Neyran Erbatur'un bu karara uymadığı iddia edilmişti.

Şimdi bu dilekçenin dikkate alınıp alınmayacağı, Belediye Meclisi'nin olağan üstü toplantı ile bir araya gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor. 

Mecliste “Bozcaada Bizim” tartışması

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş istifa etti




Bu haber 4512 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ